Hoe kan ik geld verdienen met NFT’s?

Hoe kan ik geld verdienen met NFT’s?

Cryptocurrency bestaat nu al een tijdje en zijn bekend bij alle handelaren en investeerders.

Echter is het een unieke wereld waar de innovaties elkaar in een raptempo opvolgen. In 2021 wisten bijvoorbeeld de non-fungible tokens (NFT’s) pas echt door te breken en de wereld te veroveren. Het is één van de grootste ontwikkelingen binnen de interessante cryptowereld.

De NFT’s zijn inmiddels een bekende investering geworden en hebben al torenhoge rendementen opgebracht. De bekendste bedrijven en beroemdheden zijn al in de NFT wereld gedoken en dat zegt natuurlijk wel wat.

In 2020 kwam de NFT wereld al wat meer onder de aandacht. Er werd in dat jaar voor ongeveer 250 miljoen dollar omgezet in de NFT wereld. Een jaar later explodeerde de unieke markt. Enkel tussen januari en maart 2021 werd er voor 2 miljard dollar omgezet. Het bleek het begin van een gouden periode voor de NFT-handelaren. En ook vandaag de dag kan jij nog inspringen en proberen een winst te maken met NFT’s. Er zijn verschillende manieren waarmee jij geld kan verdienen met NFT’s. Wij hebben 4 methodes voor je uitgelicht.

Wat is een NFT?

Een non-fungible token (NFT) kan van alles zijn, maar is alleen digitaal verkrijgbaar. Het is een onvervangbaar product, waarvan er slechts één beschikbaar is. De eigenaarschap zal worden vastgelegd op de blockchain. Een NFT kan een digitale afbeelding zijn, maar ook een video of een digitaal kunstwerk. Het digitale product heeft een waarde en jij kan op ieder gewenst moment besluiten om de NFT weer van de hand te doen.

Tegenwoordig zijn er tientallen miljoenen NFT’s verkrijgbaar, waarvan een deel te koop staat op de NFT marktplaatsen. De meeste collecties bestaan al uit duizenden exemplaren en de populairste collecties zijn binnen no-time uitverkocht. Het is ook mogelijk om zelf een NFT-collectie te realiseren en te verkopen. Er liggen dan ook voldoende kansen in deze bijzondere en lucratieve wereld.

Investeren in NFT’s

Vanzelfsprekend kan jij geld verdienen met NFT’s door erin te gaan handelen. Je kan bijvoorbeeld een kunstobject aanschaffen, zie het als een investering. Mocht de desbetreffende collectie populair blijken te zijn, dan bestaat er een kans dat jij rendement uit de NFT haalt. Je moet wel uitkijken, want er zijn ook miljoenen NFT’s die eigenlijk geen waarde hebben en nutteloos zijn.

Check daarom altijd even of de maker een bekende naam is, wat de gemiddelde verkoopwaarde is en hoeveel NFT’s uit de collectie al zijn verkocht. Je kan ook online de meningen gaan bestuderen van kenners op het gebied van NFT’s. Er zijn op YouTube ook voldoende NFT-gerelateerde video’s te bekijken en die kunnen je helpen bij het kopen van de juiste non-fungible tokens.

De NFT’s worden verkocht op de bekende marktplaatsen. De bekendste NFT-marktplaats is zonder enige twijfel het succesvolle OpenSea. Daarnaast zijn er ook andere marktplaatsen, zoals die van Binance.

Creëer zelf een NFT

Het kan zijn dat jij wel creatief bent aangelegd en graag bezig bent met de ontwikkeling van afbeeldingen of video’s. In dat geval raden wij je aan om zelf een NFT te gaan maken, wellicht een hele collectie.

Je kan de NFT’s vervolgens proberen te verkopen op de marktplaats, bijvoorbeeld het bekende OpenSea. Echter is het wel slim om de collectie te promoten en onder de aandacht te brengen van investeerders. Misschien kan jij wel een mooie winst maken met de verkoop van jouw eigen non-fungible tokens.

NFT Games spelen

De NFT’s zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar kunnen in sommige gevallen ook worden gebruikt in spelletjes. Er zijn makers die een hele virtuele wereld rondom een NFT-project hebben gerealiseerd. De NFT’s bestaan dan uit personages en items die jij kan gebruiken in de game. Simpelweg door de game te gaan spelen kan jij geld verdienen, het zijn namelijk zogeheten ‘play-to-earn’ games. Hoe meer spelers zich storten in het spelletje, des te waardevoller de NFT’s zullen worden. Het is ook mogelijk om een passief inkomen te realiseren door de NFT game te gaan spelen.

Non-fungible tokens winnen

Er zijn veel makers die de nieuwe NFT’s promoten via de applicatie Discord. Het mooie daarvan is dat jij het project op de voet kan volgen en kan deelnemen aan de winacties. De teams achter de projecten geven dan bijvoorbeeld enkele NFT’s gratis weg en die kan jij winnen.

Je moet bijvoorbeeld andere mensen ook lid maken van de groep en degene die de meeste leden aanbrengt wint een NFT. Het kan zomaar om een prijs gaan van enkele duizenden euro’s. Het is in ieder geval de manier om kosteloos aan een non-fungible token te komen en dat is altijd mooi meegenomen.