Bitcoin kopen met iDeal, Creditcard of Paypal

Als het goed is weet je nu wat Bitcoin is, hoe het werkt, en waar het voor gebruikt kan worden. Iedereen die de potentie ziet kan Bitcoin kopen. Alleen is het wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Zomaar op een willekeurig moment instappen zonder dat je weet wat je moet doen is niet verstandig. Dus laten we aan de slag gaan!

Koop direct Bitcoin met iDeal + €20 BTC gratis

En ontvang nu €20 gratis Bitcoin en handel €10.000 gratis

Ga direct naar:

Kopen met iDeal
Kopen met Creditcard
Kopen met PayPal

Bitcoin (BTC) Logo

In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je je eigen Bitcoin kopen kan. Wat goed is om te weten is dat je verschillende betaalmogelijkheden hebt om Bitcoins te kopen. Tot voor kort was het zeer moeilijk om deze aan te schaffen met Paypal of een Creditcard. Dat komt omdat deze betaalproviders de mogelijkheden hebben om je geld terug te krijgen wanneer je bestelde goederen niet geleverd krijgt. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en handelsplatformen waar je wel met een kaart kan betalen.

Bitcoin kopen met iDeal

bitcoin kopen met ideal

De snelste en veiligste manier is via een iDeal betaling. Er zijn verschillende Nederlandse aanbieders. Gelukkig is er daardoor veel concurrentie en worden de kosten steeds lager. De goedkoopste broker waar je op dit moment Bitcoin met iDeal kopen kan is Bitvavo. Dit Nederlandse bedrijf rekent maximaal 0.25% handelskosten per transactie. En je betaalt 0% commissie over de eerste € 10 000. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet meteen 1 hele Bitcoin te kopen, je kan ook slechts een klein deel van een Bitcoin kopen. Bij Bitvavo kan je tientallen andere crypto’s aanschaffen.

Je ontvangt nu bij Bitvavo ook tijdelijk €10 gratis crypto, dit kan je volledig gebruiken om in Bitcoin te investeren of verspreiden over andere crypto’s.

Koop direct Bitcoin met iDeal bij Bitvavo

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Rekenvoorbeeld: Je wil voor € 100 aan Bitcoin kopen. Als je dit bij BTC Direct doet dan betaal je 2% commissie en € 0,99 voor iDeal. Dat betekent dat je in totaal € 2,99 aan kosten betaalt en slechts € 97,01 aan BTC ontvangt. Bij Bitvavo betaal je over dezelfde transactie slechts € 0,25 commissie en ontvang je € 99,75 aan BTC. Makkelijk verdient toch?

Op deze pagina kan je Bitcoin vergelijken of je kan direct vergelijken en Bitcoin kopen via CryptoPrijzen.

Bitcoin kopen met Creditcard

bitcoin kopen met creditcard

Wil je Bitcoin kopen maar heb je redenen om dit niet via jouw bankrekening te doen? Dan is het goed om te weten dat je nu ook Bitcoin kan kopen met creditcard. Eerst was dit niet mogelijk of moest je extreem hoge fees betalen. Dat komt omdat creditcard maatschappijen zoals Visa en Mastercard (maar ook American Express) de mogelijkheid bieden om betalingen terug te krijgen wanneer je melding maakt dat een product niet is geleverd.

Bitcoin kopen met een creditcard kan eenvoudig bij onze partner Bybit. Houd er wel rekening mee dat het duurder is om met deze betaalmethode aankopen te doen. De creditcard kosten voor je betaling worden namelijk doorgerekend naar jou als klant. Daarbij vindt er bij creditcard betalingen eenmalig een extra verificatie plaats.

Als je echt met creditcard wil betalen dan raden wij Bybit aan, anders kan je beter BTC kopen bij Bitvavo.

Koop direct Bitcoin met creditcard

Bybit werkt samen met SATOS welke de betaling uitvoert en een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank.

Bitcoin kopen met PayPal

bitcoin kopen met paypal

Update 2023: Het is nu super eenvoudig om met PayPal Bitcoin te kopen. Bitvavo biedt namelijk de mogelijkheid om geld te storten met PayPal.

Koop hier Bitcoin met Paypal

Bij Bitvavo hoef je je geen zorgen te maken over verborgen spreads zoals bij eToro. PayPal als betaalmethode kost bij Bitvavo 2% per transactie en heeft een maximum van €10.000 per transactie. Houd er rekening mee dat PayPal transacties altijd hoog geprijsd zijn, omdat PayPal hoge fees rekent.

 1. Registreer een account bij Bitvavo.
 2. Verifieer je account en log in.
 3. Voer de gevraagde verificaties uit. Dit is verplicht in Nederland.
 4. Stort euro’s en selecteer hier betaalmethode PayPal.
 5. Voer de betaling uit.
 6. Koop hiermee Bitcoin.

De reden voor Bitcoin kopen met PayPal is voor iedereen anders. Eerst was PayPal een goed middel, omdat niet iedereen een creditcard heeft en niet alle websites iDeal aanbieden. Het is nog niet heel lang mogelijk om met PayPal BTC te kopen. Dat komt omdat het met Paypal mogelijk is om je aankopen terug te krijgen wanneer je een melding doet dat je jouw bestelde producten niet hebt ontvangen.

Dat is dan ook de reden waarom vrijwel alle brokers geen PayPal (meer) aanbieden.

BTC via een ATM

Dat digitale valuta aan een opmars bezig zijn blijkt uit heel veel verschillende dingen. Bitcoin kopen kan tegenwoordig via speciale ‘pinautomaten’. Deze kan je vinden in de volgende steden; Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Laatst kwamen deze ‘Bitcoin ATM’s’ in het nieuws toen een automaat gestolen werd bij een belwinkel in Rotterdam.

Funds

Wil je ook meeprofiteren van de gekte rondom deze digitale munt? Alleen je hebt geen kennis, of geduld om hier aan mee te doen. Dan is er een heel aantrekkelijke optie; een fund. Bij een fund koop je jezelf in voor een x bedrag. Je betaalt een bepaald percentage commissie, maar hebt er geen omkijken naar. Er zijn 2 soorten funds; een beleggingsfund en een mining fund.

 • Bitcoin ETF
  Een beleggingsfund handelt de hele dag door in crypto’s om hiermee winst te behalen. De personen achter een fund hebben veel verstand van beleggen en kunnen zeer veel rendement halen.
 • Miningfund
  Een miningfund is een fund waarbij winst wordt gemaakt door het ‘
  minen’ van Bitcoin. Hiervoor is het belangrijk dat de computers in een land staan gestationeerd waarbij de energieprijs erg laag is, om zo de winstgevendheid te vergroten.

NOTE: Heel belangrijk; koop nooit Bitcoins via marktplaats. De kans is zeer groot dat je met een oplichter te maken hebt. Als iemand echt van zijn munten af wil zijn daar veel makkelijkere manieren voor dan op een website die tweedehandse spullen verkoopt. Wees gewaarschuwd!

Wanneer instappen?

Stap nooit klakkeloos in! De bitcoin koers kan de ene dag 15% inzakken, en de andere dag 10% stijgen. Lees jezelf in zodat je voor het optimale rendement gaat. Probeer te begrijpen wat er aan de hand is en wat er nog gaat gebeuren. Verschillende online communities zijn interessant om in de gaten te houden en schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief.

Een andere handige methode om te investeren in Bitcoin is de Dollar Cost Average (DCA) methode. Bij deze methode investeer je een vast bedrag op vaste dagen in de maand. Dus je investeert bijvoorbeeld op iedere 25ste van de maand € 100 in Bitcoin. Doordat je geen rekening houdt met de koers en op zowel hoge als lage punten koopt, is de kans groot dat je op langer termijn winst maakt. Op de website dcaBTC kan je zelf narekenen wat je verdiend zou hebben bij de historische koers. Zelfs als je tijdens de bullrun van 2017 had geïnvesteerd, dan zou je nu nog in de groene cijfers staan. Interessante manier van beleggen dus. Wij willen nogmaals benadrukken dat dit geen investeringsadvies is.

Conclusie

Wil je Bitcoin kopen dan zijn er verschillende manieren. Je kan dit online doen en deze opslaan in een wallet. Ook kun je ze naar een adres sturen van jouw exchange platform zodat je zelf kan verder handelen. Je kan ze aankopen via een speciale pinautomaat of je kan Bitcoins kopen door jezelf in te kopen bij een fund. Wij adviseren wel om altijd de goedkoopste broker of exchange te kiezen. Het is zonde geld om teveel te betalen.

Wat is de beste manier om Bitcoin te kopen?

De beste manier om Bitcoin te kopen is via een betrouwbaar en goedkoop handelsplatform zoals Bitvavo. Je kunt Bitcoin kopen met iDeal, creditcard, of PayPal. Het is belangrijk om een platform te kiezen met lage handelskosten en een registratie bij De Nederlandsche Bank.

Kan ik Bitcoin kopen met iDeal?

Ja, je kunt Bitcoin kopen met iDeal. Dit is een snelle en veilige methode, vooral populair in Nederland. Bitvavo is een voorbeeld van een platform waar je Bitcoin met iDeal kunt kopen tegen lage kosten. iDeal is hier zelfs gratis.

Is het mogelijk om Bitcoin met een creditcard te kopen?

Ja, je kunt Bitcoin kopen met een creditcard. Platforms zoals Bybit bieden deze mogelijkheid. Houd er rekening mee dat de kosten voor het gebruik van een creditcard hoger kunnen zijn dan andere betaalmethoden.

Hoe kan ik Bitcoin kopen met PayPal?

Je kunt Bitcoin kopen met PayPal via platforms zoals Bitvavo. PayPal transacties kunnen hogere kosten met zich meebrengen, dus het is belangrijk om dit te overwegen bij het kiezen van je betaalmethode.

Wat zijn Bitcoin ATM's?

Bitcoin ATM's zijn fysieke automaten waar je Bitcoin kunt kopen met contant geld of een bankpas. Deze automaten zijn te vinden in verschillende steden, ook in Nederland.

Wat zijn Bitcoin funds?

Bitcoin funds zijn investeringsfondsen die beleggen in Bitcoin of in Bitcoin mining. Deze fondsen kunnen een optie zijn voor mensen die willen investeren in Bitcoin zonder zelf actief te handelen.

Is het veilig om Bitcoin te kopen via Marktplaats?

Nee, het is niet aan te raden om Bitcoin te kopen via Marktplaats of andere peer-to-peer platforms vanwege het risico op oplichting.

Wanneer is het beste moment om in Bitcoin te investeren?

Het beste moment om in Bitcoin te investeren hangt af van de marktomstandigheden en je eigen investeringsstrategie. Het is belangrijk om jezelf goed in te lezen en eventueel de Dollar Cost Average (DCA) methode te overwegen.

Wat is de Dollar Cost Average (DCA) methode?

De DCA methode houdt in dat je regelmatig een vast bedrag in Bitcoin investeert, ongeacht de koers. Dit kan helpen om het risico van marktvolatiliteit te verminderen.

Kan ik een klein deel van een Bitcoin kopen?

Ja, je hoeft niet een hele Bitcoin te kopen, je kunt ook een klein deel van een Bitcoin kopen. Dit maakt het toegankelijker voor mensen met een kleiner budget. Bitcoin is opgedeeld in 100,000,000 satoshis.

Wat moet ik doen nadat ik Bitcoin heb gekocht?

Na het kopen van Bitcoin kun je ervoor kiezen om je Bitcoin te houden in een wallet voor lange termijn investeringen, of je kunt actief handelen op een exchange.