Litecoin kopen

Wil jij Litecoin kopen in 2023 met iDEAL? Dan leggen wij aan je uit waar je dit het best kan doen. Op deze pagina lees je over de exchange die wij aanraden, wat de voor- en nadelen zijn van Litecoin kopen met iDEAL en welke kosten er komen kijken bij deze investering. Wil jij je verdiepen in deze bekende cryptocurrency. Over de achtergrond van Litecoin (LTC) en de koers lees je hier meer.

Litecoin kopen bij de goedkoopste Nederlandse exchange

Iedere investering vereist dat je onderzoek doen naar hetgeen dat je koopt en welke kosten hierbij komen kijken. Wanneer je cryptocurrency koopt wordt dat laatste grotendeels bepaald door de exchange of broker die jij kiest om de coin te kopen.

Waarom? Zij rekenen handelskosten, transactiekosten en blockchainkosten die jij als investeerder (en in hun ogen klant) moet betalen.

Daarom raden wij je de goedkoopste maar ook erg betrouwbare exchange Bitvavo aan. Bitvavo rekent slechts 0.25% aan handelskosten. In vergelijking met andere brokers is dat erg goedkoop.

Mocht jij naast het koopproces en een korte toelichting nog meer research willen doen over Bitvavo, lees dan hier onze Bitvavo review.

Stappenplan Litecoin kopen bij Bitvavo

Je ziet het al staan, Litecoin kopen doe je het goedkoopst via Bitvavo. Doorloop de stappen hieronder om deze crypto te kopen via deze Nederlandse exchange:

 1. Creëer een Bitvavo account (je hebt geluk want als je dit nu doet kan jij de eerste €10.000 gratis verhandelen).
 2. Vervolgens vul je een aantal persoonlijke gegevens, je e-mailadres en een sterk wachtwoord in en klik je op Registreren.
 3. Zodra je de bevestigingse-mail hebt ontvangen is het mogelijk om in te loggen op je Bitvavo-account.
 4. Klik op de knop Tegoed Storten om je account aan te vullen met een bedrag naar wens.
 5. Kies de methode waarmee je wilt betalen (bijvoorbeeld iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving) en klik op Doorgaan.
 6. Gebruik het dashboard om op Litecoin te klikken en geef aan hoeveel je van deze coin wilt kopen.
 7. Tot slot: druk op Litecoin Kopen. Hierna word je order verwerkt.

Als je het koopproces van Bitvavo goed hebt doorlopen wordt je bestelling gelijk doorgevoerd en ontvang je de crypto op jouw account.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Het is natuurlijk te makkelijk om te zeggen: Bitvavo is goedkoop dus kies voor deze exchange. Ondanks dat prijs een van de belangrijkste factoren is wanneer je een exchange beoordeeld, is het zeker niet de enige. We hebben voor je op een rij gezet waarom we Bitvavo aanraden mocht jij Litecoin kopen overwegen:

 • Het platform Bitvavo is onwijs geschikt voor zowel mensen die net beginnen met cryptocurrency kopen als voor mensen die veel ervaring hebben. Het platform maakt het koopproces erg makkelijk waardoor het geen ervaring vereist.
 • In tegenstelling tot veel andere exchanges heb je op Bitvavo ingebouwde wallets. Waarom is dit nou zo handig? Iedereen die cryptocurrency wilt kopen moet een wallet hebben, maar bij een aantal brokers moet je die zelfstandig bemachtigen. Een stuk handiger als dit op een plek kan.
 • Niet iedereen zal interesse hebben in puur en alleen Litecoin kopen. Mocht je een divers crypto portfolio op willen bouwen dan kan dit bij Bitvavo. Ze hebben namelijk een breed assortiment aan cryptocurrencies.
 • Bitvavo is een broker en exchange in één. Handig want doen hoef je ook daar geen andere platformen voor te gebruiken (net als met die wallets en diversifiëren van je portfolio). Je kunt Bitvavo bijna zien als one-stop-shop.
 • Bitvavo heeft een eigen stichting voor fondsen. Gaat de exchange failliet? Dan zijn de fondsen veilig bij de stichting.
  Tot slot is Bitvavo verzekerd tot 255 miljoen dollar. Ook dat is geruststellend wanneer je jouw investeringen toevertrouwd aan een exchange.

Rekenvoorbeeld beleggen in Litecoin

Wanneer je gaat beleggen in Litecoin (en iedere andere cryptocurrency) is het van belangrijk om goed te letten op de kosten. Die kosten bepalen namelijk tot een bepaalde hoogte of jouw investering de moeite en het geld waar zijn.

Om die reden vergelijken we dus ook exchanges, per exchange zit er een verschil in kosten. Hoe groot dat verschil is en wat de impact ervan is op jouw investering zullen we uitleggen. Eerst is het handig om te snappen waar de kosten die bij Litecoin kopen komen kijken uit bestaan, namelijk:

 • Handelskosten: dit zijn de kosten voor het gebruiken van de service die de exchange jou biedt.
 • Transactiekosten: dat zijn de kosten die je maakt bij het gebruik van de door jou gekozen betaalmethode.
 • Blockchainkosten: dit zijn de kosten voor het werk van de miner op de blockchain.

In het voorbeeld hieronder geven we een rekenvoorbeeld waarin we exchange Bitvavo vergelijken met het platform Coinbase. Het voorbeeld gaat in beide gevallen over Litecoin kopen.

Koop jij via Bitcoin Meester voor 100 euro aan Litecoin, dan betaal je hen 1,49 euro (namelijk de fee van 1.49%) aan handelskosten. Wanneer jij dus een betaling doet van 100 euro krijg je daar 98,51 euro aan Litecoin voor teruggestort op je account.

Wanneer je kiest voor Litecoin kopen via Bitvavo betaal je een fee van 25 cent (0.25%). Verder zijn er geen kosten wanneer je betaalmethode iDEAL gebruikt. Ofwel, wanneer je Bitvavo 100 euro betaalt, zal je er 99,75 euro aan Litecoin voor op je account gestort krijgen.

Nieuwe Bitvavo gebruikers kunnen ook nog eens genieten van de actie die de exchange aanbiedt. Iedere nieuwe gebruiker mag namelijk de eerste 10.000 euro gratis via Bitvavo verhandelen. Daarnaast krijg je ook 10 euro gratis crypto.

Tot een investering van die eerste 10.000 euro maak je dus geen kosten en krijg je 100 euro aan Litecoin wanneer je 100 euro investeert.

Waarom zou ik Litecoin kopen?

Wanneer je gaat investeren in crypto is het verstandig om je te verdiepen in de coin waarin je interesse hebt. Vraag jezelf af: waarom zou ik Litecoin kopen? En zorg dat je goede argumenten hebt.

Let op: gebruik meerdere platformen om je research te doen en onthoud dat er geen garanties zijn over het succes van jouw investering.

Zelfs al zijn de reviews nog zo lovend. Voor een uitgebreide review van Litecoin kun je terecht op deze pagina. Hieronder vind je een korte toelichting van de achtergrond en wat wij beschouwen als voordelen en nadelen van Litecoin kopen.

Litecoin is een hele bekende cryptocurrency opgericht door Charlie Lee in 2015. De cryptocurrency kan gebruikt worden om betalingen te doen tussen gebruikers. Dankzij de blockchain gebeurt dit op transparante wijze waardoor er geen gesjoemel mogelijk is met deze betalingen.

Het gevolg: er is ook geen tussenpersoon of bedrijf nodig voor betalingen. Je kan namelijk toch niet valsspelen.

Voordelen Litecoin

 • Litecoin oprichter Charlie Lee werkte voorheen bij Google en heeft daarna veel ervaring opgedaan bij Coinbase (en wist dus goed waar hij mee bezig was).
 • Litecoin heeft lage kosten (1/1000 van de totale transactie, ongeacht de grootte).
 • Litecoin kan heel veel transacties aan doordat een block op de chain aanmaken kort duurt.

Nadelen Litecoin

 • Het is nagenoeg een snellere kopie van Bitcoin.
 • Er zijn meer LTC’s in omloop dan Bitcoin.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een bekende cryptocurrency, opgericht door Charlie Lee in 2015. Het wordt gebruikt voor transacties tussen gebruikers op een transparante en veilige manier via blockchain technologie.

Waarom zou ik Litecoin kopen?

Litecoin biedt enkele voordelen, zoals lage transactiekosten, snelle verwerking van transacties, en een sterke achtergrond door de oprichter Charlie Lee. Het is echter belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te begrijpen dat investeren in crypto risico's met zich meebrengt.

Wat zijn de nadelen van Litecoin?

Litecoin kan gekocht worden via verschillende exchanges, waaronder Bitvavo. Dit Nederlandse platform biedt een eenvoudig proces voor het kopen van Litecoin en andere crypto's.

Wat zijn de stappen om Litecoin te kopen bij Bitvavo?

Maak een account aan bij Bitvavo.
Vul je persoonlijke gegevens in en bevestig je e-mailadres.
Log in en stort tegoed op je account.
Kies een betaalmethode zoals iDEAL of Bancontact.
Zoek naar Litecoin op het dashboard en geef aan hoeveel je wilt kopen.
Voltooi de aankoop.

Waarom zou ik kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo is aantrekkelijk vanwege de lage handelskosten, gebruiksgemak voor zowel beginners als ervaren gebruikers, ingebouwde wallets, een breed assortiment aan cryptocurrencies, en extra veiligheidsmaatregelen zoals een eigen stichting voor fondsen en een verzekering tot 255 miljoen dollar.

Wat zijn de kosten bij het kopen van Litecoin?

De kosten bestaan uit handelskosten, transactiekosten en blockchainkosten. Bitvavo rekent slechts 0.25% aan handelskosten, wat relatief laag is vergeleken met andere platforms.

Zijn er risico's verbonden aan het investeren in Litecoin?

Ja, zoals bij elke investering in cryptocurrency, zijn er risico's verbonden. Het is belangrijk om je goed in te lezen en te begrijpen dat de waarde van cryptocurrencies sterk kan fluctueren.