Coinmerce review – onze ervaring met deze crypto broker

Coinmerce is een Nederlandse broker die het mogelijk maakt om via iDEAL, Bancontact en creditcard cryptocurrency te kopen. Het bedrijf is opgericht in 2017 en gevestigd in Amstelveen. Sinds de oprichting is Coinmerce snel gegroeid door de toenemende populariteit van cryptocurrency. In deze Coinmerce review lees je alle over de broker.

De populariteit heeft Coinmerce vooral te danken aan het feit dat ze één van de eerste cryptocurrency brokers waren die een mobiele app uitbracht. Inmiddels hebben ook Bitcoin Meester en Litebit ook hun eigen mobiele app uitgebracht. Het platform van Coinmerce moet het voor iedereen mogelijk maken om te kunnen investeren in cryptocurrency.

Coinmerce is een cryptocurrency broker dat betekent dat dit bedrijf fungeert als tussenpersoon. Er zitten kosten aan deze service verbonden in de vorm van handelskosten. Deze kosten variëren tussen de 0.40% en de 2.50%. Bitvavo is ook een Nederlandse broker, maar rekent zeer lage kosten van maximaal 0.25%. Wil je dus goedkoper handelen, dan adviseren wij Bitvavo.

Zelf hebben wij het platform uiteraard ook getest en uitgeprobeerd, en wij hebben goede ervaringen met Coinmerce.

10 Euro
Coinmerce Vendor
Ontvang €5 BTC en €5 ETH na KYC bij Coinmerce
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in...Show More
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in de vorm van Bitcoin en Ethereum. Show Less

Waarom kiezen voor Coinmerce?

 • Groot aanbod van 350+ cryptocurrencies (Bitcoin Meester heeft een aanbod van 200+)
 • Eigen mobiele app voor iOS en Android
 • Eenvoudig platform en betalen met iDEAL, Bancontact en creditcard
 • Coinmerce Earn, meer dan 40 cryptomunten staken
 • Goede klantenservice
 • Gekozen door Binance als go-to platform

Coinmerce review website

Het aanbod van Coinmerce

Coinmerce heeft een zeer groot aanbod van meer dan 350 munten. Het aanbod is niet zo groot als die van Bybit, maar komt bijna in de buurt. Er worden regelmatig munten toegevoegd en verwijderd, dus bekijk de website voor het actuele aanbod: https://coinmerce.io

Het grote aanbod geeft aan dat Coinmerce niet selectief is met het listen van nieuwe munten. Houd er dus rekening mee dat er (kleine) munten tussen staan die erg volatiel kunnen zijn. Ook is de kans groter bij een onbekend project dat het team besluit te stoppen of ervandoor gaat.

Het aanbod van Coinmerce heeft overeenkomsten met die van Binance. Na de stop van Binance in Nederland konden Binance gebruikers al hun assets automatisch overzetten naar Coinmerce. Slechts enkele munten (zoals privacy coins) werden uitgesloten.

Staking en Earn bij Coinmerce

Het platform van Coinmerce valt ook positief op door het aanbieden van Staking en Earn. Aan de hand van dit programma kunnen gebruikers van het platform een passief inkomen genereren op een investering. Coinmerce biedt Staking en Earn percentages aan die kunnen oplopen tot 15% voor een jaar.

Bij het instellen van Earn zet je je investering voor een zelf gekozen tijd vast. In deze tijd wordt je investering uitgeleend aan derde partijen. Na die periode krijg je je investering terug, plus het percentage rente dat aan de coin verbonden zat. Bij Staking zet je je investering ook vast, maar in deze tijd blijft je investering van jou en wordt het niet uitgeleend.

Coinmerce heeft het grootste staking en earn aanbod van Nederland.

Handleiding crypto kopen bij Coinmerce

Het platform werkt zeer eenvoudig en werkt op je mobiel en desktop. Na het registreren van een account kan je direct tot aankoop overgaan. Volg het stappenplan in deze Coinmerce review om crypto te kopen.

Coinmerce review kopen widget

 1. Registreer een account
 2. Voer je gegevens in en bevestig je e-mailadres
 3. Klik op het tabblad Kopen & Verkopen
 4. Selecteer de munt die je wilt kopen
 5. Voer in hoeveel je wilt besteden
 6. Klik op Kopen
 7. Verifieer je bankrekening
 8. Reken af met iDEAL, Bancontact of creditcard

Na het verifiëren van je bankrekening en het betalen voor de order, worden de gewenste cryptocurrencies naar je eigen wallet gestuurd. Iedereen met een Coinmerce account ontvang zijn eigen unieke wallet voor iedere munt.

Geavanceerde orders

Voor de wat ervaren traders is het mogelijk om geavanceerde order te plaatsen. Denk aan bijvoorbeeld een limietorder, waarbij een order uitgevoerd wordt wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt (die jij hebt opgegeven).

Coinmerce kosten en fees

Het registreren van een account is gratis. Voor het handelen op het platform worden kosten in rekening gebracht. Dit is afhankelijk van het volume, order bedrag en volatiliteit. Coinmerce heeft een variabele fee tussen de 0.4 en 2.5%. Voor kleinere bedragen wordt meer fee gevraagd dan wanneer je een grotere order plaatst. Even ter vergelijking, bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% fee, ongeacht de grootte van je order. Bitvavo is dus in sommige gevallen 10x zo goedkoop.

Coinmerce rekent ook transactiekosten. Voor een iDEAL betaling betaal je € 0,30 en voor een Bancontact betaling betaal je 1,3% + € 0,40. Bij Bitvavo worden er nooit transactiekosten in rekening gebracht voor iDEAL en Bancontact.

Coinmerce verificaties en limieten

Bij Coinmerce wordt er gebruikgemaakt van 3 verificatielevels. Afhankelijk van je level worden er limieten opgesteld. Wil je meer handelen dan moet je je level verhogen.

10 Euro
Coinmerce Vendor
Ontvang €5 BTC en €5 ETH na KYC bij Coinmerce
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in...Show More
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in de vorm van Bitcoin en Ethereum. Show Less

Level 1

Je moet Level 1 zijn om een aankoop te kunnen doen. De Level 1 verificatie voer je uit door een iDEAL betaling of een bankoverschrijving te doen. Er wordt dan gecontroleerd of je persoonsgegevens overeenkomen met de gegevens die je op hebt gegeven. Je betaalt eenmalig 1 cent en je mag vervolgens tot € 500 per week verhandelen.

Level 2

Wil je meer dan € 500 per week verhandelen dan moet je upgraden naar Level 2. Bij Level 2 moet er een identiteitscontrole uitgevoerd worden. Dit gaat volledig geautomatiseerd via het platform, maar een goedkeuring duurt ongeveer 24 uur. Wanneer je identiteit succesvol is geverifieerd dan mag je tot € 60.000 per week verhandelen.

Level 3

Wanneer je meer dan € 60.000 per week wil verhandelen dan kan je je nog verder verifiëren. Hiervoor dien je contact op te nemen met support.

Is Coinmerce betrouwbaar en veilig?

Coinmerce is nooit gehacked en er zijn nooit persoonsgegevens gelekt. Het bedrijf is nog jong, maar cryptocurrency bedrijven zijn vaak het doelwit van hackers. Coinmerce voldoet aan de wet- en regelgeving van Europa en voert daarom identificaties uit. Meer dan 90% van alle crypto wordt in cold wallets opgeslagen.

Wij kunnen jullie dus verzekeren dat Coinmerce betrouwbaar is.

Veiligheid is ook een eigen verantwoordelijkheid. Wanneer jouw account gehacked wordt, hoeft dit niets te maken hebben met de veiligheid van Coinmerce. Zorg er dus altijd voor dat je 2FA hebt ingeschakeld in combinatie met een uniek sterk wachtwoord. Dit is dus een wachtwoord dat je nergens anders gebruikt.

Onze Coinmerce ervaring

Wij hebben zelf ook aankopen gedaan via Coinmerce en het is fijn dat het allemaal eenvoudig met de app kan. Je hoeft niet iedere keer in te loggen wanneer je een order wil plaatsen en je ontvangt push meldingen. Het lijkt er wel op dat de app gewoon een kopie is van de website, maar het werkt goed.

10 Euro
Coinmerce Vendor
Ontvang €5 BTC en €5 ETH na KYC bij Coinmerce
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in...Show More
Registreer een gratis account, doorloop de verificatie en ontvang 10 euro gratis crypto in de vorm van Bitcoin en Ethereum. Show Less

Een uitbetaling hadden wij binnen 1 werkdag op onze rekening. Om uit te betalen verkoop je simpelweg je Coinmerce Coins en krijg je het op je geverifieerde e-mailadres.

Wanneer er zaken veranderen zullen wij onze Coinmerce review bijwerken.

Veelgestelde vragen Coinmerce

Wat zijn de kosten?

Coinmerce rekent tussen de 0.40% en de 2.5% aan handelskosten door aan de klant. Dit zit in de prijs die je ziet inbegrepen. Afhankelijk van het volume, de volatiliteit en de ordergrootte worden de kosten variabel bepaald.

Hoe kan ik betalen?

Er zijn meerdere betaalopties, denk aan iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving. Houd er rekening mee dat voor de meeste methodes kosten in rekening worden gebracht.

Hoe groot is het aanbod

Coinmerce biedt meer dan 190 verschillende crypto's aan.