Bitcoin vergelijken

Er komen steeds meer brokers en exchanges op de markt waar je Bitcoin kopen kan. Hierdoor ontstaat er steeds meer concurrentie en proberen aanbieders zo gunstig mogelijk naar voren te komen. Het verdienmodel van de verschillende aanbieders zijn vaak de handelskosten. Doordat iedere aanbieder andere kosten rekent kan de Bitcoin prijs overal anders zijn. Bitcoin vergelijken op prijs kan ervoor zorgen dat je snel bespaart op de handelskosten.

Bitcoin vergelijken op prijs

Bezoek CryptoPrijzen.com en vergelijk real-time tientallen crypto prijzen

Bovenstaande tabellen laten de actuele Bitcoin prijzen zien van vrijwel alle aanbieders waar je eenvoudig met iDEAL kan betalen. De prijzen zijn inclusief alle handelskosten die gerekend worden. Sommige brokers kunnen extra kosten rekenen voor transacties (zoals iDEAL kosten) of netwerk/blockchain kosten.

Bitcoin vergelijken kan via de overzichten om er achter te komen welke broker op dit moment het goedkoopst is om te kopen (links). En om er achter te komen bij welke broker je op dit moment het meeste rendement behaalt als je wil verkopen (rechts). De tabellen worden verzorgd door onze partner CryptoPrijzen.com.

Waarom Bitcoin vergelijken?

Veel mensen weten niet dat zij handelskosten betalen bij brokers, omdat dit vaak in de prijs inbegrepen zit. Wij vinden dat het niet altijd duidelijk naar voren komt hoeveel je daadwerkelijk betaalt, en dit zeker het geval bij de wat duurdere brokers. Door de komst van CryptoPrijzen kunnen consumenten eenvoudig alle prijzen controleren binnen enkele seconden. Bitcoin vergelijken zorgt er dus voor dat je minder betaalt voor je BTC of meer rendement behaald. Het is zonde om onnodig hoge kosten te betalen aan een broker, terwijl je het elders tegen een gunstigere prijs kan bemachtigen. Door te vergelijken wordt het dus goedkoper om Bitcoin te kopen.

Daarbij kom je ook in aanraking met nieuwe brokers en exchanges. Zeker als je vaker wil investeren, is het handig om bij meerdere plekken een geverifieerde account te hebben. Zo kan je sneller inspelen op de markt, en hoef je niet meer te wachten totdat een verificatie is uitgevoerd. Een nieuwe broker kan ook voordelen met zich meebrengen qua extra functionaliteiten om de markt te analyseren en wellicht een makkelijker systeem.

Bitcoin vergelijken is gratis

Het mooie van Bitcoin vergelijken is dat het volledig gratis is. De dienst wordt door CryptoPrijzen.com aangeboden en kost je niets. Het vergelijken kan je tientallen euro’s besparen of opleveren. Wij adviseren je om voor iedere aan- of verkoop de website raad te plegen. De Bitcoin prijzen kunnen namelijk op ieder moment van de dag anders zijn. Zo kan de ene keer Bitvavo de goedkoopste broker zijn en de andere keer Bitcoin Meester. Als je bij alle partijen al een account geregistreerd hebt dan kun je sneller je order doorvoeren.

Bitcoin Vergelijken

Rekenvoorbeeld:

De meeste mensen denken dat ze niet zoveel besparen tijdens het vergelijken van Bitcoin, maar in dit voorbeeld laten wij zien dat je ook bij kleinere aankopen veel kan besparen.

Op dit moment kost 1 Bitcoin € 6.501. De prijs bij de goedkoopste broker is € 6.517 (Bitvavo) en de prijs bij de duurste broker is € 6.858 (HappyCoins).

  • Verschil in de prijs op basis van 1 BTC: € 341
  • Verschil in handelskosten: Bitvavo 0.25% en HappyCoins 5.49%

Nu zullen de meeste mensen geen hele Bitcoin kopen, maar investeren ze een kleiner bedrag. Op basis van bovenstaande handelskosten betaal je bij een investering van € 100:

  • € 0,25 handelskosten bij Bitvavo
  • € 5,49 handelskosten bij HappyCoins

Bij een investering bij Bitvavo ontvang je met € 100 ruim € 5 meer aan BTC.

Vergelijk ook andere cryptovaluta op prijs

CryptoPrijzen.com biedt niet alleen de mogelijkheid voor Bitcoin vergelijken, maar je kan hier ook tientallen andere munten vergelijken. Zo kom je niet alleen achter de gunstigste prijs van dit moment, maar ontdek je wellicht ook nieuwe brokers die een bepaalde altcoin aanbieden. Bij CryptoPrijzen kun je onder andere de volgende munten vergelijken:

Kortom, het kost niets om cryptocurrency te vergelijken, maar het kan je veel geld besparen. Wij adviseren dan ook om deze website in je favorieten op je slaan en te raadplegen wanneer je een aan- of verkoop gaat doen.