Stellar kopen

Denk jij aan de cryptocurrency Stellar kopen in 2023? Op deze pagina leggen we aan je uit waar en hoe je dit op de beste manier kunt doen. Zo vind je hier de goedkoopste exchange in Nederland, hoe het proces van Stellar kopen op deze exchange werkt en wat de voor- en nadelen van Stellar kopen zijn.

Natuurlijk raden wij aan om goed achtergrondonderzoek te doen voordat je een cryptocurrency koopt. Voor een volledige review van Stellar (XLM) kun je terecht op deze pagina.

Stellar kopen tegen de laagste prijs

Wanneer je investeert is je doel om meer terug te krijgen dan je hebt geïnvesteerd. Nu kun je natuurlijk niet in de toekomst kijken om te zien wat er gaat gebeuren met de koers van Stellar, maar je kunt wel een goedkope (en tegelijkertijd veilige) exchange kiezen om je aankoop bij te doen. Op die manier behoud jij toch een stukje controle over wat je uitgeeft aan deze investering.

Wij raden zelf de exchange Bitvavo aan. Bitvavo is een Nederlandse exchange die 0.25% fee rekent over transactie. Dat is erg laag in vergelijking met concurrenten, zonder dat je hoeft in te leveren op efficiëntie en veiligheid van het platform. Voor een volledige review van Bitvavo kun je hier terecht. Op deze pagina geven we een korte toelichting over het platform en hoe Stellar kopen via Bitvavo werkt.

Stappenplan Stellar kopen bij Bitvavo

Het is je vast niet ontgaan dat ook op dit moment Bitvavo de goedkoopste exchange is om Stellar bij te kopen. Om je te helpen hebben we het koopproces stap voor stap uitgelegd, zo kan jij direct aan de slag met Stellar kopen bij Bitvavo. Volg deze stappen

 1. Maak je eigen Bitvavo account aan (op dit moment krijgt iedere nieuwe gebruiker €10.000 om gratis te verhandelen).
 2. Daarna vraagt Bitvavo om jouw persoonlijke gegevens, je e-mailadres en een sterk wachtwoord. Vul dit in en klik op de knop Registreren.
 3. Wanneer je de de bevestigingse-mail ontvangen hebt kun je inloggen op je eigen account.
 4. Gebruik de knop Tegoed Storten om een bedrag op je account te storten
 5. Selecteer de betaalmethode die je het liefst wilt gebruiken (bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact) en druk op Doorgaan.
 6. Via het dashboard klik je vervolgens op Stellar en vul je in hoeveel van deze coin je graag wilt kopen.
 7. Rond het koopproces af door op Stellar Kopen te klikken. Hierna wordt je order doorgevoerd.

Zodra je het hele proces om Stellar te kopen hebt doorlopen kan je deze crypto snel op je account zien verschijnen.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo is een broker uit Amsterdam dat wordt gerealiseerd door een team dat 24/7 bezig is het platform en jouw ervaring ermee te verbeteren. Wij vinden het grootste voordeel aan Bitvavo dat je de handelskosten laag zijn, namelijk hoogstens 0.25%.

Al helemaal als je dit vergelijkt met andere platformen zoals Litebit (2%) en Coinbase (1.49%), dan sluit je bij Bitvavo de beste deal.

 • Er zijn ingebouwde wallets, die hoef je dus niet zelfstandig te regelen.
 • Bitvavo heeft een heel breed assortiment dus je kunt voor veel soorten coins bij ze terecht.
 • Het is een broker en exchange in één.

Al deze punten maken dat jij zelf makkelijk kunt bepalen hoe ver je wilt gaan in je crypto investeringen. Houd je het bij Stellar kopen of ga je een breed crypto portfolio opbouwen? Dat is aan jou.

Mocht je een nieuwe gebruiker zijn, dan kun je nu de eerste 10.000 euro gratis verhandelen via Bitvavo. Dat betekent dat je compleet kosteloos kunt uitproberen hoe Stellar kopen werkt.

Bang zijn dat je geld misschien verloren gaat wanneer er iets met Bitvavo gebeurt hoeft niet. Ze zijn namelijk verzekerd tot 225 miljoen dollar en hebben alle fondsen in een stichting zitten zodat die ook in het geval van faillissement niet verloren gaan.

Rekenvoorbeeld aanschaffen van Stellar

Een rekenvoorbeeld van de kosten die komen kijken bij Stellar kopen demonstreert het belang van platformen vergelijken om de beste deal te pakken. Kosten bij het aanschaffen van Stellar bestaan uit:

 • Handelskosten
 • Transactiekosten
 • Blockchainkosten

Als je het slim aanpakt betaal je voor ieder van die drie zo min mogelijk. We vergelijken Stellar kopen bij Bitvavo met Stellar kopen bij Coinbase.

Wil jij voor 100 euro aan Stellar kopen via het platform Coinbase, dan betaal je Coinbase 1,49 euro (de fee is 1.49%) aan handelskosten en daarbovenop 0,42 euro voor het gebruik van de betaalmethode iDEAL. In totaal krijg je dus 98,09 euro aan Stellar bij een investering van 100 euro wanneer je Litebit gebruikt.

Besluit je tot Stellar kopen via Bitvavo, dan zijn je enige kosten de fee van 0.25% oftewel 25 cent. Er zijn namelijk geen transactiekosten wanneer je betaalmethode iDEAL gebruikt. Via Bitvavo krijg je dus 99,75 euro aan Stellar wanneer je er 100 euro voor betaalt.

Dit is een stuk voordeliger dan bij Coinbase.

Al helemaal mooi meegenomen is de actie voor nieuwe gebruikers van Bitvavo. Zij verhandelen de eerste 10.000 euro namelijk gratis. In dat geval kun je dus kosteloos Stellar kopen.

Waarom zou ik Stellar kopen?

Het is belangrijk om te snappen dat niemand, ook wij niet, in de toekomst kan kijken om te voorspellen of Stellar kopen het juiste besluit is of niet. Wat we wel kunnen doen is je zoveel mogelijk relevante informatie geven zodat jij zelf een geïnformeerd besluit kunt nemen. Hieronder zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van Stellar kopen op een rij. Wanneer je benieuwd bent naar een volledige review, dan kun je op deze pagina terecht.

De oprichter van Stellar is Jed McCaleb, hij is ook een mede-oprichter van Ripple. Dat is weer een currency waar Stellar vaak mee wordt vergeleken. Stellar is in 2014 opgericht met als doel om internationale betalingen sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken.

Voordelen Stellar

 • Het is opgericht door iemand met eerdere ervaring in cryptocurrency.
 • Stellar is heel decentraal, in tegenstelling tot Ripple.
 • Als internationale banken Stellar gaan gebruiken kan het in waarde stijgen.
 • Stellar is een not-for-profit organisatie.

Nadelen Stellar

 • Concurrent Ripple is een stuk populairder op dit moment.

Wat is Stellar Lumens (XLM)?

Stellar Lumens (XLM) is een cryptocurrency die in 2014 is opgericht met als doel internationale betalingen sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken. Het is opgericht door Jed McCaleb, die ook mede-oprichter is van Ripple.

Waarom zou ik Stellar Lumens kopen?

Voordelen:

Opgericht door iemand met ervaring in cryptocurrency.
Zeer decentraal, in tegenstelling tot Ripple.
Potentiële waardestijging bij gebruik door internationale banken.
Not-for-profit organisatie.
Nadelen:

Concurrent Ripple is momenteel populairder.

Waar kan ik Stellar Lumens kopen?

Stellar Lumens kan gekocht worden via verschillende exchanges, waarvan Bitvavo een aanbevolen optie is vanwege lage handelskosten (maximaal 0.25%) en efficiëntie.

Hoe koop ik Stellar Lumens bij Bitvavo?

Maak een Bitvavo account aan.
Vul je persoonlijke gegevens in en bevestig je e-mailadres.
Stort tegoed op je account via een betaalmethode zoals iDEAL of Bancontact.
Selecteer Stellar Lumens en voer het gewenste aankoopbedrag in.
Rond de aankoop af.

Wat zijn de kosten bij het kopen van Stellar Lumens?

De kosten bestaan uit handelskosten, transactiekosten en blockchainkosten. Bij Bitvavo zijn de handelskosten maximaal 0.25%, en er zijn geen transactiekosten bij gebruik van iDEAL.

Wat maakt Stellar Lumens uniek vergeleken met andere cryptocurrencies?

Stellar Lumens is uniek vanwege zijn focus op internationale betalingen en zijn decentrale aard. Het feit dat het een not-for-profit organisatie is, onderscheidt het ook van veel andere cryptocurrencies.