Bitcoin verkopen voor euro en uitbetalen op bankrekening

Ben jij een Bitcoin bezitter en denk je dat Bitcoin verkopen nu het juiste moment is? Dan ben je hier op de juiste pagina. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je je Bitcoin kan verkopen voor euro en dit kan storten op je IBAN bankrekening.

Er zijn verschillende manieren om je Bitcoin te verkopen en wij hebben ons echt gefocust op de goedkoopste manier, hoe je het meeste rendement krijgt. Om even een voorbeeld te geven, als je Bitcoin verkoopt aan BTC Direct dan betaal je hier ruim 3% handelskosten over. Dus verkoop je € 100 aan BTC dan ontvang je maar € 97. Verkoop je Bitcoin aan Bitvavo dan betaal je slechts 0,25% handelskosten en ontvang je € 99,75 op je bankrekening. Door de goedkoopste Bitcoin verkoper te selecteren kan je snel meer rendement behalen.

Stappenplan Bitcoin verkopen en uitbetalen op je bankrekening

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je nergens online Bitcoin kan verkopen zonder een ID-identificatie uit te voeren. Dit komt door de nieuwe Europese regelgeving die in mei 2020 is ingegaan.

Bitcoin verkopen aan BitvavoInventariseer vervolgens waar je Bitcoins op dit moment staan en hoe je dit eenvoudig verstuurt. Nu je dit weet kan je aan ons stappenplan beginnen:

 1. Bezoek Bitvavo en registreer een account
 2. Voer de e-mailverificatie en ID-verificatie uit (het is nergens meer mogelijk om Bitcoin te verkopen zonder ID verificatie). Dit duurt ongeveer 90 seconden.
 3. Log in bij Bitvavo en zoek in je Dashboard op Bitcoin.
 4. Klik op het logo en klik op het tabblad Storten.
 5. Hier zie je je eigen en unieke Bitvavo Bitcoin stort adres.
 6. Ga naar de wallet waar je nu je Bitcoin hebt staan.
  1. Zoek bij je huidige wallet provider naar een mogelijkheid om je BTC op te nemen. Dit wordt meestal aangeduid met Withdrawal, Withdraw of Opnemen.
  2. Plak je Bitvavo Bitcoin adres bij het ontvangstadres van je wallet provider.
  3. Klik op Versturen/Send.
 7. Binnen 30 minuten krijg je een melding van Bitvavo dat je BTC succesvol ontvangen is.
 8. Ga weer daar je Bitvavo Dashboard, zoek naar Bitcoin en klik op het logo.
 9. Tabblad Handelen is altijd actief en selecteer Verkopen in de widget.
 10. Je ziet je Saldo in BTC staan dat je kan verkopen. Vul het bedrag in en je ziet hoeveel je er ongeveer voor krijgt. De handelskosten van 0.25% wordt daarbij ook transparant getoond.
 11. Klik op Verkopen.
 12. Je verkooporder wordt direct doorgevoerd en is zichtbaar in euro op je Dashboard.
 13. Ga naar je Dashboard en klik op Tegoed opnemen.
 14. Hier zie je je euro saldo staan en kan je het bedrag aangeven hoeveel je wilt opnemen.
 15. Vervolgens kan je een bankrekening selecteren. Wanneer hier geen bankrekening staat moet je nog een bankrekeningcontrole uitvoeren. Dit doe je door 1 cent over te maken via iDEAL.
 16. Klik op Doorgaan en voer je 2FA code in.

Je euro wordt binnen 1 werkdag uitbetaald op je IBAN bankrekening. In ons geval is dat meestal nog dezelfde werkdag (tijdens kantooruren).

Waar moet je op letten bij Bitcoin verkopen?

Ons advies is toch wel om een broker te kiezen die lage handelskosten/fees in rekening brengt. Zoals je in ons rekenvoorbeeld ziet kan dat ook al met kleinere bedragen heel wat rendement schelen. Daarnaast kan je ook Bitcoin vergelijken om te zien welke broker op dit moment de beste prijs biedt voor 1 BTC.

Ook is het belangrijk dat je volledig toegang hebt tot je Bitcoin wallet om het te kunnen versturen naar Bitvavo.

Het is in 2020 vrijwel alleen mogelijk om Bitcoin uit te laten betalen op je IBAN bankrekening. Uitbetaling via PayPal, Paysafecard of cadeaubonnen zijn vaak niet mogelijk.

Veelgestelde Bitcoin verkopen vragen

Hoe kan ik Bitcoin verkopen?

Wij hebben een volledig stappenplan geschreven hoe jij het beste Bitcoin kan verkopen voor euro en dit kan laten uitbetalen op je bankrekening. Wanneer je onze gids volgt heb je binnen 1 werkdagen jouw rendement op je rekening.

Waarom is jullie methode het beste?

Veel mensen weten niet dat wisselkantoren servicekosten in rekening brengen. Deze servicekosten worden vaak niet transparant getoond door deze kantoren. Met onze methode bespaar je op deze kosten door gebruik te maken van de goedkoopste broker van Nederland en België.

Hoelang duurt een Bitcoin uitbetaling?

De meeste wisselkantoren geven 1 werkdag aan, maar in de praktijk is dit vaak dezelfde dag.

Kan ik Bitcoin verkopen zonder ID-verificatie?

Nee, dit is helaas sinds mei 2020 niet meer mogelijk. Iedere wisselkantoor die Bitcoin omzet naar euro moet een ID-verificatie uitvoeren.