Trezor hardware wallet

Trezor hardware wallet

Digitale valuta’s zijn, net zoals tastbaar geld, gevoelig voor diefstal. Als je veel cash geld in bezit hebt, berg je dat op een veilige plek op. Met cryptocurrency werkt het net zo. De organisatie achter je wallet bepaald jouw mate van beveiliging.  Veel mensen begaan hier de fout door codes op hun computer of in hun e-mail te bewaren.

Gelukkig bestaan er manieren om je cryptovaluta WEL veilig op te slaan. Een voorbeeld hiervan is de hardware wallet van TREZOR. Wij namen de TREZOR op de proef.

Inhoudsopgave

 • Wat is de TREZOR?
 • Installeren
 • Transacties via de TREZOR
 • Voordelen en nadelen
 • Reviews van gebruikers
 • TREZOR hardware wallet kopen

Wat is de TREZOR?

De TREZOR is een hardware wallet voor cryptocurrency die is ontwikkeld door SatoshiLabs.  TREZOR was de allereerste hardware wallet op de markt en bood daarmee de eerste mogelijkheid ooit om Bitcoins en andere digitale valuta offline op te slaan.

Omdat het bedrijf de eerste was die een soortgelijk product aanbood, heeft het een goede marktpositie kunnen verkrijgen. De enige echte concurrent op dit moment is de Ledger Nano SDe TREZOR is oorspronkelijk ontwikkeld als bitcoin hardware wallet, maar ondersteunt inmiddels ook andere cryptocurrency zoals Litecoin, Nem, Dash, Bitcoin Cash en Ethereum.

Installeren

Het installeren van je TREZOR hardware wallet gaat erg eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Via de meegeleverde USB kabel kan je de hardware aan de computer sluiten. Ga vervolgens naar de officiële website van Trezor en kies een naam en pincode voor je nieuwe hardware. De nummers kun je op dit moment zien op jouw fysieke TREZOR hardware. Deze verspringen, zodat eventuele virussen of hackers geen kans maken om de pincode te zien.

Let goed op! Je krijgt nu 24 woorden, die als backup dienen, mocht er iets gebeuren met jouw TREZOR. Schrijf deze woorden ergens op waar niemand ze vindt, maar waar jij ze ook niet kwijtraakt. Met de 24 woorden kan iedereen namelijk bij jouw cryptomunten.
Vervolgens vindt er nog een controle plaats van de 24 woorden (private key) en je pincode. Sla je private key niet op op jouw computer, want deze kan gehackt worden. Schrijf je codes op papier en bewaar deze op een zeer veilige plek.

Transacties via de TREZOR

Alvorens je transacties kunt doen via de TREZOR, dien je cryptocurrencies op de hardware te zetten. Als je al een account met geschikte cryptovaluta hebt, kun je deze valuta eventueel naar de nieuwe TREZOR verplaatsen door ze naar het TREZOR adres te sturen.

Als je nog geen tokens hebt, zal je wat moeten aanschaffen om transacties te kunnen maken. Je kunt de tokens niet rechtstreeks kopen via de TREZOR. Heb je nog geen crypto’s in bezit? Ons artikel over cryptocurrency kopen legt het in een paar simpele stappen uit.

Per cryptovaluta verschilt de manier van transacties doen , maar in principe komen de stappen op hetzelfde neer. Je opent de software en sluit de hardware aan. In de wallet omgeving kun je verder jouw crypto’s beheren. Dit spreekt erg voor zich. De bediening van beide wallets gebeurt via de twee knoppen op het apparaat zelf.

Voordelen en nadelen

Aan de hand van onze bevindingen, zetten we de voordelen en nadelen van de TREZOR hardware wallet op een rij.

Voordelen

 • Veilige en bewezen technologie van een gerenommeerde organisatie
 • Relatief goedkope “verzekering” van je investering
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ondersteuning van meer dan 10 cryptocurrencies.

Nadelen

 • Duurder dan bijvoorbeeld de Ledger Nano S, terwijl ze elkaar nauwelijks ontlopen in kwaliteit

Reviews van gebruikers

Op de website van Cryptocompare staan vele echte reviews over de TREZOR van gebruikers die het apparaat zelf hebben gebruikt. Hieronder vind je een kleine selectie van reviews en beoordelingen:

trezor wallet reviews

TREZOR hardware wallet kopen

Door de aankoop van de TREZOR hardware maak jij het onmogelijk dat hackers jouw cryptomunten kunnen buitmaken. Koop je TREZOR altijd nieuw! Zo voorkom je dat hackers foute programma’s kunnen installeren op je hardware. Schaf NOOIT een TREZOR aan via e-bay of marktplaats. Om de veiligheid van je bestelling te waarborgen adviseren we je om de TREZOR te bestellen via de officiële website van TREZOR.