Stellar Lumens (XLM)

stellar XLM
Stellar wordt vaak vergeleken met Ripple. Dat heeft te maken met het feit dat beide technieken redelijk vergelijkbaar zijn. Er is één groot verschil. Stellar Lumens (XLM) richt zich niet op banken maar op de individuele consument. Jij en ik dus.

Het logo met de raket die op stijgt is erg karakteristiek. Zal de koers van Stellar ook als een raket omhoog schieten? Je leest het hier! Een kleine update, Stellar heeft haar logo bijgewerkt en heeft geen raket meer in het logo.

Koop direct Stellar met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu handel gratis tot € 1000.

Wat is Stellar Lumens

Stellar Lumens is een open source infrastructuur voor wereldwijde betalingen, te gebruiken door iedereen. Stellar maakt internationale betalingen goedkoper, sneller en betrouwbaarder.

Het is moeilijk voor veel mensen in de westerse wereld om in te zien hoe waardevol dat kan zijn. Onze nationale infrastructuur voor betalingen zit redelijk goed in elkaar. Betalingen van de ene bank naar de andere worden direct verwerkt. Naar een andere bank geld sturen kost vaak iets langer maar echt grote problemen hebben we niet. Voor mensen op andere plekken in de wereld is dit een heel ander verhaal.

Immigranten die in andere delen van de wereld gaan werken om geld te verdienen lopen tegen veel problemen aan. Zo is het relatief duur om geld over te maken naar andere landen in de wereld. Vooral wanneer het om lage bedragen gaat zijn de transactiekosten zeer hoog vergeleken met het bedrag dat daadwerkelijk verstuurd wordt. Een ander probleem is dat mensen uit bepaalde derde wereld landen niet eens een eigen bankrekening kunnen openen. Die worden bij voorbaat al uitgesloten van deelname aan de wereldwijde economie. Stellar heeft de ambitie om deze problemen op te lossen.

Hoe het werkt

Mooie ideeën, maar hoe werkt het in de praktijk?

De reden dat Stellar Lumens zulke snelle betalingen kan doen is dankzij samenwerkingen met zogeheten partner organisaties. Deze worden ‘ankers’ genoemd. Ankers zijn instanties die krediet beschikbaar stellen aan gebruikers van het Steller netwerk.

Voorbeeld:
Jij, woonachtig in Nederland, wil € 300 sturen naar jouw oom in Londen. Je wil dit niet doen via jullie banken want dit kost je een paar euro aan transactiekosten. In plaats daarvan betaal jij € 300 aan een Stellar anker in jouw eigen land (Nederland). Deze anker update de balans met € 300. Vervolgens kan een Stellar anker in Engeland de € 300 naar jouw oom doorsturen. Omdat jouw oom niks aan euro’s heeft wordt automatisch gebruik gemaakt van de goedkoopste exchange rate van euro’s naar ponden. Als de twee Stellar ankers de balansen updaten d.m.v. Stellar Lumens dan kost de transactie bijna helemaal niks.

Specificaties

Munten in omloop (4 maart 2018): 18.468.115.539
Totale munten: 103.728.679.130
Inflatie: 1%
Transactiesnelheid: 3-6 seconden
Transactiekosten: 0,00001 XLM

Founder: Jed McCaleb

jed mccaleb

Stellar Lumens is opgericht in 2014 door Jed McCaleb. Jed Mccaleb is een echte ondernemer. Hij was mede-oprichter van een andere bekende crypto; Ripple. En ook stond hij aan de basis van Mt. Gox, een van de eerste grootste cryptocurrency exchanges. Volgens Forbes staat McCaleb op de 40ste plek van de rijkste mensen ter wereld.

De reden dat Jed niet meer betrokken is bij Ripple is vanwege een meningsverschil met de andere directeuren. Vandaar dat hij het bedrijf verliet in 2013.

XLM koers

De Stellar koers wordt om de paar minuten geüpdatet. Je kan dus altijd van uitgaan dat bovenstaande XLM koers betrouwbaar is.

Stellar Lumens kopen

Stellar Lumens kopen is heel simpel. Door deze Stellar kopen handleiding te gebruiken betaal je de laagst mogelijke transactiekosten en ben je in een aantal minuten in het bezit van XLM.

Techgigant IBM heeft zijn vertrouwen al uitgesproken door aan te geven Stellar te willen gebruiken.

Bronnen
Officiële website: Stellar.org
Wallet: Meerdere opties, zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap