Ripple kopen

Van plan om te gaan investeren in Ripple? Wij laten jou exact zien waar dat goedkoop kan en wat je precies moet doen. Volg onze eenvoudige stappenplan en koop Ripple zonder enige technische kennis. Wij gaan ervan uit dat je voldoende onderzoek hebt gedaan naar deze cryptovaluta. Wil je meer over de munt zelf weten dan kan je hier meer lezen over Ripple, zoals wat het is en hoe het werkt.

Ripple kopen bij de goedkoopste broker

Ons advies is om Ripple te kopen bij een broker waar je zo min mogelijk fee (handelskosten betaalt). Bitvavo is op dit moment de goedkoopste broker van Nederland, hier betaal je slechts 0.25% fee over iedere transactie. Het maakt ook niet uit hoeveel (of weinig) je koopt. Volg het stappenplan om eenvoudig Ripple te kopen met bijvoorbeeld iDEAL:

 1. Registreer een account bij Bitvavo (ontvang tijdelijk €20 gratis + €10.000 gratis handelen)
 2. Voer je echte gegevens in, je e-mailadres en een wachtwoord en klik op Registreren
 3. Log na het bevestigen van je e-mail in bij Bitvavo
 4. Stort tegoed in je account door op Tegoed Storten te klikken
 5. Kies een betaalmethode (bijvoorbeeld iDEAL) naar keuze en klik op Doorgaan
 6. Klik via het dashboard op Ripple en geef aan hoeveel XRP je wilt investeren
 7. Klik op Ripple Kopen en je order wordt doorgevoerd

Je hebt nu succesvol geïnvesteerd in Ripple. Wist je trouwens dat de munt eigenlijk XRP (XRP) heet? Veel brokers hanteren nog de naam Ripple omdat dit in de volksmond nog veel gebruikt wordt. Het bedrijf achter XRP heet Ripple.

Voordelen van Bitvavo

 1. Gratis de eerste € 1000 verhandelen, daarna slechts 0.25% fee
 2. Geen transactiekosten voor iDEAL of Bancontact
 3. Geen technische kennis nodig
 4. Ingebouwde cryptocurrency wallets
 5. Goede Nederlandse ondersteuning

Rekenvoorbeeld beleggen in Ripple

Wil je exact weten hoeveel transactiekosten je kwijt bent bij het investeren in Ripple? Bekijk dan ons rekenvoorbeeld. Met welke kosten moet je rekening houden?

 • Transactiekosten
 • Fees en spreads
 • Blockchainkosten

Bij Bitvavo betaal je voor de meestgebruikte betaalmethodes, zoals iDEAL en Bancontact, geen transactiekosten. De XRP wordt verstuurd naar je eigen gegeneerde wallet, je betaalt dus ook geen blockchainkosten. De enige kosten die je betaalt zijn de handelskosten. Voor nieuwe accounts zijn de handelskosten 0.25%.

Stel je registreert een nieuw account en je wilt voor € 100 XRP kopen. Dan betaal je € 0,25 aan handelskosten en ontvang je € 99,75 aan XRP. Bij Coinbase waar je 1,49% fee betaalt, zou je voor dezelfde transactie € 1,49 betalen. En slechts € 98,51 aan XRP ontvangen.

Maar door de actie van Bitvavo dat je de eerste € 10.000 gratis handelt, ontvang je bij bovenstaande transactie nu de volledige € 100 aan XRP.

Gratis € 10
Bitvavo Logo
€ 10 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Als je meer dan € 50 000 verhandelt in 30 dagen dan betaal je als taker 0.24%. Hoe meer je handelt hoe lager de fees worden.

Waarom zou je Ripple kopen?

Deze vraag moet eigenlijk beantwoord worden door het onderzoek dat je uitgevoerd hebt. Neem hierbij de roadmap en de actualiteiten mee. Koop niet zomaar Ripple, omdat familieleden, kennissen of influencers je dat aanraden. Wil je meer over Ripple weten bekijk dan deze pagina. Om het je iets makkelijker te maken hebben wij hier een aantal voor- en nadelen van Ripple opgesomd.

Voordelen Ripple

 • De transacties zijn bijna gratis
 • Het netwerk kan op dit moment 1000 transacties per seconde aan
 • Ripple richt zich op de financiële sector en de technologie wordt al gebruikt door verschillende grote banken (let op niet de munt XRP, maar de technologie)
 • XRP is één van de grootste digitale munten ter wereld
 • Beschikbaar bij bijna iedere broker/exchange
 • Zeer actieve en gedreven community

Nadelen Ripple

 • Het is gecentraliseerd
 • Groot gedeelte van alle XRP is in bezit van het bedrijf
 • Ripple wordt in grote hoeveelheden gedumpt op de markt, hierdoor krijgt de munt geen kans om hard te stijgen

Wat heb je nodig om Ripple te kopen?

Om te beleggen in Ripple heb je de volgende voor de hand liggende zaken nodig:

 1. Een computer met internet
 2. Een mobiele telefoonnummer (voor verificatie van je nummer)
 3. Een IBAN rekening op naam
 4. Geld om te investeren (alleen wat je kunt missen)
 5. Een legitimatiebewijs

Als je al deze zaken beschikbaar hebt dan hoeft het geen probleem te zijn om te investeren in XRP. Hoewel veel mensen denken dat je technische kennis nodig hebt, is dit niet het geval. Alle brokers zijn zo ingedeeld dat het zeer eenvoudig is om cryptocurrency te kopen. Vergelijk het met een aankoop bij een webshop. Ook heb je bij Bitvavo geen cryptocurrency wallet nodig, waardoor het nog makkelijker wordt om hier te investeren.