Chainlink kopen

Heb jij je oog op het investeren in Chainlink in 2021? Dan leggen wij je op deze pagina alles uit over Chainlink kopen. Niet alleen hoe je dat stapsgewijs doet, maar ook welk platform je daar het best voor kunt gebruiken. Mocht je nog wat meer informatie willen inwinnen over de cryptocurrency zelf, dan kan je terecht op deze pagina. 

Chainlink kopen tegen de laagste prijs

Bij Chainlink kopen is het belangrijk om de kosten van het platform dat je gebruikt goed in de gaten te houden. Dit heeft namelijk aanzienlijke invloed op hoeveel waarde je voor je geld krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de broker die jij kiest veilig is.

Daarom vinden wij Bitvavo een echte aanrader. Het platform is goedkoop, fees zijn namelijk maximaal 0.25% en dat is laag in vergelijking met andere platformen zoals Litebit, Coinbase en Bitcoin Meester.

Mocht je meer over deze broker willen leren, lees dan hier onze uitgebreide review.

Stappenplan Chainlink kopen bij Bitvavo

Zoals je ziet is Bitvavo de goedkoopste exchange om Chainlink bij te kopen. Met onderstaande stappen doorloop je snel het koopproces:

 1. Creëer een account bij Bitvavo (als je dit via ons doet kan je de eerste € 1000 gratis verhandelen).
 2. Vul nu jouw persoonlijke informatie, e-mailadres en wachtwoord in en druk vervolgens op de knop Registreren.
 3. Bevestig je registratie via de e-mail die je hebt gekregen om te kunnen inloggen op jouw account.
 4. Stort het door jouw gewenste bedrag op je account via de knop Tegoed Storten.
 5. Kies de betaalmethode die je wilt gebruiken (denk aan bijvoorbeeld iDEAL) en klik op Doorgaan.
 6. Via het dashboard kun je op Chainlink klikken en aangeven hoeveel LINK je wilt kopen.
 7. De laatste stap: klik op Chainlink Kopen en je order wordt doorgevoerd.

Zodra je order is verwerkt zet Bitvavo de juiste hoeveelheid LINK op jouw account.

Waarom Chainlink kopen bij Bitvavo?

Bitvavo is een Amsterdamse broker met een team dat continu het platform ontwikkelt om de gebruikservaring te optimaliseren. Het grootste voordeel? Dat is toch wel echt de lage handelskosten, die zijn namelijk maximaal 0.25%. Vergelijk je dit met Coinbase (1.49%) en Bitcoin Meester (1.5%) dan Bitvavo opvallend goedkoper.

Naast de goedkope handelskosten is er op dit moment ook nog eens een actie waarmee je de eerste 1.000 euro als nieuwe gebruiker gratis kunt verhandelen. Dan bespaar je dus al mooi op je eerste investering. Een ideale manier om investeren in crypto als beginner kosteloos uit te proberen. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een speciale promotielink moet gebruiken.

Waar je als zowel beginner als expert nog meer baat bij hebt zijn de ingebouwde wallets die Bitvavo aanbiedt. Terwijl andere brokers vereisen dat je zelfstandig een wallet regelt, is dit bij Bitvavo ingebouwd en dus een stuk makkelijker voor jou als gebruiker.

Doordat Bitvavo een broker en exchange in één is kun je zelf kiezen hoeveel tijd je besteedt aan het investeren in cryptocurrency. Met een broker betaal je iets meer maar hoef je zelf minder onderzoek te doen naar de verschillende crypto’s. Via het exchange platform trade je echter tegen lagere prijzen, wat zeker een ervaren gebruiker met een groot investeringsdoel zal aanspreken.

Rekenvoorbeeld investeren in Chainlink

Een exchange platform verdient geld aan jou als gebruiker door de handelskosten. Het gevolg: veel exchange platformen rekenen hoge fees waardoor jij meer geld dan je zou willen simpelweg kwijt bent. We geven je een rekenvoorbeeld om te laten zien wat je kwijt bent bij Bitvavo versus Litebit bij het Chainlink kopen.

Wanneer jij bij Litebit voor 100 euro aan Chainlink wilt aanschaffen betaal je Litebit 2 euro (namelijk 2%) aan handelskosten en 0.42 euro voor het gebruik van iDEAL. Je krijgt dus 97,53 euro aan Chainlink wanneer je 100 euro aan Litebit betaalt.

Ga je voor Chainlink kopen via Bitvavo, dan betaal je 25 cent (de fee is namelijk 0.25%) en zijn er geen kosten wanneer je iDEAL gebruikt. Via Chainlink kopen via Bitvavo krijg je dan dus 99,75 euro aan Chainlink. Voor nieuwe gebruikers is er zelfs de actie dat je de eerste 1000 euro helemaal gratis kunt verhandelen. Dan heb je dus helemaal geen kosten en krijg je de volle 100 euro aan Chainlink voor jouw investering van 100 euro.

Waarom zou ik Chainlink kopen?

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat we nooit een investeringsadvies kunnen geven, simpelweg omdat niemand kan voorspellen wat er met een cryptocurrency gaat gebeuren. Wat we wel kunnen doen is de voordelen en nadelen van Chainlink en daarmee Chainlink kopen op een rij kunnen zetten.

Het inwinnen van informatie over de cryptocurrency waarin je wilt investeren is ten slotte de essentiële eerste stap die iedere verstandige investeerder neemt.

Een korte uitleg over wat Chainlink doet: het vormt een schakel tussen smart contracts en blockchain platformen. Smart contracts zijn contracten (overeenkomsten) die niet te manipuleren zijn. Ethereum doet hetzelfde maar loopt tegen een probleem aan dat Chainlink heeft opgelost. Het probleem van externe data verwerken in een contract verhelpt Chainlink met Oracles. Die leggen een connectie met de blockchain zodat de gewenste externe data toch kan worden geïntegreerd.

Voordelen Chainlink

 • Chainlink is uniek in wat het doet en er zijn geen andere platformen die dezelfde propositie hebben als deze crypto.
 • Chainlink heeft online een hele grote community.
 • Google maakt gebruik van Chainlink.

Nadelen Chainlink

 • De Oracle van Chainlink is decentraal waardoor externe bronnen vereist zijn die vervolgens de smart contracts minder betrouwbaar maken.
 • Het succes van Chainlink vereist dat grote bedrijven bereid zijn met ze samen te werken.
 • Oprichter Sergey Nazarov laat weinig van zich horen en dat is niet handig want het leidt tot vraagtekens binnen de crypto community.