Finst Review

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker waar je crypto kan kopen en verkopen? Finst is een nieuwe organisatie die pas sinds 2023 op de markt verschenen is. Finst noemt zichzelf de goedkoopste broker van Nederland en heeft als doel zo transparant mogelijk te communiceren naar de klant.

Dat klinkt perfect, maar hoe zit het precies? Is Finst echt zo betrouwbaar, transparant en goedkoop? In deze Finst review leggen we je alles uit over deze ambitieuze nieuwkomer in de wereld van de crypto. Je komt te weten of Finst écht zo betrouwbaar is als dat zij zelf stellen en waarom je wel of juist niet kunt kiezen voor Finst.

Website van Finst

Finst review samenvatting

Kort overzicht van deze review en waarom je wel of niet moet kiezen voor Finst:

 • Welkomstbonus van 5000 euro gratis handelen voor nieuwe gebruikers
 • Goedkoopste broker van Nederland voor marketorders (0.15%)
 • Niet goedkoper dan Bitvavo (lees hier waarom)
 • Betrouwbaar door registratie bij DNB en product van ex-medewerkers van DEGIRO
 • Finst is nog in ontwikkeling, de volgende onderdelen worden z.s.m. toegevoegd: storten en opnemen van crypto, meer crypto’s, staking en limietorders.
 • Nieuw platform, toekomst is onzeker en blijft het platform stabiel bij piekmomenten?
 • Geen account of wallet verzekeringen
Gratis
Finst korting
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis.
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis. Show Less

Wat is Finst?

Finst reviewFinst is een Nederlandse broker die is gelanceerd op 9 januari 2023. Een aantal ex-managers van de aandelenbroker, genaamd DEGIRO, besloten een broker op te richten die transparant is naar klanten en lage kosten kan bieden. De reden hiervoor? De ex-managers van DEGIRO vonden dat er te weinig transparantie zou zijn binnen de cryptomarkt. Dit kon veel beter, vonden zij. Zij besloten hun kennis samen te bundelen en Finst op te richten.

De oprichters van Finst stellen dan ook niet als doel om mee te doen aan de cryptomarkt, maar de markt volledig over te nemen. Ambitieus en innovatief is het bedrijf dan wel te noemen. Dit blijkt wel uit de volgende doelen en kernwaarden die zij hebben opgesteld:

 • Het bedrijf Finst streeft ernaar om binnen 5 jaar de meest betrouwbare en grootste crypto broker te worden van heel Europa
 • Finst is transparant naar de klanten toe en het platform doet er alles aan om het platform veilig te houden
 • Finst is 82 procent goedkoper dan de concurrenten

Bij Finst staat de klant centraal. Dit kun je terugzien in de lage kosten die zij berekenen (0.15% transactiekosten), de extreem goede beveiliging (volgens Finst) en de uitstekende bereikbare klantenservice in meerdere talen. Ondanks de meertaligheid van de klantenservice, is Finst nu nog bezig om zich volledig te richten op de Nederlandse markt.

De vraag is echter, kan Finst de concurrentie aan met bijvoorbeeld Bitvavo? En staat de markt te wachten op een platform zoals Finst (met andere woorden, is Bitvavo niet voldoende)?

Over de oprichters van Finst

Oprichters van FinstJe hebt kunnen lezen dat de oprichters van de broker ex-managers zijn van het bedrijf DEGIRO, maar wie zijn dit precies? We hebben het hier over Julien Vallet en Marcel Putina. Julien Vallet en Marcel Putina hebben beide vele jaren ervaring opgedaan in de bankenwereld en de technologie. Na hun ontmoeting bij DEGIRO besloten zij om de cryptomarkt te willen verbeteren met alle kennis en ervaringen die zij hebben.

Julien werkte bijna 7 jaar bij DEGIRO en Marcel bijna 4 jaar. Als we van LinkedIn mogen uitgaan, zijn de ontwikkelingen van Finst gestart in juli 2021.

Gratis
Finst korting
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis.
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis. Show Less

Wat zijn de voordelen van Finst?

Kiezen voor Finst brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt al een beetje kunnen lezen hoe ambitieus de organisatie is, maar wat zijn nou de echte pluspunten van deze broker? Om je op weg te helpen, hebben we de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

Finst is betrouwbaar

Als je besluit om te starten met crypto, is het belangrijk dat je dit doet bij een broker die betrouwbaar is. De laatste jaren zijn er nogal wat exchanges omgevallen (denk aan FTX) en dit geeft geen veilig gevoel. Julien Vallet en Marcel Putina wilden juist een broker oprichten die betrouwbaar zou zijn. Dit is hen ook gelukt, want de broker is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat het bedrijf zich aan strenge eisen moet voldoen die worden gesteld door DNB. Daarnaast worden de cryptocurrencies van klanten uitermate goed beschermd. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van multi-layered bescherming en dit zorgt ervoor dat de cryptocurrencies van klanten goed zijn beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan hackers of criminelen die toegang proberen te krijgen tot klanten hun wallet.

Iets dat ook bijdraagt aan de veiligheid, is dat al het vermogen gescheiden is van Finst zelf door middel van een stichting. Mocht Finst in de financiële problemen komen, dan komt het vermogen nooit bij Finst terecht. Het geld zal hierdoor niet verloren gaan omdat het bij de stichting staat en wordt ondergebracht door Bunq, een Nederlandse bank. Hetzelfde principe dat Bitvavo ook hanteert.

Ook is het zo dat het vermogen niet zal worden uitgeleend aan andere partijen.

Finst positioneert zich als de goedkoopste broker van Nederland

Finst vindt zichzelf goedkoper dan andere cryptobrokers. Binnen Nederland heeft Finst namelijk de laagste transactiekosten. Het enige dat de klant betaalt is 0.15 procent fee, er komen verder geen andere kosten bij kijken. Over deze kosten is Finst dan ook erg transparant. Als klant weet je hierdoor altijd precies waar je aan toe bent.

Maar of Finst daadwerkelijk het goedkoopste cryptoplatform van Nederland is, lees je hier.

Finst is gebruiksvriendelijk

Finst Portfolio AnalyseFinst vindt het belangrijk dat hun platform geschikt is voor ieder die maar wil. Dit blijkt ook uit het platform dat zij hebben opgericht. Als klant vind je al gauw je weg, zonder veel moeite te hoeven doen. Ook hebben zij een analytics dashboard geïntegreerd. Hiermee kan de klant exact zien welke cryptocurrencies momenteel het meeste waard zijn en welke winsten er al zijn behaald. Heb je vragen of gaat er iets niet helemaal goed? Dan kun je ook altijd terecht bij de klantenservice. Dat Finst de klant centraal heeft staan, is dan ook duidelijk terug te zien in de website.

Zijn er ook nadelen van Finst?

Finst heeft veel voordelen, maar hoe zit het met de nadelen? We kunnen in ieder gevallen stellen dat deze er ook zijn. We zetten ze voor je op een rij.

Nieuw platform

Finst bestaat slechts sinds het begin van 2023 en moet zich echt nog bewijzen op de markt. Je merkt aan de agressieve marketing dat ze snel marktaandeel willen verkrijgen. Wij worden overigens niet betaald om deze Finst review te schrijven, wel kunnen wij commissies ontvangen als je je aanmeldt via ons. De lage kosten kunnen een marketing stunt zijn om gebruikers te laten overstappen.

Nieuwe platformen kunnen vaak uitvallen op piekmomenten, zoals we ook gezien hebben bij BLOX. Bij BLOX maakten een hoop investeerders verliezen, omdat ze hun positie niet meer konden verkopen. Ze verscholen zich achter de algemene voorwaarden en keerden geen compensatie uit. Het is slechts de vraag of Finst dit goed heeft getest.

Wanneer een platform live gaat, komen meestal de bugs in het platform naar boven doordat echte klanten gebruikmaken van het platform.

Het platform is nog in ontwikkeling en er moeten een hoop functies toegevoegd worden.

De vraag is dus, wegen deze risico’s op tegenover de voordelen?

Handelen in beperkt aantal munten

Doordat Finst een nieuw bedrijf is, heb je als klant nog niet veel keuze uit de verschillende cryptovaluta. Dit maakt het aanbod ietwat beperkt, maar dit neemt niet weg dat er waarschijnlijk in de toekomst steeds meer verschillende munten worden aangeboden.

Gesloten systeem

Finst beschikt over een gesloten systeem, zodat zij de veiligheid extra kunnen garanderen. Dit maakt het niet mogelijk om de crypto over te kunnen maken naar je hardware wallet. Je kunt de crypto enkel kopen en verkopen via het Finst platform. Behoorlijk gelimiteerd dus net als BLOX. Maar Finst verwacht dit in de toekomst wel aan te kunnen bieden aan haar klanten.

Omdat het een gesloten systeem betreft, bieden zij geen wallet of accountverzekeringen aan. Wanneer het storten of opnemen van cryptomunten wordt geactiveerd, zullen zij kijken naar mogelijkheden voor een verzekering.

Alleen marketorders

Finst is als cryptobroker duidelijk alleen bedoeld om te investeren in crypto en niet om te handelen. Gebruikers kunnen via het platform enkel marketorders plaatsen en geen andere ordertypes als limietorders. Dit is een groot gemis voor de wat ervaren belegger.

Het aanbod van Finst

Finst is vrij nieuw op de markt en is daardoor nog bezig zich uit te bereiden. Op het moment van schrijven biedt Finst meer dan veertig verschillende cryptovaluta waar de klant uit kan kiezen. In dit assortiment vind je de meest bekende coins, zoals onder andere Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Litecoin. Op de website van Finst staat dan ook een duidelijk overzicht weergegeven met de coins die zij op dit moment aanbieden.

Dit is een zeer laag aanbod als je dit vergelijkt met Bitvavo (190+), Bitcoin Meester (190+) of Coinmerce (180+).

Is Finst het goedkoopste cryptoplatform van Nederland?

Finst profileert zichzelf als het goedkoopste platform van Nederland, maar is dit waar? Als je puur kijkt naar marketorders en dit vergelijkt met concurrenten, dan is 0.15% inderdaad het goedkoopst. Maar bij Bitvavo betaal je standaard een fee van 0.15% als market maker, dus als je een limietorder plaatst. Dit kan zowel via de app als via de website. Sterker nog, als je meer dan €100,000 per maand verhandelt, ontvang je nog eens extra korting (dan betaal je 0.10%).

Dus nee, Finst is niet het goedkoopste cryptoplatform van Nederland, maar wel voor marketorders. Zit je dus al bij Bitvavo, stap dan niet over, maar leer hoe je een limietorder kan plaatsen. Daarnaast weet je zeker dat je bij Bitvavo een stabiel platform hebt (bijna 6 jaar ervaring) en de keuze uit 190+ munten.

Gratis € 10
Bitvavo Logo
€ 10 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Hoe starten bij Finst?

Finst appStarten bij Finst gaat zeer eenvoudig en is binnen een paar minuten gedaan. Registreren kun je doen door de Finst applicatie te downloaden op je smartphone. Vervolgens loop je de onderstaande stappen door:

 1. Je klikt op ‘Open gratis account
 2. Je vult je e-mailadres in en verifieert deze
 3. Upload een foto van je ID-kaart of paspoort om jezelf te identificeren
 4. Vul de vragen in die op het scherm terecht komen
 5. Stel de two-factor authentication in
 6. Begin met het storten van geld op je account. Dit kan met iDEAL, SEPA of een bankoverschrijving

Belangrijk is dat je jezelf eerst inleest op de cryptovaluta waarin jij wilt gaan investeren. Op deze manier ben je goed voorbereid als je wilt gaan starten met het kopen en handelen in cryptocurrency’s.

Gratis
Finst korting
Handel 5000 euro gratis bij Finst
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis.
Welkomstactie bij Finst, handel de eerste twee weken 5000 euro gratis. Show Less

Ons eindoordeel in deze Finst review

Finst is een broker die in januari 2023 is gelanceerd. Het Nederlandse bedrijf is opgericht door twee ex-medewerkers van DEGIRO en heeft ambitieuze plannen. Zo willen zij binnen vijf jaar de grootste en meest betrouwbare broker worden van heel Europa. De oprichters van Finst zien namelijk hoe het beter kan in de wereld van de crypto en hier spelen zij dan ook goed op in. Transparantie en veiligheid vinden zij ontzettend belangrijk en dit is ook wat zij de klant bieden.

Finst is een betrouwbare organisatie, doordat zij verschillende maatregelen hebben getroffen. Zo is het vermogen niet van Finst zelf, maar van een stichting en wordt dit ondergebracht bij Bunq. Mocht er op financieel gebied iets gebeuren met Finst, dan blijft het geld van de klant zelf. Ook dienen zij zich volledig aan de strikte Nederlandse wet- en regelgeving te voldoen, omdat zij geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank.

Voor klanten is de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en dit kan niet van alle brokers worden gezegd. Dit maakt Finst aantrekkelijk voor alle soorten gebruikers. Het maakt dan niet uit of je al bekend bent met crypto of niet; op de website van Finst staat alles duidelijk weergegeven en transparant is het ook zeker.

Finst biedt vele voordelen, maar wij zijn er niet zeker van of de voordelen de nadelen overstijgen. Een nieuw platform komt vaak met een hoop risico’s en kinderziektes, die je als handelaar niet wil ervaren. Het is verstandiger om een cryptoplatform te kiezen die al een tijdje gevestigd is en zijn naam heeft waargemaakt.

Wij kijken het in ieder geval het komende jaar nog even aan.

Verder missen een hoop functies zoals staking, opnemen van crypto en is er weinig keuze in de verschillende soorten coins. Doordat Finst net is gestart, blijft dit aanbod natuurlijk groeien. Op de website kun je duidelijk zien welke coins zij op dit moment aanbieden.

De betrouwbaarheid en de transparantie naar de klant vinden wij grote pluspunten waardoor we deze broker zeker iedereen aanraden. Het is duidelijk te merken dat de klant centraal staat bij Finst en dit is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Conclusie van de Finst review: Wil je overstappen van bijvoorbeeld Bitvavo, dan kan je met onze tips ook profiteren van een 0.15% fee bij Bitvavo. Wil je overstappen van een duurder platform, zoals Coinmerce, dan moet je jezelf afvragen of je akkoord gaat met de risico’s.

Veelgestelde vragen Finst

Wat zijn de Finst handelskosten?

Finst profileert zich als de goedkoopste crypto broker met maximale handelskosten van 0.15% per transactie.

Hoe kan je euro storten?

Momenteel is het enkel mogelijk om te storten met iDEAL en bankoverschrijving. In de toekomst worden nieuwe betaalmethodes toegevoegd.

Wat is het aanbod van Finst?

Finst biedt slechts 43 cryptomunten aan, dit is veel vergeleken met de concurrentie.

Is Finst goedkoper dan Bitvavo?

Ja en nee, Finst biedt goedkopere marketorders aan (0.15% versus 0.25%), maar de limietorders bij Bitvavo kosten ook 0.15%.

Raden jullie het gebruik van Finst aan?

Finst is een nieuw platform en moet zich nog bewijzen. Daarnaast is het duidelijk nog in ontwikkeling. Wij kijken het zelf aan hoe het in de toekomst gaat, voordat we overstappen.