KuCoin Review

Er zijn tegenwoordig tientallen crypto exchanges beschikbaar binnen Europa. Het kopen en verkopen van cryptomunten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Een van de bekendste exchanges is KuCoin. Het bedrijf bestaat al sinds 2017 en mag dagelijks honderdduizenden cryptohandelaren verwelkomen.

KuCoin wist zich op diverse vlakken te onderscheiden en op die manier uit te groeien tot één van de marktleiders. Dat kwam grotendeels door de lancering van de eigen cryptovaluta KuCoin Token. Vanzelfsprekend zijn ook de bekendere cryptomunten gewoon beschikbaar voor de gebruikers van KuCoin. Daarnaast zijn de transactiekosten laag en worden er dividenden uitgekeerd aan de gebruikers. Hieronder vertellen wij meer over deze exchange in onze KuCoin review!

Registreer via ons en ontvang gratis bonussen

Je ontvangt 20% korting op de fees, meer dan 500 USDT aan bonussen en een cadeau via CryptoUniversity.nl

Registeren bij KuCoin

KuCoin ReviewEen account aanmaken bij de exchange KuCoin is eenvoudig en duurt niet lang. De gebruiker moet naar de website van de aanbieder gaan en op de knop Aanmelden klikken. Er dient een e-mailadres en een wachtwoord gekozen te worden. Vervolgens wordt een bevestigingsmail verzonden die je moet accepteren.

Na registratie krijg je de mogelijkheid om extra veiligheidsmaatregelen te treffen voor jouw account. De 2FA is niet verplicht, maar wel verstandig. Het is vooralsnog niet noodzakelijk om jouw persoonsgegeven te verifiëren, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen gezien het feit dat steeds meer overheden ingrijpen.

Crypto kopen bij KuCoin

Nadat jij een eigen account hebt aangemaakt is het mogelijk om cryptocurrency te kopen en verkopen. Iedere gebruiker ontvangt een persoonlijke wallet, waarin de cryptomunten worden opgeslagen.

Het is mogelijk om een geldbedrag op jouw account te storten en vervolgens cryptomunten te kopen. En ja, dit is mogelijk via iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Als je besluit coins te kopen dan kan dat op ieder moment, dat geldt ook voor de verkoop van cryptocurrency. Het assortiment aan cryptomunten is gigantisch, met name de kleinere, onbekendere projecten worden hier gelist. Een gebruiker kan in het overzicht op de knop Buy klikken en vervolgens zelf het aantal bepalen. Als je crypto wilt verkopen, klik dan op Sell.

20% korting
KuCoin Korting
20% korting op ALLE fees en $510 bonus
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus.
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus. Show Less

Assortiment aan cryptocurrency

KuCoin assortimentKuCoin beschikt over een ruim assortiment aan cryptocurrency. Dankzij het gebruiksvriendelijke platform is het gemakkelijk om de juiste cryptomunten te vinden en aan te schaffen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de handige zoekfunctie. Daarnaast zal je in de overzicht ook de laatste koerswijzigingen terugvinden.

Er worden bij de exchange KuCoin enkele honderden cryptomunten aangeboden, waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP en Polkadot. Het aanbod blijft nog altijd groeien, waardoor ook de nieuwste munten direct kunnen worden gekocht. Daarnaast kunnen de gebruikers eenvoudig en snel cryptomunten verkopen en het geldbedrag in euro laten overmaken op hun bankrekening, creditcard of online wallet.

KuCoin kosten

De crypto exchange KuCoin moet ook geld verdienen en zal dan ook transactiekosten rekenen over alle transacties. Een trade kost slechts 0,1% aan kosten. Stortingen zijn overigens gratis, in tegenstelling tot de meeste concurrenten.

De KuCoin kosten van een transactie kunnen verschillen per cryptomunt, probeer daar wel goed op te letten. Daarnaast zijn er ook verschillende fees voor Futures handel en spot handel.

Er worden ook opnamekosten in rekening gebracht wanneer je je crypto wil versturen naar een externe wallet. Desondanks is KuCoin één van de goedkoopste exchanges ter wereld en daardoor ook interessant voor de kapitaalkrachtige investeerders.

KuCoin kosten

KuCoin loterijen

KuCoin beschikt ook over een eigen loterij. De gebruikers van het platform kunnen op ieder moment van de dag deelnemen aan één van de tientallen loterijen. Simpelweg door cryptomunten in te zetten kan men een prijs winnen. De prijzen bestaan uit een groter aantal cryptomunten, maar ook fysieke producten. Er kunnen bijvoorbeeld laptops, koptelefoons en andere elektronica worden gewonnen.

Let op, het is ook mogelijk dat je cryptomunten verliest. De loterijen van KuCoin worden georganiseerd met diverse soorten cryptovaluta. Er is daardoor ook altijd wel een geschikte loterij beschikbaar.

Klantenservice

De gebruikers van KuCoin kunnen voor vragen, opmerkingen en problemen aankloppen bij de klantenservice. Er staat 24 uur per dag een medewerker voor de leden klaar. Het is mogelijk om contact op te nemen via de sociale media of de live chatfunctie.

Vanzelfsprekend is contact opnemen met de klantenservice kosteloos.

20% korting
KuCoin Korting
20% korting op ALLE fees en $510 bonus
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus.
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus. Show Less

Limieten

Een van de grootste voordelen van de exchange KuCoin zijn de limieten. Er gelden namelijk geen limieten over aankopen, opnames en stortingen van cryptomunten. Daardoor heeft de gebruiker meer controle over zijn portefeuille en kan er ongelimiteerd worden geïnvesteerd in cryptocurrency.

Houd er wel rekening mee dat dit tegen de regels is van lokale overheden en dat de kans groot is dat zij kunnen ingrijpen. Zo is Binance eerder al gewaarschuwd door De Nederlandsche Bank en zal KuCoin in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook op de vingers getikt worden. Jij als gebruiker bent hier echter niet illegaal bezig.

KuCoin alternatieven

Het kan zijn dat jij alsnog je twijfels hebt bij de exchange KuCoin, omdat zij niet voldoen aan de regels van de Nederlandse overheid. In dat geval is het wellicht slim om te kijken naar een KuCoin alternatief. Daarnaast is het verstandig om aan risicospreiding te doen en jezelf op die manier te bewapenen tegen hackers.

Een goed alternatief voor KuCoin is de Nederlandse Bitvavo exchange. Zij voldoen aan alle regels van de Nederlandse overheid en hebben zeer lage handelskosten. Het assortiment van Bitvavo bestaat uit meer dan 120 munten die gekocht kunnen worden via de handige app. Lees hier meer over Bitvavo.

KuCoin Token

De crypto exchange heeft ook een eigen cryptovaluta uitgebracht, namelijk KuCoin Token (KCS). De cryptomunt is extra interessant voor investeerders. Het is voor de eigenaar van de munt mogelijk om een passief inkomsten te vergaren. Maar liefst 50% van de commissies worden uitgekeerd aan de bezitters van de coin.

Simpelweg door KuCoin Token te kopen kan een investeerders dagelijks een mooie commissie ontvangen. Hoe meer KuCoin Tokens een persoon bezit, des te hoger de dagelijkse beloningen zullen zijn. Het is één van de grote redenen waarom de cryptomunt zo hard is gegroeid in een relatief korte tijd.

Daarnaast ontvang je ook 20% korting op de handelskosten wanneer je KCS hold en je fees daarmee betaalt.

20% korting
KuCoin Korting
20% korting op ALLE fees en $510 bonus
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus.
Je ontvangt 20% korting op de fees en een $510 bonus. Show Less

Betrouwbaarheid van KuCoin

KuCoin is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een bekende naam binnen de cryptowereld. De exchange hecht een grote waarde aan klanttevredenheid en eenvoud. Het platform is daardoor eenvoudig te gebruiken en overzichtelijk. Het team blijft doorbouwen aan het platform, waardoor loterijen, Futures handel, staking en vele andere financiële platformen zijn toegevoegd.

De klantenservice is altijd geopend, dag en nacht. De crypto-exchange KuCoin is dan ook betrouwbaar en een veilige aanbieder van cryptocurrency.

Conclusie KuCoin review

De exchange KuCoin bestaat al enkele jaren en wist zichzelf goed op de kaart te zetten. De gebruikers zijn zeer tevreden, dat blijkt ook wel uit de KuCoin reviews van de leden. De beginnende en ervaren cryptohandelaar kan naar hartenlust handelen in cryptocurrency.

Er zijn honderden munten beschikbaar, waaronder de bekendste cryptovaluta en de minder bekende. Stortingen en uitbetalingen worden snel verwerkt. De klantenservice is 365 dagen per jaar geopend en ook nog eens 24 uur per dag. Het platform is overzichtelijk en duidelijk. KuCoin is dan ook een prima exchange om jouw eerste stappen te zetten in de cryptowereld.

Nadeel (maar voor sommige ook een voordeel) is dat KuCoin nog steeds een no-KYC beleid hanteert. Dit verhoogd de kans op boetes en waarschuwingen vanuit overheden (voor KuCoin).

Veelgestelde vragen KuCoin

Wat zijn de KuCoin kosten?

Per trade betaal je standaard 0.10% aan kosten. Door KuCoin Token te holden of door meer te handelen kan je profiteren van extra kortingen. Voor Futures geldt een lagere fee vanaf 0.06%.

Is KuCoin betrouwbaar?

KuCoin is wereldwijd één van de grootste exchanges en bestaat al een aantal jaar. Qua handelsvolumes staan ze vrijwel altijd in de top 10.