NEO coin

neo crypto coin

Neo wordt vaak ‘de Chinese Ethereum’ genoemd. Waarvoor dat is zullen we behandelen.
Is er ruimte in de toekomstige blockchain maatschappij voor 2 vergelijkbare platformen?

Wij denken van wel!

Lees verder om te begrijpen wat NEO is, hoe het werkt, en hoeveel potentie deze cryptocurrency heeft.

Koop direct NEO met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is NEO
  • NEO koers
  • Populariteit / Trending
  • NEO kopen

Wat is NEO

NEO is een open source blockchain platform waar smart contracts en gedecentraliseerde applicaties op kunnen draaien. Ook is het mogelijk om transacties te doen. De combinatie van deze toepassingen noemt men de Smart Economy. In grote lijnen doet NEO precies hetzelfde als Ethereum. NEO heeft echter meer focus (voorlopig) op de Aziatische markt.

Betalingen binnen het Neo netwerk gebeuren met een eigen currency, genaamd GAS coin.
Alle dapps en smart contracts worden opgeslagen op de blockchain. Dit kan in de toekomst ervoor zorgen dat het netwerk overbelast wordt. Vandaar dat het development team hard bezig is om te zorgen voor een grotere schaalbaarheid.

”Zo moet het mogelijk worden om 10.000 transacties per seconde te verwerken. Dit zijn net zoveel transacties als het VISA netwerk aankan”

Features

Het NEO netwerk heeft al een aantal interessante features. Sommige hiervan zijn al geïmplementeerd, en sommige zijn in ontwikkeling. Zo moet het mogelijk worden om 10.000 transacties per seconde te verwerken. Dit zijn net zoveel transacties als het VISA netwerk aankan. Dit is zeer veelbelovend want het aantal transacties per seconde is iets waar veel cryptocurrencies mee worstelen. Een andere veelbelovend kenmerk is dat het mogelijk is om te programmeren op de blockchain in verschillende codetalen, waaronder Python, C# en Java.

Geschiedenis

Neo coin is ontstaan in september 2016. Destijds onder de naam Antshares, opgericht door Da Hongfei. In augustus van dit jaar vond de zogeheten rebranding plaats. Er kwam een nieuwe naam, Antshares werd ingeruild voor NEO. Ook kwam er een nieuw logo. Dit zorgde voor zoveel hype en naamsbekendheid dat de koers in slechts een paar dagen steeg van 7 $ naar ruim 40 $.

antshares
Het oude logo

Samenwerkingen

Om een gevestigde positie in te nemen in de toekomstige blockchain economie is het belangrijk om te zorgen dat consumenten en bedrijven ermee aan de slag gaan. NEO werkt al intensief samen met Microsoft China. In maart organiseren zij samen een developers congress (DEVcon). Hierbij gaan developers aan de slag om ideeën in de praktijk te brengen en applicaties te programmeren. Om zoveel mogelijk mensen hierin mee te krijgen worden er prijzen van honderdduizenden dollars uitgereikt. Ook is er een partnership met het Chinese bedrijf OnChain. Onchain zal zich specifiek op toepassingen binnen bedrijven richten, waar NEO zelf zich richt op toepassingen voor consumenten en developers.

NEO koers

De NEO koers is hierboven live te zien en heeft een sterke ontwikkeling gemaakt sinds de oprichting. De prijs van één Antshare was ten tijde van de oprichting minder dan 20 dollarcent waard. Dit bleef redelijk stabiel tot dat de rebranding bekend werd gemaakt. Op moment van schrijven is de totale marketcap van NEO nog vele malen kleiner dan die van Ethereum (ETH). Dit laat zien dat er nog voldoende groeipotentieel is.

NEO coin kopen

Wil je ook meeliften met NEO? Koop je NEO coins simpel via iDeal!

Koop direct NEO met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: https://neo.org/
Wallet: Neonwallet
Koers: CoinMarketCapp