Bitcoin kopen met iDeal, Creditcard of Paypal

Als het goed is weet je nu wat Bitcoin is, hoe het werkt, en waar het voor gebruikt kan worden. Iedereen die de potentie ziet kan Bitcoin kopen. Alleen is het wel belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Zomaar op een willekeurig moment instappen zonder dat je weet wat je moet doen is niet verstandig. Dus laten we aan de slag gaan!

Koop direct Bitcoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu handel gratis tot € 1000.

Ga direct naar:

Kopen met iDeal
Kopen met Creditcard
Kopen met PayPal

Bitcoin (BTC) Logo

In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je je eigen Bitcoin kopen kan. Wat goed is om te weten is dat je verschillende betaalmogelijkheden hebt om Bitcoins te kopen. Tot voor kort was het zeer moeilijk om deze aan te schaffen met Paypal of een Creditcard. Dat komt omdat deze betaalproviders de mogelijkheden hebben om je geld terug te krijgen wanneer je bestelde goederen niet geleverd krijgt. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en handelsplatformen waar je wel met een kaart kan betalen.

Bitcoin kopen met iDeal

bitcoin kopen met ideal

De snelste en veiligste manier is via een iDeal betaling. Er zijn verschillende Nederlandse aanbieders. Gelukkig is er daardoor veel concurrentie en worden de kosten steeds lager. De goedkoopste broker waar je op dit moment Bitcoin met iDeal kopen kan is Bitvavo. Dit Nederlandse bedrijf rekent maximaal 0.25% handelskosten per transactie. En je betaalt 0% commissie over de eerste € 1000. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je niet meteen 1 hele Bitcoin te kopen, je kan ook slechts een klein deel van een Bitcoin kopen. Bij Bitvavo kan je tientallen andere crypto’s aanschaffen.

Koop direct Bitcoin met iDeal bij Bitvavo

Rekenvoorbeeld: Je wil voor € 100 aan Bitcoin kopen. Als je dit bij BTC Direct doet dan betaal je 2% commissie en € 0,99 voor iDeal. Dat betekent dat je in totaal € 2,99 aan kosten betaalt en slechts € 97,01 aan BTC ontvangt. Bij Bitvavo betaal je over dezelfde transactie slechts € 0,25 commissie en ontvang je € 99,75 aan BTC. Makkelijk verdient toch?

Op deze pagina kan je Bitcoin vergelijken of je kan direct vergelijken en Bitcoin kopen via CryptoPrijzen.

Bitcoin kopen met Creditcard

bitcoin kopen met creditcard

Wil je Bitcoin kopen maar heb je redenen om dit niet via jouw bankrekening te doen? Dan is het goed om te weten dat je nu ook Bitcoin kan kopen met creditcard. Eerst was dit niet mogelijk of moest je extreem hoge fees betalen. Dat komt omdat creditcard maatschappijen zoals Visa en Mastercard (maar ook American Express) de mogelijkheid bieden om betalingen terug te krijgen wanneer je melding maakt dat een product niet is geleverd.

Bitcoin kopen met een creditcard kan eenvoudig bij onze partner Binance. Houd er wel rekening mee dat het duurder is om met deze betaalmethode aankopen te doen. De creditcard kosten voor je betaling worden namelijk doorgerekend naar jou als klant. Daarbij vindt er bij creditcard betalingen eenmalig een extra verificatie plaats. Als je echt met creditcard wil betalen dan raden wij Binance aan, anders kan je beter BTC kopen bij Bitvavo.

Koop direct Bitcoin met creditcard

Bitcoin kopen met PayPal

bitcoin kopen met paypal

Update 2021: Het is nu super eenvoudig om met PayPal Bitcoin te kopen. Het eToro platform biedt namelijk de mogelijkheid om geld te storten met PayPal.

Koop hier Bitcoin met Paypal

Bij eToro betaal je geen hoge fees zoals vroeger, je handelt hier zelfs commissievrij. De winsten van eToro zitten in de koersen opgenomen. Volg het stappenplan om Bitcoin met Paypal te kopen:

 1. Registreer een account bij eToro
 2. Verifieer je account en log in
 3. Voer de gevraagde verificaties uit
 4. Geef aan hoeveel je wilt investeren
 5. Kies voor betaalmethode PayPal
 6. Koop hiermee Bitcoin

Bij eToro ontvang je echt cryptocurrency en je kunt je munten beheren. Voor eind 2018 was het zo dat je alleen speculeerde een stijging of daling. Nu hebben ze het aangepast, waardoor het ook erg interessant wordt voor mensen die willen beleggen in Bitcoin.

De reden voor Bitcoin kopen met PayPal is voor iedereen anders. Eerst was PayPal een goed middel, omdat niet iedereen een creditcard heeft en niet alle websites iDeal aanbieden. Het is nog niet heel lang mogelijk om met PayPal BTC te kopen. Dat komt omdat het met Paypal mogelijk is om je aankopen terug te krijgen wanneer je een melding doet dat je jouw bestelde producten niet hebt ontvangen.

Dat is dan ook de reden waarom vrijwel alle brokers geen PayPal (meer) aanbieden.

BTC via een ATM

Dat digitale valuta aan een opmars bezig zijn blijkt uit heel veel verschillende dingen. Bitcoin kopen kan tegenwoordig via speciale ‘pinautomaten’. Deze kan je vinden in de volgende steden; Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Laatst kwamen deze ‘Bitcoin ATM’s’ in het nieuws toen een automaat gestolen werd bij een belwinkel in Rotterdam.

Funds

Wil je ook meeprofiteren van de gekte rondom deze digitale munt? Alleen je hebt geen kennis, of geduld om hier aan mee te doen. Dan is er een heel aantrekkelijke optie; een fund. Bij een fund koop je jezelf in voor een x bedrag. Je betaalt een bepaald percentage commissie, maar hebt er geen omkijken naar. Er zijn 2 soorten funds; een beleggingsfund en een miningfund.

 • Beleggingsfund
  Een beleggingsfund handelt de hele dag door in crypto’s om hiermee winst te behalen. De personen achter een fund hebben veel verstand van beleggen en kunnen zeer veel rendement halen.
 • Miningfund
  Een miningfund is een fund waarbij winst wordt gemaakt door het ‘
  minen’ van Bitcoin. Hiervoor is het belangrijk dat de computers in een land staan gestationeerd waarbij de energieprijs erg laag is, om zo de winstgevendheid te vergroten.

NOTE: Heel belangrijk; koop nooit Bitcoins via marktplaats. De kans is zeer groot dat je met een oplichter te maken hebt. Als iemand echt van zijn munten af wil zijn daar veel makkelijkere manieren voor dan op een website die tweedehandse spullen verkoopt. Wees gewaarschuwd!

Wanneer instappen?

Stap nooit klakkeloos in! De bitcoin koers kan de ene dag 15% inzakken, en de andere dag 10% stijgen. Lees jezelf in zodat je voor het optimale rendement gaat. Probeer te begrijpen wat er aan de hand is en wat er nog gaat gebeuren. Verschillende online communities zijn interessant om in de gaten te houden en schrijf je zeker in voor onze nieuwsbrief.

Een andere handige methode om te investeren in Bitcoin is de Dollar Cost Average (DCA) methode. Bij deze methode investeer je een vast bedrag op vaste dagen in de maand. Dus je investeert bijvoorbeeld op iedere 25ste van de maand € 100 in Bitcoin. Doordat je geen rekening houdt met de koers en op zowel hoge als lage punten koopt, is de kans groot dat je op langer termijn winst maakt. Op de website dcaBTC kan je zelf narekenen wat je verdiend zou hebben bij de historische koers. Zelfs als je tijdens de bullrun van 2017 had geïnvesteerd, dan zou je nu nog in de groene cijfers staan. Interessante manier van beleggen dus. Wij willen nogmaals benadrukken dat dit geen investeringsadvies is.

Conclusie

Wil je Bitcoin kopen dan zijn er verschillende manieren. Je kan dit online doen en deze opslaan in een wallet. Ook kun je ze naar een adres sturen van jouw exchange platform zodat je zelf kan verder handelen. Je kan ze aankopen via een speciale pinautomaat of je kan Bitcoins kopen door jezelf in te kopen bij een fund. Wij adviseren wel om altijd de goedkoopste broker of exchange te kiezen. Het is zonde geld om teveel te betalen.