Ethereum / Ether kopen

We spreken over Ethereum kopen omdat dat de term is die meestal gebruikt wordt. Officieel is dit echter fout. Ethereum is het platform en Ether (ETH) is de bijbehorende valuta. De juiste term is dus eigenlijk Ether kopen. Ethereum, door sommigen aangeduid als de verbeterde Bitcoin, is trending. Hoewel de waarde van 1 ether minder waard is (€ 2600 ten tijde van schrijven), heeft deze cryptocurrency een grote toekomst.

Genoeg hierover, je bent hier beland omdat je wil investeren.

Koop direct Ethereum met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat heb je nodig voor Ethereum kopen?

Als je nieuw bent in deze vorm van investeren heb je waarschijnlijk nog geen adres waar je jouw crypto’s kan bewaren. In dit geval moet je eerst een account aanmaken. De makkelijkste methode voor Ether kopen is via Bitvavo.

Gratis € 20
Bitvavo Logo
€ 20 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 20 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 20 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Het enige wat je hoeft te doen is de gevraagde informatie op te geven. Een identiteitsverificatie is altijd noodzakelijk voor Ethereum kopen met iDEAL. Je betaalt bij Bitvavo slechts 0.25% fee, dit is erg goedkoop als je het vergelijkt met concurrerende Nederlandse brokers.

Zodra je jouw account hebt aangemaakt kun je direct Ethereum kopen.

Zo, dat was het toch?

Als je hier verder niks mee wil doen en alleen wil gokken op de prijsstijging van deze digitale munt ben je eigenlijk klaar. Op Bitvavo kan je zowel Ethereum kopen met iDEAL, Creditcard en Bancontact. Ook kan je deze munten direct opslaan. Toch is het mogelijk om nog een stap verder te gaan. Wij geloven in de toekomst van deze digitale munt, maar er zijn nog zoveel andere cryptovaluta. De prijs kan over een jaar zomaar verdubbeld zijn. Maar vaak is het zo dat als de Ethereum koers daalt, de waarde van andere altcoins (de verzamelnaam van alle crypto’s) stijgt, en andersom. Met deze kennis in het achterhoofd is het mogelijk om bij elke beurs schifting je investering meer waard te laten worden.

Wil je Ethereum kopen op een succesvolle en winstgevende manier?

Dan is het belangrijk om van het laatste nieuws op de hoogte te zijn en verschillende forums door te spitten. Dit hoef je niet zelf te doen als je hier geen tijd voor hebt. Bekijk onze gratis eBook in de sidebar. Wil je ook Ethereum kopen en daarna waarde op waarde creëren en je investering sneller laten groeien? Lees dan hieronder verder bij stap 2.

Stap 2 van Ethereum kopen

De tweede stap is het aanmaken van een account op een handelsplatform, ook wel een ethereum exchange genoemd. Bijna elke exchange biedt de mogelijkheid om in Ethers te handelen. Wij raden aan om Bittrex, Poloniex of Binance te gebruiken. Binance heeft de laagste fee’s en het grootste aanbod. Begrijp ons niet verkeerd, Bitvavo is ook een echte exchange, maar Binance is echt de grootste. 

Klik hier om een Binance account te registreren

Het verschil tussen Bitvavo en Binance is dat het aanbod bij Binance stukken groter is. Daarbij zijn de fees lager. Bitvavo rekent maximaal 0.25% fee en Binance rekent maximaal 0.10% fee. Voor kleine aankopen van € 5 000 of lager zal dit niet zo interessant zijn, maar als je echt gaat handelen dan kan dit zeker schelen.

Ook Binance zal jou vragen om je account te verifiëren. Dit is niet direct nodig. Maar mocht je je geld van jouw account af willen halen moet deze wel geverifieerd zijn. Ook hiervan raden wij aan om dit te doen. Bewaar je wachtwoorden altijd goed, schrijf ze desnoods op en bewaar ze thuis op een goede plek.

Voorbeeld ethereum kopen

binance eth

Zodra je een account hebt aangemaakt zie je bij funds (bovenaan) allemaal verschillende valuta staan. Elke coin heeft een eigen adres waar je jouw digitale munten kan opslaan. Zo is er ook een Ethereum wallet. Het voordeel van een exchange is dus dat je kan handelen, en dat je al jouw munten op 1 platform kan opslaan. Als je op deposit drukt zie je het adres waar je vanuit Coinbase jouw valuta direct kan doorsturen naar je Binance wallet.

Vraag over Ethereum kopen?

Bedenk dat een koers vaak te voorspellen is. Koop dan ook niet in je enthousiasme op elk moment in. Soms kan 1 week wachten je 20% extra rendement opleveren. Aan de andere kant kan je ook net op een hoog punt inkopen en in een paar dagen tijd 30% ‘verlies’ leiden. Verlies staat express tussen haakjes omdat het pas echt verlies is op het moment dat je je cryptocurrency weer verkoopt.

Weet je niet zeker of je op een juist moment Ether koopt of heb je een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Lukt het je niet met het aanmaken van een account? Stuur ons een e-mailtje of chat met een van onze supportmedewerkers.

Koop direct Ethereum met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €20 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.