BCM review

BCM (voorheen Bitcoin Meester) is een Nederlandse cryptocurrency broker uit Aalsmeer. Sinds de lancering in 2017 is deze broker enorm gegroeid en hebben ze zowel nationaal als internationaal naamsbekendheid weten op te bouwen. BCM maakt cryptocurrency kopen en verkopen eenvoudig voor gebruikers over de hele wereld. Niet alleen door een eenvoudig te gebruiken platform aan te bieden, maar ook door het aanbieden van betaalmogelijkheden als iDEAL en Bancontact. In onze BCMToday review lees je alles over dit bedrijf en de functionaliteiten van het platform.

BCM (of Bitcoin Meester) is in 2023 overgenomen door Kraken en heeft haar koers totaal veranderd. De kosten zijn niet meer zichtbaar en waarschijnlijk flink verhoogd, trading is wekenlang uitgeschakeld geweest en het regent klachten op Trustpilot.

Dit kan te maken hebben met een overgangsfase en we passen de review aan als de problemen blijven aanhouden.

Enorm assortiment aan cryptovaluta

Het eerste wat je opvalt is dat het assortiment van BCM enorm is. Op dit moment kun je 170+ verschillende munten met gemakkelijke betaalmethodes kopen en verkopen. Bekijk hier de volledige lijst van alle aangeboden cryptovaluta.

Het aanbod bestaat uit vrijwel alle bekende coins die je ook bij andere brokers kan vinden, maar ook uit onbekende en nieuwe munten. Via social media houdt het bedrijf je op de hoogte van nieuwe munten die toegevoegd worden aan het platform. Op dit moment heeft Bitcoin Meester het grootste assortiment van alle betrouwbare cryptocurrency brokers. Lees onze BCM review snel verder om erachter te komen hoe het platform precies werkt.

Handleiding cryptocurrency kopen bij BCM

Het platform van BCM is zo ontwikkeld dat er geen technische kennis nodig is om cryptocurrency te kopen of te verkopen. In onze BCMToday review leggen wij je haarfijn uit hoe je je eerste cryptocurrency kan kopen:

 1. Registreer een account bij BCM
 2. Voer je echte gegevens in en klik op Account Aanmaken
 3. Verifieer je e-mailadres en log in
 4. Zorg dat tabblad Portefeuille actief is en klik op de knop Euro’s storten
 5. Voer het bedrag in dat je wil investeren en reken af met een gewenste betaalmethode. Let op: investeer niet meer dan je kunt missen
 6. Als je gekozen hebt voor iDEAL dan staat het bedrag direct weergegeven onder BM Credits
 7. Bitcoin kopen bij Bitcoin MeesterKlik via tabblad Portefeuille op de cryptocurrency waarin je wil investeren (of klik op Kopen). Je wordt doorgeleid naar een speciale pagina voor de desbetreffende cryptocurrency
 8. Geef vervolgens aan hoeveel euro je wilt investeren en klik op Kopen

Als je saldo toereikend is dan heb je nu succesvol cryptocurrency gekocht. De cryptocurrency staat vrijwel direct in je eigen wallet die je van BCM ontvangt. Het gebruik van geavanceerde orders hebben wij in deze handleiding overgeslagen.

Handleiding cryptocurrency verkopen en uitbetalen in euro’s

Heb je voldoende winst gemaakt en wil je je cryptocurrency weer verkopen? Dat kan ook weer eenvoudig via het BCM portaal. Wij gaan er vanuit dat je de vorige stap die hierboven beschreven staat uitgevoerd hebt. De situatie is dus dat je cryptocurrency in je BM wallet hebt staan en dat je deze wilt verkopen. Je BM credits laat je vervolgens uitbetalen op je IBAN rekening.

 1. Zorg dat tabblad Portefeuille actief is en klik op de munt die je wil verkopen (of klik op Verkopen)
 2. Geef aan hoeveel munten je wil verkopen en je ziet direct hoeveel BM credits je daarvoor terugkrijgt
 3. Klik op Verkopen
 4. Het tegoed is zichtbaar bij tabblad Portefeuille onder BM Credits
 5. Klik op Euro’s opnemen
 6. Je ziet hier het je IBAN rekening staan waarmee je gestort hebt
 7. Klik op Opnemen

Het tegoed wordt binnen 1 werkdag op je rekening gestort. Onze ervaring is dat het binnen een uur op je rekening staat, maar dat kan in jouw geval anders zijn. Houd in ieder geval rekening met 1 werkdag.

Geavanceerde koop- en verkooporders

Geavanceerde orders Bitcoin MeestersBCM biedt de mogelijkheid om geavanceerde koop- en verkooporders te plaatsen. Bij iedere munt vind je een extra knop Geavanceerd. Hiermee kun je automatische orders plaatsen. Handig voor ’s nachts of voor wanneer je overdag aan het werk bent. Op die manier hoef je niet constant de koersen in de gaten te houden.

Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde munt kopen wanneer deze een bepaalde prijs heeft bereikt. Als deze prijs wordt bereikt dan wordt er automatisch een order geplaatst voor jouw gekozen prijs met jouw gekozen hoeveelheid. Als je al in het bezit bent van een munt dan kun je automatische verkooporders plaatsen. Denk hierbij aan het automatisch verkopen wanneer de prijs hoger of lager is dan jouw ingestelde prijs. Ook hier kan je weer de hoeveelheid stellen.

Voorbeeld: Stel je hebt een 1000 munten gekocht voor € 0,10 per stuk. Dit is een investering van € 100. Bij een winst van € 20 ben je tevreden en wil je de 1000 munten weer verkopen. Dan stel je een automatische order in van 1000 stuks verkopen tegen een prijs hoger dan € 0,11 cent. Er is natuurlijk een risico dat de prijs gaat dalen. Je bent bereid om maximaal € 20 te verliezen. Dan zet je ook een automatische order van 1000 stuks verkopen tegen een prijs lager dan € 0,09 cent.

BCM fees en kosten

Je kunt natuurlijk geen BCM review schrijven zonder de kosten de behandelen. Het registreren van een account is volledig gratis. Maar het is logisch dat een broker geld moet verdienen en dit doen ze door fees te rekenen over de transacties die jij doet. De fees die BCM rekent zijn nooit hoger dan 1.00% en zijn variabel. Dit is afhankelijk van de munt, het volume en de vraag naar de munt. Ze hanteren een VIP structuur waarmee jij extra korting kan krijgen op de handelskosten. Door meer te handelen ontvang je extra korting.

Niveau Volume in 30 dagen Fee
VIP 1 ≥ € 1,00 1.00%
VIP 2 ≥ € 500,00 0.90%
VIP 3 ≥ € 1.000,00 0.80%
VIP 4 ≥ € 5.000,00 0.70%
VIP 5 ≥ € 10.000,00 0.60%
VIP 6 ≥ € 25.000,00 0.50%
VIP 7 ≥ € 50.000,00 0.40%
VIP 8 ≥ € 100.000,00 0.30%
VIP 9 ≥ € 500.000,00 0.20%
VIP 10 ≥ € 1.000.000,00 0.10%

 

Verder kunnen er ook kosten in rekening worden gebracht voor het storten van tegoed in je account. Het gebruik van iDEAL is voor alle Nederlanders gratis.

BCM wallet

BCM biedt voor alle aangeboden cryptocurrencies een eigen wallet. Dit kun je terugvinden in het portaal. Het is mogelijk om alle cryptocurencies te kopen en te verkopen via het platform en gebruik te maken van de BCM wallets. Momenteel is het wel zo dat nog niet alle wallets geautomatiseerd zijn. Het bedrijf is hard aan het ontwikkelen om alle wallets te automatiseren.

Mocht je toch cryptocurrency willen storten in een wallet die nog niet geautomatiseerd is dan kan dat door een mail te sturen naar de helpdesk. Vermeld hierin welke munt je wil storten en je klantnummer en de helpdesk stuurt vervolgens jouw unieke wallet adres. Niet praktisch, maar het kan wel.

BCM verificaties en limieten

Alle cryptocurrency bedrijven in Nederland moeten zich houden aan strenge regels die witwassen en financiering van terrorisme tegengaan. Dit betekent dat het bedrijf exact moet weten met wie er zaken wordt gedaan. Bekijk hier welke verificaties er uitgevoerd moeten worden en welke limieten daarbij horen.

Account registratie

Met enkel het registreren van een account en het verifiëren van je e-mailadres kun je nog niets. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk je account hebt aangevuld via iDEAL met euro’s. Op die manier is je bankrekeningnummer en je daar bijhorende naam geverifieerd. Als je dit niet hebt gedaan en alleen crypto hebt gestort dan kun je onbeperkt handelen op het platform.

Om te mogen handelen bij BCM moet je verplicht een ID verificatie uitvoeren. Dit is omdat ze zich moeten houden aan de geldende regels in Nederland. BCM is namelijk geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Wekelijks limiet € 100 000

Als je wekelijks € 100 000 wil verhandelen dan moet je heel wat documentatie opsturen. Dit heeft puur te maken met het feit dat cryptocurrency bedrijven in Nederland erg streng worden gecontroleerd door verschillende instanties. Alles moet volgens strenge regels, waardoor vrijwel alle cryptocurrency bedrijven in Nederland veel informatie moeten opvragen. Dit is gebruikelijk bij financiële partijen. Om je account te verifiëren moet je het volgende opsturen:

 • Een foto van je legitimatiebewijs
 • Een selfie van jou en je legitimatiebewijs met een briefje waarop Bitcoin Meester met de huidige datum staat
 • Een foto van een poststuk om je adres te verifiëren

Als laatste moet je ook nog je mobiele telefoonnummer verifiëren middels een SMS code. Als je alles hebt opgestuurd wordt alles door een medewerker gecontroleerd. Na controle en goedkeuring wordt je limiet verhoogd.

Wekelijks limiet meer dan € 100 000

Hiervoor dien je contact op te nemen met de helpdesk. Waarschijnlijk vindt er een videocall of een fysieke identificatie plaats.

Bitladon

Bitcoin Meester richt zich niet alleen op Nederland en België, maar ook de rest van Europa. Met het platform Bitladon proberen zij op internationaal vlak een reputatie op te bouwen. Het is een kopie van de Nederlandse website en de website is vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Pools.

BCM app

BCM heeft sinds 2020 een mobiele Android en iOS beschikbaar voor al haar klanten. Na jarenlange ontwikkeling is de app eindelijk beschikbaar en kan iedere BCM gebruiker altijd en overal handelen in cryptocurrency. De functies die je gewend bent van de website zijn ook beschikbaar via de smartphone app.

Liever geen app? De website is goed geoptimaliseerd voor smartphones en tablets, waardoor je er prima mee kan werken op je mobiel.

BCM staking

Een leuke functionaliteit van BCM is dat je een staking reward ontvangt over een aantal munten die BCM aanbiedt. Dit zijn inmiddels meer dan 25 en je kunt ze herkennen aan het procentteken achter de munt.

Het percentage dat je ontvangt is afhankelijk van de munt. Dit staat er altijd bij. Houd er rekening mee dat de percentages in de toekomst kunnen veranderen, vaak is dit een lagere percentage. Op dit moment is het hoogste percentage 5.5% voor Tezos.

BCM betrouwbaar en veilig?

De veiligheid van BCM heb je grotendeels zelf in de hand. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord gebruikt die je nergens anders gebruikt. Denk hierbij aan een volledige zin met speciale tekens en cijfers. Daarnaast adviseren wij ook om de 2 factor authenticatie in te stellen via de Authenticator app (dus niet via je e-mail). Mocht iemand toegang hebben tot je e-mail dan is hij zo binnen in je account. Verder controleert BCM ook of iedere login via een bekend apparaat is. Zo niet, dan ontvang je hierover een waarschuwing via e-mail.

Dat BCM betrouwbaar is hebben ze de afgelopen jaren wel bewezen. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (68955820). Het is onderdeel van Coin Meester B.V. en het is mogelijk om op kantoor langs te gaan. Het team organiseerde onlangs een meetup, waarbij je kennis kon maken met het bedrijf en attendeert verschillende congressen. Alle gegevens staan netjes vermeld op de website. de klantenservice is bereikbaar via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Bitcoin Meester bedrijfsgegevens

Onze ervaring met BCM

Wij zijn zeer tevreden met het BCM platform. Sinds begin 2018 maken wij gebruik van het platform en hebben het enorm zien groeien. Niet alleen in aanbod, maar ook de website wordt op steeds meer vlakken verbeterd. Het is duidelijk dat het team niet stil zit. Het kopen en verkopen van cryptovaluta gaat vlekkeloos, evenals het storten en opnemen. Euro opnames staan binnen no-time op onze rekening en dat is fijn. Via social media, het nieuwsplatform en de nieuwsbrief houden ze gebruikers op de hoogte van ontwikkelingen van het platform. Bij nieuwe updates zullen wij onze BCM review bijwerken, evenals wanneer er nieuwe munten worden toegevoegd.

Veelgestelde vragen BCM

Wat is BCM?

BCM is een broker waar je crypto kan kopen en verkopen. Ook bieden zij crypto wallets voor alle aangeboden munten en vele andere opties.

Hoe kan je betalen?

Je kan eurotegoed storten met verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om hier te mogen handelen?

Een gebruiker moet minimaal 18 jaar zijn, dit wordt gecontroleerd middels een ID verificatie. Zonder een verificatie is het niet mogelijk om te handelen bij Bitcoin Meester.

Biedt BCM staking?

Ja, je kan meer dan 25 verschillende munten staken en tot wel 5.5% op jaarbasis verdienen.