De BLOX crypto app maakt het handelen in cryptocurrency super eenvoudig voor mensen met weinig ervaring met digitale middelen. Het bedrijf belooft dat je binnen 4 seconden crypto kan kopen en verkopen, dit duurt natuurlijk langer. BLOX is onderdeel van BTC Direct en probeert crypto vooral voor oudere mensen interessant te maken. Super goed initiatief voor een hogere adoptie!
Wat ga je leren in deze BLOX review?
- Wat Weareblox is
- Hoe je de app gebruikt
- De kosten
- Waarom er zoveel klachten zijn
- En de betrouwbaarheid
Waarom kiezen voor BLOX?
- Eenvoud, iedereen snapt de app, ook de 65-plusser.
- Tot 250 euro geen verificatie nodig.
- Betalen met iDEAL, Bancontact en creditcard.
- Tegoeden kunnen niet gestolen worden, want je kan niks opnemen of versturen. De BLOX app is zeer gelimiteerd.
- Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).
- Sinds 2022 ontvang je ook rente (staking) bij BLOX.
- Sinds 2023 en de stop van Binance, is het mogelijk om enkele munten te storten. Opnemen is nog steeds niet mogelijk door het gesloten systeem.
Waarom niet kiezen voor BLOX?
- De BLOX app is super gelimiteerd, als je serieus wil handelen of investeren in crypto dan kan je deze app beter links laten liggen.
- Het aanbod is te klein en bestaat uit 86 altcoins, Bitvavo heeft bijvoorbeeld al 200 munten en Bybit 800.
- BLOX spendeert veel geld aan marketing (Ajax, tv en ads), maar de app presteert ondermaats.
- Moederbedrijf BTC Direct stopte plotseling met de activiteiten, dit kan ook met BLOX gebeuren. BTC Direct haalde eerder 11 miljoen euro op bij investeerders.
- Gesloten systeem, je kan niks met de app, behalve aankopen (en geforceerd verkopen aan BLOX).
- Je kan je crypto nooit opnemen en in eigen beheer bewaren (Not Your Keys, Not Your Coins). Wat gebeurt er als BLOX failliet gaat?
- Handelsvolumes zijn niet inzichtelijk en dit kan een reden hebben.
Kortom, wij zijn niet te spreken over BLOX.
BLOX alternatief
BLOX is echt gericht op de beginner en is heel erg gelimiteerd voor de echte crypto investeerder. Bekijk hier wat je er allemaal niet mee kan:
- Geen crypto versturen of ontvangen.
- Geen interessante handelskosten voor handel.
- Op dit moment geen stabiel platform, risico’s tijdens het uitvallen van de app is voor de gebruiker.
- Hogere fees tijdens “hoge volatiliteit” momenten.
- Geen mogelijkheid om op een goedkoper platform te handelen, dit betekent dat je geforceerd bent te verkopen aan BLOX.
Een goed alternatief voor BLOX is Bitvavo, dit is de marktleider van Nederland en België. Hier kan je alle bovenstaande punten wel, en zelfs meer. Zo kan je tot wel 15% rente verdienen over je crypto, betaal je maximaal 0.25% handelskosten (4x minder) en bieden ze 5 jaar een stabiel platform.
Oja, ze zijn ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en ze hebben een handige app. Als je nu start bij Bitvavo dan je de eerste 10.000 gratis handelen via onderstaande actie en ontvang je gratis €20 aan crypto.
Hier lees je meer over Bitvavo.
Wat is BLOX?
BLOX is een handelsapp van BTC Direct, waarmee je zonder al te veel poespas crypto kan kopen en verkopen. Er is duidelijk aandacht besteed aan een eenvoudige vormgeving en er zijn expres weinig functionaliteiten in de app gestopt. Je kan simpelweg crypto kopen en verkopen, that’s it.
Voor de echte cryptoliefhebber is dit natuurlijk niet interessant, want je kan helemaal niks met je crypto. Versturen, opnemen of betalen met crypto is bewust onmogelijk gemaakt met de app. Maar voor de wat oudere generatie of digibeten is dit de perfecte app. Het kan onmogelijk fout gaan (aan de kant van de gebruiker dan).
Waarom er dan toch zoveel negatieve BLOX reviews zijn, lees je hier.
Handleiding de Weareblox app gebruiken
Volgens het bedrijf kan je binnen 4 stappen crypto kopen of verkopen. Het is heel simpel:
- Download de app voor je smartphone.
- Registreer een nieuw account (dit is momenteel niet meer mogelijk).
- Stort euro via je bankrekening.
- En koop cryptocurrency.
Als je op een crypto klikt heb je alleen een Koop en Verkoop knop, waarmee je je euro tegoed om kan zetten in crypto. Geef vervolgens aan hoeveel je wil investeren en je aankoop is rond.
Voor het verkopen geldt hetzelfde, maar je moet dan natuurlijk wel de crypto bezitten om het te kunnen verkopen.
In totaal kan je in 86 crypto’s investeren, waarvan sommige wat populairder zijn dan anderen. Uiteraard zit Bitcoin er tussen, maar ook VeChain, Polkadot en Dogecoin zijn verkrijgbaar via BLOX.
In je Kluis zie je al je crypto’s en de waarde ervan. Je kan sinds kort ook crypto’s storten, maar je kan geen crypto’s opnemen. Dat betekent dat BLOX gebruikmaakt van een gesloten systeem.
BLOX uitbetaling
Wanneer je een uitbetaling wil doen dan moet je ervoor zorgen dat je je crypto verkoopt voor euro en dus euro tegoed in je account hebt. Via je Kluis kan je op je euro saldo klikken en klik vervolgens op Neem op om je euro uit te laten betalen op je rekening. Een uitbetaling duurt ongeveer 1 a 2 werkdagen.
Je ontvangt de uitbetaling van Stichting Derdengelden BLOX en de betaling is afkomstig van een Bunq rekening.
Wij hebben in het verleden, nog voor de storingen, wel eens een uitbetaling getest.
BLOX klachten
Zoals je eerder op de website hebt kunnen lezen, zijn er veel BLOX klachten en negatieve reviews te vinden op het internet. We kunnen ons voorstellen dat dit een hoop mensen afschrikt. Op het moment van het schrijven van deze BLOX review, accepteert het bedrijf geen nieuwe leden meer. Dit heeft als reden dat zij met man en macht de app proberen te verbeteren.
De klachten zijn veroorzaakt door een instabiele app, waardoor gebruikers niet meer konden handelen of inloggen. Dit had tot gevolg dat mensen verliezen leden of munten niet konden kopen/verkopen op het moment dat ze dat wilden. Vanuit BLOX is er een excuses gekomen, maar het is natuurlijk een lastige kwestie als er geld mee gemoeid gaat en verliezen worden geleden. Veel mensen hebben de hoop opgegeven, voelen zich opgelicht en zijn overgestapt naar een alternatief voor BLOX.
BLOX storing
De BLOX storingen blijven in 2021 verder aanhouden:
- Februari 2021: Aanhoudende storingen, instabiele app en ledenstop om de load te verminderen.
- Maart 2021: Bugfixes doorgevoerd en klantenservice opgeschaald.
- April 2021: Tijdens de stijging van Dogecoin bezwijkt de app opnieuw onder de vraag van de klanten.
- Mei 2021: Ledenstop wordt verlengd en koop- en verkooplimieten worden verhoogd voor minder orders. Klantenservice kan de vragen niet aan.
- Juni 2021: Kleine storing.
In 2022 zijn er slechts 3 storingen gemeld en 1 uitgelopen onderhoudsbeurt. Het gaat dus een stuk beter, maar ze zijn er nog niet.
In 2023 zijn er nog geen storingen gemeld.
Helaas is het in 2024 weer raak en ligt de gehele app er weer uit. Dit gebeurde tijdens een sterke stijging van Bitcoin.
Volgt @BloxAppStatus voor actuele informatie.
Leuk, maar kan niks nu.. dacht 0.37 is goed. Wou verkopen. En bijft errors geven… pic.twitter.com/nbZ5jhTtYd
— Jermaine | Concept Creator (@CConceptCreator) April 16, 2021
BLOX kosten
De app brengt over iedere transactie 1% handelskosten in rekening. Als je dit vergelijkt met BTC Direct of SATOS, dan is dit redelijk gunstig. Er zijn echter goedkopere oplossingen te vinden, zoals je kan lezen in ons BLOX alternatief.
Rekenvoorbeeld: Koop je hier voor 100 euro aan Dogecoin, dan betaal je 1 euro aan BLOX en ontvang je 99 euro aan DOGE. Is je investering wat groter, bijvoorbeeld 1000 euro, dan betaal je 10 euro aan BLOX.
Handelskosten zijn, naar onze mening, onnodige kosten om hier hoge bedragen aan uit te geven en het is gunstiger voor jezelf om dit zo laag mogelijk te houden. Je staat na aankoop namelijk al 1% in de min, en wanneer de koers met 1% stijgt speel je break-even.
Is BLOX betrouwbaar?
BLOX is onderdeel van de 8-jaar oude BTC Direct en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Qua betrouwbaarheid zit het dus wel goed. Het doel is dan ook om daadwerkelijk de munten uit te leveren.
Het platform is alleen niet zo stabiel als het team zou willen. Nu zie je vaker bij exchanges zoals Binance dat ze problemen krijgen door de grote toestroom van mensen, maar bij BLOX is het wel extreem misgegaan. En het is duidelijk dat investeerders dit niet pikten.
Op Twitter zijn er zelfs actiegroepen opgezet om klachten te kunnen bundelen.
Het is verstandig om even geen gebruik te maken van BLOX, totdat het team alle flinke bugs hebben verbeterd. Je wilt natuurlijk geen geld verliezen, omdat het platform niet werkt. Of de boot mislopen, omdat je niet kan inloggen. In 2022 zijn er 3 storingen gemeld.
Houd de website van We Are BLOX in de gaten hoe het gaat met het oplossen van de bugs. Tot die tijd kan je ons We Are BLOX alternatief gebruiken.
Veelgestelde vragen BLOX
Wat zijn de handelskosten bij BLOX?
Bij BLOX betaal je over iedere transactie 1% handelskosten. Dit geldt dus voor euro naar crypto en andersom.
Welke betaalmethodes accepteert de app?
Je kan hier met creditcard, iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving betalen.
Kan ik crypto storten of opnemen?
Nee, via de We Are BLOX app kan je alleen crypto kopen of verkopen. Meer niet.
Hoeveel munten biedt BLOX aan?
Momenteel bestaat het assortiment uit 75 verschillende munten.