Cardano (ADA)

Cardano

Cardano kwam op uit het niks. Maar binnen no-time veroverde de digitale currency een top 10 positie in de marketcap ranglijst. De eerste investeerders bestonden voor 95% uit Japanners. Vandaar dat Cardano regelmatig ‘de Japanse NEO‘ wordt genoemd.

Of dit terecht is? Dat lees je in deze blog.

Koop direct Cardano met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Cardano?

Cardano is een smart contract platform met een focus op veiligheid door middel van een gelaagde architectuur. Het is het eerste blockchain project dat gecreëerd is op basis van wetenschappelijke filosofie. Het platform maakt gebruik van Haskell, een functionele programmeertaal.

Het bedrijf valt officieel onder bestuur van de Cardano foundation, een non-profit organisatie. Cardano wordt gebouwd met mogelijke regulering in het achterhoofd. Dit kan een goede strategie zijn. Er wordt al lange tijd gespeculeerd over het vaststellen van regels binnen de cryptomarkt. Frankrijk roept zelfs om wereldwijde samenwerking rondom cryptocurrency.

Features

Op veel vlakken lijkt Cardano op platformen zoals Ethereum, of Neo. Een groot verschil is dat Cardano gebruikt maakt van sidechains. Het probleem met deze 2 blockchain projecten is dat hoe langer ze bestaan, en hoe meer programma’s er op ontwikkeld worden, de snelheid achteruit gaat. De blockchain wordt steeds langer en op een gegeven moment wordt het netwerk erg langzaam. De sidechains waar Cardano gebruik van zal maken zorgen ervoor dat nieuw ontwikkelde applicaties niet op de hoofdchain worden opgeslagen, waardoor het platform goed en snel blijft werken.

Een andere feature is de Daedalus wallet. Op dit moment is dit een software programma waar je jouw ADA veilig kan bewaren. ADA is het betaalmiddel binnen het Cardano platform. In de toekomst wil het team de wallet uitbreiden. Andere cryptocurrencies zullen dan ook ondersteund worden.

Wel of geen toekomst?

Het bedrijf communiceert veel. Het houdt regelmatig Q&A sessies en koppelt ontwikkelingen terug naar de community. Er zitten hele slimme mensen in het team en de video’s die ze uitbrengen zijn veelbelovend. Maar er zijn 2 punten die een mogelijke bedreiging zijn voor de toekomst van het bedrijf.

  1. Resultaat – Alles wat Cardano wil is momenteel slechts een idee op papier. Alles staat beschreven in hun whitepaper. De ideeën die beschreven worden zijn veelbelovend, maar het is nog maar de vraag of alles wat beschreven is ook behaald kan worden.
  2. Tijd – Een ander punt is tijd. Volgens de Cardano roadmap gaat het nog lang duren voordat er een werkend product is waar bedrijven en ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Er is een redelijke kans dat Ethereum en NEO dan al het grootste deel van de markt hebben veroverd. Het zal heel lastig worden om marktaandeel van deze 2 platformen af te pakken.

Cardano / ADA koers

De Cardano koers is kort na het ontstaan van het platform snel gestegen, met een percentage van 1500%. Het overzicht hier boven geeft live informatie over de marketcap en de handelsprijs in euro’s.

Cardano kopen

Wil je zelf Cardano kopen? Volg de link naar Bitvavo en verzeker jezelf binnen 2 minuten van je investering. Of bekijk hier de Cardano kopen handleiding.

Koop direct Cardano met iDeal

Bronnen
Officiële website: cardanofoundation.org
Wallet: Daedalus wallet
Koers / Prijs: CoinMarketCap