Binance alternatief na stop in Nederland

Binance Alternatief

Binance kampt met regulatieproblemen en dit raakt nu ook Europese gebruikers. Voor Nederlandse en Belgische cryptohandelaren vallen steeds meer functionaliteiten af. Alles wordt tijdelijk gepauzeerd, maar niemand weet wanneer het weer geactiveerd wordt.

Gepauzeerde functionaliteiten:

  • Betalingen met iDEAL en bankoverschrijving.
  • Uitbetalingen naar IBAN rekeningen.

Update: Binance stopt per 17 juli 2023 in Nederland en gaat geen diensten meer aanbieden. Het is vanaf dat moment enkel mogelijk om crypto op te nemen naar een ander platform.

Kortom, de volledige in- en uitvoer van euro is op het platform geblokkeerd. Voor de cryptohandel is dit geen enkel probleem, maar stortingen en uitbetalingen moeten via een ander platform. Vandaar dat wij een alternatief voor Binance voor jou hebben, waarmee je eenvoudig je euro kan omzetten naar crypto en andersom.

Het beste alternatief voor Binance

Op dit moment is het beste Binance alternatief de Bitvavo exchange.

Beste Binance Alternatief: Bitvavo

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Waarom?

  • Laagste handelskosten van Nederland.
  • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).
  • iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving zullen dus niet verdwijnen.
  • Geavanceerd handelsplatform.
  • Staking is via het platform mogelijk.

Kortom, via Bitvavo kan je eenvoudig je euro blijven omzetten in crypto en andersom. Door de registratie met DNB zal deze optie niet verdwijnen. Voor deze dienst worden lage handelskosten doorberekend van maximaal 0.25%. Er zijn concurrenten in Nederland die het achtvoudige rekenen.

Verder kan je bij Bitvavo ook geavanceerde orders plaatsen of je cryptocurrency staken. Het is uiteraard ook mogelijk om Bitvavo alleen te gebruiken om je euro om te zetten in crypto en andersom. Op die manieren kan je de voordelen van Binance blijven gebruiken.

Binance ontvangt officiële waarschuwing van De Nederlandsche Bank

Op 18 augustus 2021 heeft Binance een officiële waarschuwing ontvangen van De Nederlandsche Bank, waarin wordt gesteld dat Binance illegaal opereert in Nederland. Zo mag Binance geen euromarktparen aanbieden en geen wallets voor de verschillende crypto’s.

Binance laat aan De Telegraaf weten dat zij hopen op termijn een goedkeuring te ontvangen van DNB en dat het bedrijf tools heeft geïmplementeerd tegen witwassen. Wat dit in de tussentijd betekent voor Nederlandse investeerders is niet bekend.