7 voordelen van handelen in crypto

7 voordelen van handelen in crypto

De fanatieke handelaren kiezen steeds vaker voor een investering in cryptocurrency. De markt is 24 uur per dag geopend, transparant en biedt bijzondere lage transactiekosten.

Het is zelfs mogelijk om te speculeren in cryptomunten, zonder dat jij daadwerkelijk de volledig eigenaar zal worden van de cryptocurrency. Echter zijn de munten wel wat vluchtig en kan de koers snel dalen en stijgen. Dat biedt ook de kans om snel winst te maken met de handel in crypto. Wij moeten wel vermelden dat je ook geld kan verliezen, dat mag je niet vergeten. Hieronder hebben wij alle voordelen van de handelen in crypto op een rijtje gezet.

Extreme volatiliteit

De cryptomarkt is redelijk onvoorspelbaar, de prijs zal relatief snel stijgen en dalen. Het is dus ook moeilijk om een goede voorspelling te doen, zeker als jij een nieuwkomer bent op deze markt.

De extreme volatiliteit zorgt echter ook voor mooie kansen. De experts denken dat de volatiliteit een gevaar is voor de investeerder en een minpunt van de cryptomarkt. Dat is misschien wel waar, maar aan de andere kant biedt het kansen. Je kan namelijk in een relatief korte tijd veel winst maken met de handel in cryptocurrency.

De cryptomarkt is altijd geopend

De cryptomarkt is 24 uur per dag geopend. Dat is iets wat wij niet kunnen zeggen over de aandelenmarkt en de grondstoffenmarkt. De aandelenmarkt is vijf dagen per week geopend en dan niet eens de gehele dag.

Cryptocurrency kan jij echter 24 uur per dag aanschaffen en weer verkopen. Het handelen in cryptocurrency is daar geschikt voor investeerders die er parttime of zelfs fulltime mee bezig willen zijn. Het maakt niet uit wanneer jij besluit te gaan handelen, de markt is altijd beschikbaar.

Korte termijn of lange termijn?

Cryptocurrency kan jij aanschaffen voor korte termijn of lange termijn. Eigenlijk is de cryptomarkt geschikt voor beide soorten handelaren. Je kan bijvoorbeeld een daytrader worden en jezelf gaan richten op kleine en snelle winsten. Je kan op die manier dagelijks een klein bedrag verdienen en er een inkomen uit proberen te halen. Natuurlijk kan je ook voor het lange termijn gaan en dat kan behoorlijk winstgevend uitpakken. In beide gevallen loop jij wel risico, aangezien het om een investering gaat. Investeer daarom alleen geld dat jij kan missen.

Hefboomwerking

Het is bij enkele exchanges mogelijk om te kiezen voor de bekende hefboomwerking. Je zal dan een grote hoeveelheid aan cryptomunten aanschaffen, maar een klein bedrag investeren. Handelen met een hefboom raden wij alleen aan als jij voldoende ervaring hebt in het handelen in cryptocurrency. Het is een risicovolle onderneming, maar het kan je ook veel geld opleveren. Lees jezelf eerst even goed in en bepaal daarna of jij aan de slag wil gaan met deze manier van handelen.

Snel een eigen handelsaccount openen

Je kan tegenwoordig voor het handelen in crypto terecht bij onwijs veel exchanges. In Nederland hebben wij ook enkele bekende exchanges, zoals Bitvavo en Bitcoin Meester. Beide partijen zijn betrouwbaar en staan geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Je kan met een gerust hart een account aanmaken bij een exchange. Een eigen account openen is gratis en duurt een paar minuten.

Je kan daarna al vanaf 1 euro starten met handelen in cryptomunten, waardoor het ook direct een laagdrempelige handelswereld is. Het is ook mogelijk om via de applicatie van een exchange een account aan te maken en het platform te gaan verkennen.

Lage transactiekosten

De handel in aandelen en grondstoffen is ook leuk, maar dan zijn de transactiekosten toch behoorlijk hoog. Dat is zonde en onnodig. Als jij gaat handelen in cryptomunten dan kan je juist genieten van de laagste transactiekosten. Het gaat in sommige gevallen zelfs slechts om 0,10% of nog minder.

Bitvavo staat bekend als de goedkoopste exchange en heeft nog een leuke promotie klaarstaan. De nieuwe leden profiteren namelijk van een welkomstactie, waardoor je de eerste 1000 euro kosteloos kan investeren in cryptomunten. Dat betekent dat je volledige investering zal worden omgewisseld voor cryptomunten en geen cent naar de exchange gaat.

Hierdoor kan je nog hogere winsten behalen met de handel in crypto.

Nederlandstalige klantenservice

De klantenservice van de Nederlandse exchange beschikken vanzelfsprekend over een Nederlandstalige klantenservice. Jij kan bij vragen of problemen dan ook op ieder moment aankloppen bij een medewerker van de exchange. Zij zullen je bijvoorbeeld telefonisch of via de live chat de helpende hand bieden. Er is geen taalbarrière en je kan met een fijn gevoel gaan handelen in crypto.

Let op, sommige exchanges zijn alleen op kantooruren bereikbaar of alleen online.