Cryptocurrency koersen

crypto koers prijs

Op deze pagina vind je de live cryptocurrency koers van verschillende digitale valuta, omgerekend in euro. De cryptomarkt is nog relatief nieuw. Elke maand komen er tientallen nieuwe coins op de markt. Mede hierdoor gaan de cryptocurrency prijzen hard op en neer.

In onderstaande overzicht vind je o.a. de Ripple (xrp) koers, Bitcoin (btc) koers en de Ethereum (eth) koers. Maar daarnaast vind je nog de live koersen van vele andere munten. Mis je jouw favoriete currency? Hieronder zie je de live prijs en koers van de top 10 cryptovaluta. De koers van andere munten kan je vinden op de individuele coinpagina’s.

Hoe wordt de koers en de prijs bepaalt

Dit gebeurd eigenlijk op dezelfde manier als bij reguliere aandelenhandel, zoals de AEX. Het is een kwestie van vraag en aanbod. De balans tussen deze 2 bepaalt de marktprijs. Vraag en aanbod ontmoet elkaar op een zogeheten cryptocurrency exchange. Dit is een soort online marktplaats voor coins. Vaak wanneer er belangrijk nieuws is over een digitale munt, zien we dat de crypto koers zeer snel kan dalen of stijgen.

Probeer hier niet teveel in mee te gaan. Op het moment dat dit gebeurd ben je waarschijnlijk al te laat. Koop in op de dip, verkoop op de top! CryptoUniversity.nl helpt vele particulieren met het behalen van uitstekende rendementen. Meer weten? Bekijk onze diensten.