Cryptocurrency kopen

Ook cryptocurrency kopen? Zoals Solana, Ethereum of Bitcoin? Maar weet je nog niet heel veel ervan af? Dat geeft niet. Op school, in de trein, op visite en in de kroeg. Overal om je heen heeft iedereen het erover. In dit artikel zullen we jou laten zien hoe je zelf ook in kan stappen, wat de valkuilen zijn en de belangrijkste vraag;

Hoe bepaal je wat een goede munt is?

cryptocurrency kopen

Deze laatste vraag behandelen we op het eind. Eerst zullen we je vertellen hoe je een account kan opzetten. We willen benaderen dat een belegging altijd risico’s met zich meebrengt. In het slechtste geval kan je jouw hele investering kwijtraken.

Koop direct crypto met iDEAL
bij de goedkoopste exchange van NL

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Als je tegen een laag tarief cryptocurrency wilt kopen dan adviseren wij om dit bij de Bitvavo Exchange te doen. Bitvavo is een exchange uit Amsterdam en rekent slechts 0.25% fee per transactie. Even ter vergelijking, Coinbase rekent 1,49% fee per transactie dat is bijna 6 keer zoveel. Het aanbod van Bitvavo is enorm, je hebt de keuze uit meer dan 190+ verschillende cryptovaluta.

Hoe maak je een account aan bij Bitvavo?

Registreren bij Bitvavo is eenvoudig:

 1. Klik hier om naar de registratiepagina van Bitvavo te gaan
 2. Voer je echte voor- en achternaam in, een e-mailadres en een wachtwoord
 3. Klik op Registreren en je hebt een account aangemaakt
Gratis € 10
Bitvavo Logo
€ 10 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Je bent nu officieel lid van Bitvavo. Het is belangrijk dat je echte gegevens invult, want om tegoed te storten moet je ingevulde naam overeenkomen met de gegevens van je bankrekening. Het is verplicht voor Bitvavo om een identiteitscheck uit te voeren. Dit om criminaliteit tegen te gaan.

Maar hoe schaf je cryptocurrency aan?

Zorg ervoor dat je ingelogd bent en in je dashboard bent. Volg de volgende stappen om eenvoudig cryptocurrency te kopen:

 1. Klik op Tegoed Storten
 2. Geef aan hoeveel tegoed je in je account wilt storten
 3. Je hebt de keuze uit verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL
 4. Klik op Doorgaan en voer de betaling door
 5. Ga terug naar je dashboard en klik op een cryptocurrency die je wilt kopen. Bijvoorbeeld Ripple. Je wordt doorgeleid naar de speciale Ripple pagina
 6. Voer in voor hoeveel euro je Ripple wilt kopen. Je ziet direct hoeveel XRP je daarvoor terugkrijgt en hoeveel de handelskosten zijn
 7. Klik op Kopen om de order door te voeren

Na het kopen wordt (in dit geval) je Ripple direct gestort in je Bitvavo wallet. Het is mogelijk om je XRP te bewaren bij Bitvavo of dit op te nemen en te versturen naar bijvoorbeeld je hardware wallet.

Crypto kopen bij Binance

Zoals eerder gezegd is Bitvavo een Nederlandse exchange die 0.25% fee rekent per transactie. Dit zijn geen hoge kosten, maar het kan goedkoper! Bij de populairste exchange ter wereld, Binance, betaal je standaard slechts 0.10% fee per transactie.

Een nadeel is echter dat Binance (op dit moment) geen iDEAL ondersteunt.

Hoe koop je crypto bij Binance:

 • Maak een account aan bij Binance.
 • Zorg dat je tegoed hebt staan bij Binance (dit kan met bijvoorbeeld creditcard of door crypto te storten).
 • Wissel je tegoed om voor de crypto naar keuze.

Zo dit was het. Zoals je ziet is het best simpel. We willen nog een onderdeel met je behandelen voordat je klaar bent om te starten.

Een account opzetten op Coinbase

Je hebt 2 soorten accounts nodig. Een account op een platform waar je de cryptocurrency kan kopen, en een account waar je deze kan opslaan. Dit zijn 2 verschillende dingen. Vergelijk het met het kopen van ijs in de supermarkt. Deze zal je thuis moeten opbergen op een plek die hiervoor geschikt is, in dit geval de vriezer. Je kan ijs niet zomaar in een voorraadkast opslaan. Bij cryptocurrency kopen is dit eigenlijk ook het geval. Je moet deze eerst kopen in de supermarkt. Vervolgens sla je ze op op een plek die hier speciaal voor gemaakt is. Het eerste account gaan we aanmaken op Coinbase. Coinbase is het grootste en simpelste platform ter wereld.

Met gebruik van onze code krijg je direct je eerste 10$ gratis om in cryptocurrencies te stoppen. Dit geldt alleen wanneer je 100€ of meer stort. Gebruik de knop hier beneden om direct te starten.

logo coinbase

 

<– Investeren? Ga direct naar coinbase. Profiteer van gratis 10€ tegoed bij elke eerste storting van minimaal 100€.

 

Voordat jouw account helemaal werkt dien je deze te verifiëren. Zodra je dit gedaan hebt kun je kiezen uit 4 verschillende digitale valuta. Dit kan met iDeal of met creditcard.;

De kans is groot dat jij hele andere cryptocurrency wil kopen dan bovengenoemde. Geen probleem, dit gaan we doen in stap 2. Alleen de meeste munten zijn alleen in te kopen / ruilen vanaf BTC of ETH. Als je dus voor andere altcoins gaat dan raden wij je aan om voor nu Bitcoin te kopen. Een alternatief voor Coinbase is Bitvavo.

De juiste cryptocurrency kopen

Er zijn inmiddels bijna 2000 verschillende currencies in de markt. De kans dat 90% van deze over 3 jaar niks meer waard zijn is heel erg groot. Daarom is het erg belangrijk dat je de juiste munt kiest. Hiervoor is het dan ook zeer belangrijk om de volgende punten te doorlopen;

 • Bekijk de website van de munt

Ziet deze er professioneel uit, of staat het vol met spelfouten en onrealistische beloftes?

 • Wat is de unieke propositie van de munt

Is het idee uniek? Is er voor het idee wel degelijk cryptotechniek nodig of is het gewoon een snelle manier voor het bedrijf om geld op te halen? Kan het makkelijk gekopieerd worden door andere partijen?

 • Wie zijn de oprichters

Zijn dit mensen met een achtergrond in de zakenwereld of technische wereld? Hebben deze mensen een groot netwerk?

 • Roadmap

Zitten er grote gaten in de roadmap? Dit kan wel eens een negatief signaal zijn. Een team met goede developers dient een goede timeline in elkaar te kunnen zetten.

 • Begeef je in de community

Lees je zelf in in de community en zorg dat je juiste en verkeerde informatie eruit kan filteren.

Als je het moeilijk vind om zelf deze keuzes te maken kan je er ook voor kiezen om jezelf te abonneren op onze beleggingstips. Elke maand krijg je van ons tips binnen van welke currencies hot en not zijn. Wat worden de stijgers en wat worden de dalers. Welke cryptocurrency moet je verkopen en welke kopen?