Anycoin Direct review – onze ervaring met deze crypto broker

Anycoin Direct is een broker waar je op veilige wijze cryptocurrency kan kopen en verkopen. Het platform is in 2013 opgericht door een groep vrienden en sindsdien uitgegroeid tot een groot succes. Met oog op hun missie:

Het kopen van cryptocurrency even makkelijk maken als het online kopen van een t-shirt

Heeft Anycoin Direct onderhand al meer dan 400.000 tevreden klanten geholpen. Bij Anycoin Direct kan je eenvoudig met euro’s cryptocurrency kopen en verkopen. Houd er wel rekening mee dat je zelf je eigen wallet software moet regelen. In deze Anycoin Direct review kom je meer te weten over dit platform en alle benodigde informatie om het te gebruiken, waaronder de Anycoin Direct kosten maar ook onze Anycoin Direct ervaringen.

Anycoin Direct Logo
Registreer een gratis account bij Anycoin Direct
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct.
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct. Show Less

Waarom kiezen voor Anycoin Direct?

De kernwaarden van Anycoin Direct zijn: wees betrouwbaar, wees vriendelijk, wees transparant en wees gepassioneerd. Dat betekent dat veiligheid hoge prioriteit krijgt. Zo is Anycoin Direct bijvoorbeeld officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en voldoen ze hiermee aan de strenge eisen van de cryptowet die per 21 mei 2020 is ingegaan.

De Nederlandsche Bank (DNB) houdt enkel toezicht op de naleving van het voorkomen van witwassen, het voorkomen van financieren van terrorisme en naleving van de sanctiewet. Ze staan dus niet onder prudentieel toezicht of onder gedragstoezicht van de AFM. Dankzij die erkenning is het platform veilig en deels gereguleerd en kunnen er toekomstbestendige crypto-investeringen worden gedaan. Dit toont de volwassenheid van de markt aan.

Dus kies jij voor Anycoin Direct, dan kan je cryptocurrency via een veilig systeem kopen en verkopen, waar nodig met behulp van het professionele supportteam en dankzij open communicatie en de blockchain-technologie op transparante wijze. Op Trustpilot zijn de Anycoin Direct ervaringen met meer dan 11.000 reviews beoordeeld, met een gemiddelde beoordeling van 8,8 sterren.

Anycoin Direct platform

In het kort:

 • 24 verschillende soorten crypto’s aanschaffen.
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.
 • Betalen met iDEAL, bankoverschrijving, creditcard of Bancontact.
 • Hoog gewaardeerd door klanten.

Het aanbod van Anycoin Direct

Op dit moment kun je via Anycoin Direct 24 soorten cryptovaluta kopen en verkopen. Denk aan: Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, maar ook NEO, Bitcoin Cash en Cardano. De volledige lijst vind je hier: https://anycoindirect.eu/nl/cryptocurrency

Het aanbod waar je bij Anycoin Direct gebruik van kunt maken is geselecteerd door het team, en door die selectie komt lang niet ieder project. De duizenden opties die er zijn, voldoen namelijk lang niet allemaal aan hun eisen. Jarenlange ervaring heeft ze geleerd dat een goede cryptovaluta in ieder geval voldoet aan:

 • Technische aspecten: voldoen de onderliggende technologie, het consensusalgoritme en de netwerk stabiliteit aan een bepaald niveau?
 • Volumes: wat is de algemene belangstelling in de valuta en is dat hoog genoeg dat ze ermee kunnen handelen?
 • Bruikbaarheid: hoe presteert de valuta in de praktijk?
 • Community: hoe is de samenwerking met het team achter de valuta en werkt iedereen naar hetzelfde doel toe?

Naast deze criteria zijn er nog meer factoren die een rol spelen bij de selectie van valuta die ze op Anycoin Direct aanbieden. Alle belangrijke informatie van iedere valuta vind je op de website terug (zie de Info knop onder iedere cryptovaluta).

Anycoin Direct Logo
Registreer een gratis account bij Anycoin Direct
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct.
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct. Show Less

Handleiding cryptocurrency kopen bij Anycoin Direct

Anycoin Direct’s missie om cryptocurrency kopen zo makkelijk te maken als het online aanschaffen van een t-shirt zie je gelijk terug wanneer je de website gebruikt. Met visuals leggen ze stapsgewijs uit wat je moet doen om te kopen. Wel belangrijk: je moet zelf een wallet kopen, de wallet zit dus niet ingebouwd in Anycoin Direct. Nadat je dit hebt gedaan kun je aan de slag.

Volg deze zeven stappen om op Anycoin Direct cryptocurrency te kopen:

 1. Maak een account aan bij Anycoin Direct
  Je vult hier je persoonlijke informatie in en er is een mogelijkheid om two factor authentication-beveiliging in te stellen. Dit raden wij aan, want je wilt je account zo veilig mogelijk maken.
 2. Select een cryptocurrency die je wilt kopen
  Er is een duidelijke blauwe balk op de drie grote pagina’s van de Anycoin Direct website: de home-, de koop- en de verkooppagina. Hier selecteer je de cryptocurrency die je wilt kopen. Zorg natuurlijk dat je ook je eigen research hebt gedaan naar de valuta voordat je die koopt.
 3. Voer je wallet adres in
  Voor deze stap heb je de wallet nodig die je zelf al hebt aangemaakt, los van Anycoin Direct. Bekijk hier meer informatie over de verschillende soorten wallets. Vul het walletadres in (met kopiëren en plakken voorkom je onnodige fouten die je veroorzaakt met zelf het adres intypen). Het walletadres dat je invult is waar de door jouw gekochte cryptocoins naartoe worden gestuurd.
 4. Selecteer je bankrekening of creditcard
  Vul een reeds geverifieerde of nieuwe bankrekening toe om je aankoop te betalen.
 5. Selecteer de betaalmethode die je wilt gebruiken
  Er zijn meerdere betaalmethodes, waaronder iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en creditcard. Bij sommige betaalmethodes moet je aanvullende informatie invullen om de veiligheid te garanderen.
 6. Bevestig en controleer je order
  Nadat je de bankrekening en betaalmethode hebt gekozen, vragen ze om je order te controleren. Check hier dus goed dat de valuta, het bedrag en jouw persoonlijke informatie allemaal kloppen. Zodra je alles hebt gecheckt en akkoord gaat met de voorwaarden druk je op de groene knop.
 7. Voltooi je transactie
  Nu is het tijd om je transactie af te ronden. Afhankelijk van de door jou gekozen betaalmethode zal je worden doorverwezen naar een andere pagina. Zodra je de stappen van betaling hebt doorlopen ontvangt Anycoin Direct hier een bevestiging van. Zij sturen vervolgens jouw coins naar je walletadres.

Handleiding cryptocurrency verkopen en uitbetalen in euro’s

Net als bij het kopen bij Anycoin Direct, heb je ook voor het verkopen van cryptocurrency al een persoonlijke wallet nodig. Ook in dit geval kun je die dus niet verkrijgen via Anycoin Direct. Zodra je een wallet hebt, is het proces simpel. In slechts vijf stappen verkoop je via Anycoin Direct je cryptocurrency.

 1. Maak een account aan bij Anycoin Direct
  Je vult hier je persoonlijke informatie in en er is een mogelijkheid om two factor authentication-beveiliging in te stellen. Net als bij het kopen van coins raden wij dit aan.
 2. Select een cryptocurrency die je wilt verkopen
  Via de duidelijke blauwe balk op de drie grote pagina’s van de Anycoin Direct-website: de home-, de koop- en de verkooppagina, selecteer je de cryptocurrency die je wilt verkopen.
 3. Selecteer je bankrekening
  Kies een geverifieerde bankrekening of voeg een nieuwe bankrekening toe waar Anycoin Direct de betaling naar moet sturen.
 4. Bevestig en controleer je opdracht
  Nadat je de bankrekening hebt geselecteerd, vragen ze je om de opdracht te checken. Controleer hier dus de valuta, het bedrag dat jij moet ontvangen en jouw persoonlijke informatie. Zodra je alles hebt gecheckt en akkoord gaat met de voorwaarden druk je op de groene knop.
 5. Boek je coins over en rond de transactie af
  De laatste stap is gelijk ook de belangrijkste. Nu boek jij je coins over naar Anycoin Direct betalen. In het betalingsoverzicht staat alle informatie die nodig is om de transactie af te ronden. Zorg dat je jouw wallet bij de hand houdt om deze vier stappen uit te voeren:

  1. Open je persoonlijke wallet.
  2. Kies verzenden/opnemen in je wallet en kopieer het coinadres van Anycoin Direct zoals aangegeven staat op het scherm.
  3. Stuur het exacte bedrag zoals in het betalingsoverzicht staat naar de wallet van Anycoin Direct.
  4. Boek de coins over.

Het kan een paar minuten duren voordat alles is verwerkt. Zodra Anycoin Direct jouw coins heeft ontvangen starten ze het betalingsproces. Houdt rekening met twee werkdagen wachttijd voordat je het bedrag op je rekening hebt staan.

Anycoin Direct kosten en fees

Wanneer je de services gebruikt komen daar een aantal Anycoin Direct kosten bij kijken. We geven je een korte uitleg welke dat zijn en laten in een overzicht hieronder ook de bedragen zien.

Anycoin Direct rekent servicekosten in de vorm van een percentage dat ze heffen over je order. De kosten komen voort uit de service die ze bieden. Je betaalt dus voor een eenvoudig platform, een snel systeem, eenvoudige betaalmethodes en de 24/7 hulp die het supportteam biedt. Maak hier dus vooral gebruik van.

Er zijn ook blockchainkosten voor iedere transactie die je uitvoert via Anycoin Direct. Deze kosten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat je transactie wordt toegevoegd aan een de blockchain. De regel: hoe hoger het bedrag aan kosten, hoe sneller de verificatie van je transactie. Hier geeft Anycoin Direct zelf als tip om altijd goed te checken dat je het juiste bedrag aan kosten voor je transactie hebt opgenomen.

Ten slotte zijn er ook kosten verbonden aan de door jou gekozen betaalmethode. Dit staat uiteraard los van Anycoin Direct, maar er wordt wel aangegeven wat die kosten zijn wanneer je een order plaatst. Mocht je uiteindelijk toch nog vragen hebben over de Anycoin Direct kosten, dan zijn zij hier heel open over in hun communicatie. 

Anycoin Direct Logo
Registreer een gratis account bij Anycoin Direct
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct.
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct. Show Less

Anycoin Direct verificaties en limieten

Ieder cryptocurrency broker platform in Nederland moet voldoen aan regelgeving. Een belangrijk element van deze regelgeving is dat Anycoin Direct jouw identiteit moet verifiëren. Dit is dus verplicht. Naar onze mening is dit een goede ontwikkeling en zorgt het voor een stukje volwassenwording van de markt. Net als bij aandelenbrokers moet je dus ook hier een volledige identificatie uitvoeren.

Via Anycoin Direct blijf je zelf in controle over hoeveel persoonlijke informatie je verstrekt doordat ze levels van limieten (en dus verificaties) hebben gecreëerd.

Het is dus altijd mogelijk om je limieten te verhogen, dit vereist alleen wel meer identificatiedocumenten. De limieten voor kopen, verkopen en trade verschillen alle drie. Daarnaast is er een daglimiet en een jaarlimiet.

In level 1 kun je op dagelijkse basis € 1000 en op jaarlijkse basis € 2500 kopen, verkopen of traden. Op level 1 bestaat de vereiste verificatie uit een telefoon en ID. Wil je naar level 2? Dan moet je naast een telefoon en ID ook een bewijs van inschrijving op een adres kunnen aantonen. Op level 3 wordt hier video aan toegevoegd en level 4 wordt per persoon handmatig beoordeeld. Zie de afbeelding hieronder.

Anycoin Direct limieten

Is Anycoin Direct betrouwbaar en veilig?

Het is voor ons duidelijk dat betrouwbaarheid en veiligheid van het platform en van jouw ervaring dé prioriteiten zijn van Anycoin Direct. Dit wordt op verschillende wijzen gegarandeerd. Het is mede dankzij de transparante communicatie over ieder onderdeel van het (ver)koopproces waarin je als gebruiker deelneemt, dat wij dit zo ervaren hebben.

Het feit dat Anycoin Direct geen wallet aanbiedt heeft ook te maken met een stukje veiligheid. Wanneer je zelf een wallet aanmaakt beschik je namelijk vaak zelf over de private keys, en hierdoor ben jij 100% eigenaar van de coins. Als je bijvoorbeeld een wallet bij Binance hebt, dan beheert Binance de private keys en zijn zij, in theorie, de eigenaar van de wallet.

De betrouwbaarheid van het platform is natuurlijk ook bevestigd door de officiële registratie van De Nederlandsche Bank. Deze financieel toezichthouder vereist namelijk dat Anycoin Direct aan regels voldoet die zorgen voor een betere bescherming van gebruikers.

Anycoin Direct moedigt haar gebruikers ook aan om zelf de touwtjes in handen te nemen wanneer het aankomt op veilig cryptocurrency (ver)kopen. Door middel van 2FA (two factor authentication), meerdere checkpunten tijdens het (ver)koopproces en duidelijke communicatie over beveiligingsmiddelen kan jij als gebruiker zorgen dat je op veilige wijze Anycoin Direct gebruikt.

Wanneer er zich dan bij uitzondering toch een situatie voordoet waarin er iets fout gaat, kun je direct bij Anycoin Direct’s supportteam terecht. Via de 24/7 livechat staan zij klaar om je te helpen. Het is mede dankzij hun support dat er zoveel positieve Anycoin Direct ervaringen zijn van klanten.

Anycoin Direct Logo
Registreer een gratis account bij Anycoin Direct
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct.
Eenvoudig, snel en veilig crypto kopen bij Anycoin Direct. Show Less

Onze Anycoin Direct ervaring

Onze eerste mening over Anycoin Direct is dat het een platform is dat zo helder communiceert, dat het een ideale plek is om met het kopen van cryptocurrency te beginnen. Dat neemt niet weg dat het ook voor de ervaren (ver)koper een ontzettend handig platform is. Uiteindelijk wil iedereen op de meest veilige én efficiënte manier zijn of haar coins kopen en verkopen, en dat is precies wat je met Anycoin Direct kan doen.

We hebben ook gemerkt dat Anycoin Direct een onafhankelijkheid aanmoedigt die we kunnen waarderen. Ze bieden de tools om als gebruiker de juiste geïnformeerde keuzes te kunnen maken. Over iedere valuta vind je uitgebreide achtergrondinformatie die Anycoin Direct voor je heeft uitgezocht, maar ze zeggen tegelijkertijd: Do Your Own Research. Dat bevestigt de transparantie die het platform claimt te prioriteren. Daar staan wij achter.

Tot slot is de service die hun team aanbiedt erg waardevol. Iedere gebruiker, ervaren of niet, loopt namelijk wel eens tegen iets aan in hun cryptocurrency avontuur. Wanneer dat gebeurt kun je terecht bij een team dat vriendelijk en ervaren is. Op Trustpilot wordt wel duidelijk dat de Anycoin Direct ervaringen zeer positief zijn.

Veelgestelde vragen Anycoin Direct

Wat zijn de Anycoin Direct kosten?

De Anycoin Direct kosten bestaan uit de servicekosten, transactiekosten en kosten verbonden aan de betaalmethodes. De hoogte van die kosten worden duidelijk aangetoond in jouw orderoverzicht. Over het algemeen geldt een standaard fee van ongeveer 2%.

Biedt Anycoin Direct ook een wallet aan?

Nee, Anycoin Direct biedt geen ingebouwde wallets aan. Je moet dus zelf een wallet regelen. Vervolgens verifiëren ze je wallet en voegen het toe aan je Anycoin Direct account.

Wat is de minimale investering?

De minimale investering kan verschillen voor verschillende munten. Door in de widget een bedrag in te voeren kan je zien wat de minimale investering is. Over het algemeen geldt een minimale investering van € 30.