VeChain kopen

Overweeg jij de crypto VeChain te kopen? Lees dan hier wat de voor- en nadelen van VeChain kopen via het door ons aanbevolen platform zijn en hoe het kopen precies in zijn werk gaat. De naam is overigens veranderd van VeChain (VEN) naar VeChain Thor (VET). Alles over de crypto zelf lees je op deze informatiepagina.

VeChain kopen bij de goedkoopste exchange

Bij het VeChain kopen wil je zorgen dat de kosten zo laag mogelijk zijn zonder in te leveren op de veiligheid van het koopproces. De kosten worden grotendeels beïnvloed door het platform dat je besluit te gebruiken.

Er zijn ontzettend veel aanbieders van VeChain, maar wij raden je aan om de broker Bitvavo te gebruiken. Een uitgebreide review van Bitvavo vind je hier, maar een van de hoofdredenen dat wij deze broker aanbevelen is dat het platform met een fee van 0.25%, de handelskosten, erg laag is.

Uiteraard kan je overal eenvoudig betalen met iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Stappenplan VeChain kopen bij Bitvavo

 1. Maak een account aan bij Bitvavo (als je dit nu doet verhandel je via ons de eerste €1000 gratis).
 2. Vul je persoonlijke gegevens, e-mailadres en wachtwoord in en klik daarna op de knop Registreren.
 3. Na de bevestigingse-mail kan je inloggen op je Bitvavo-account.
 4. Klik op Tegoed Storten om een bepaald bedrag op je account te zetten.
 5. Selecteer jouw gewenste betaalmethode (denk aan bijvoorbeeld iDEAL) en druk op Doorgaan.
 6. Via het dashboard kun je op VeChain klikken en aangeven hoeveel VET je wilt kopen.
 7. De laatste stap: klik op VeChain Kopen en je order wordt doorgevoerd.

Na dit proces zal Bitvavo je order gelijk verwerken en de VET op jouw account zetten.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Een volledige review van Bitvavo vind je hier, maar op deze pagina leggen we in het kort uit waarom we deze broker aanraden.

 1. Het platform is allereerst erg geschikt voor zowel een beginnende als een ervaren cryptocurrency koper. Je hoeft dus geen uitgebreide kennis te hebben over cryptocurrency om de eerste stap te nemen.
 2. Ook als ervaren gebruiker kan je goed bij Bitvavo terecht dankzij het ruime en constant vernieuwende aanbod. Deze exchange biedt met regelmaat nieuwe munten aan.
 3. Het al eerder genoemde punt van de lage kosten bij Bitvavo is er zeker een om goed rekening mee te houden wanneer je brokers vergelijkt. Een percentueel bepaalde fee kan hard oplopen naarmate je meer investeert. De handelskosten van Bitvavo, uitgedrukt in een percentage, is met maximaal 0.25% echt laag, en is zelfs nog lager wanneer je meer investeert.
 4. Als je nu via ons Bitvavo gebruikt kun je de eerste 10.000 euro gratis verhandelen.
 5. Tot slot zijn wallets op Bitvavo verzekerd tot wel 255 miljoen dollar dankzij hun stichting. Dit betekent dat zelfs in het geval van faillissement, jouw geld veilig is.

Rekenvoorbeeld aanschaffen van VeChain

Het is belangrijk om bij het kopen van cryptocurrency goed te letten op de kosten. De kosten die je maakt neem je namelijk mee in de afweging of een investering wel of niet rendabel is.

We geven je een voorbeeld naar aanleiding van twee verschillende platformen. Dan heb je een duidelijk beeld bij het verschil in kosten die kunnen ontstaan wanneer je hetzelfde product koopt bij verschillende platformen.

Bij het VeChain kopen komen de volgende kosten kijken:

 • Handelskosten: kosten voor het gebruiken van de service die ze aanbieden
 • Transactiekosten: kosten voor het betalingsproces via de door jouw gekozen methode
 • Blockchainkosten: kosten voor het werk van de miner

In onderstaand voorbeeld vergelijken we de kosten van Bitvavo en van Bitcoin Meester bij het VeChain kopen.

Wanneer jij bij Bitcoin Meester voor 100 euro aan VeChain wilt kopen betaal je 1,50 euro (namelijk 1.5%) aan handelskosten en 1,00 euro voor het gebruik van iDEAL (vaste kosten van 1 euro per storting met een waarde onder de 1000 euro).

Je krijgt dus 97,50 euro aan VeChain voor jouw betaling van 100 euro.

Gebruik je Bitvavo, dan betaal je een fee van 25 cent (0.25%) en heb je geen kosten bij gebruik van iDEAL. Wanneer je dus via Bitvavo 100 euro betaalt, krijg je er 99,75 euro aan VeChain voor terug. Wanneer je een nieuwe gebruiker bent heeft Bitvavo ook nog eens een mooie actie, je mag dan namelijk de eerste 1000 euro gratis verhandelen. In dat geval maak je dus helemaal geen kosten en krijg je de volle 100 euro aan VeChain voor jouw betaling van 100 euro.

Gratis € 10
Bitvavo Logo
€ 10 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Waarom zou ik VeChain kopen?

Wanneer je in een crypto investeert is het belangrijk om je bewust te zijn van de achtergrond van de crypto en de voor- en nadelen. Wil jij VeChain kopen?

Lees je dan goed in en let op: reviews en zelfs je eigen research geven geen 100% garantie dat je investering verloopt zoals je had verwacht of gehoopt.

VeChain is in 2015 opgericht door ex-CIO van Louis Vuitton China Sunny Lu en was oorspronkelijk onderdeel van Bitse, een van China’s grootste blockchain ondernemingen.

Het bedrijf heeft samenwerkingen met o.a. PwC, Jiangsu Electronics en Renault. Het doel van VeChain is om in de logistieke sector te voorkomen dat er namaakproducten worden verkocht (denk aan de verkoop van namaak designertassen en hoe een merk als Louis Vuitton maar al te graag wil tegengaan).

Dit probleem is tegelijkertijd groot en specifiek, waardoor het bedrijf de genoemde samenwerkingen heeft binnengesleept.

Voordelen VeChain

 • Het bedrijf heeft een missie waarmee het zich duidelijk kan onderscheiden van andere crypto’s.
 • Gevestigde namen hebben zich al verbonden aan VeChain, zoals PwC en Renault.
 • Het team achter VeChain is heel ervaren.

Nadelen VeChain

 • De waarde van VeChain is onstabiel.
 • VeChain is relatief onbekend.
 • VeChain heeft concurrenten zoals Waltonchain, een crypto die volgens experts verder is ontwikkeld.