DigiByte kopen

Wil jij DigiByte kopen met iDEAL in 2023? Wij vertellen op deze pagina uit op welke manier je dit het best kan doen. We leggen uit wat de goedkoopste exchange is (en waarom die onze voorkeur heeft), hoe het DigiByte koopproces werkt, en wat de voor- en nadelen zijn van DigiByte kopen in 2023.

Het is altijd belangrijk om veel onderzoek te doen naar een cryptocurrency voordat je er in investeert. Voor meer informatie over DigiByte (DGB) kun je op deze pagina terecht.

DigiByte kopen bij de goedkoopste exchange

Op welke manier je ook van plan bent om te investeren, je wilt altijd zo min mogelijk kosten maken. Bij het investeren in cryptocurrency en het DigiByte kopen komen verschillende kosten kijken. Dat komt doordat je een exchange of broker nodig hebt om de aankoop te doen.

Zij rekenen handelskosten, transactiekosten en blockchainkosten. Echter niet alle exchanges rekenen dezelfde prijzen. Bitvavo is een van de goedkoopste die je kunt vinden. Daarom raden we deze exchange aan.

Ze rekenen een fee van 0.25%, wat echt goedkoop is in vergelijk met andere platformen. In dit geval is goedkoop geen duurkoop, ondanks dat je weinig betaalt, is deze exchange namelijk ontzettend betrouwbaar.

Ben jij benieuwd naar een uitgebreide Bitvavo review, die vind je op deze pagina. We geven er een uitgebreide toelichting over de redenen achter onze Bitvavo aanbeveling, een overzicht van wat je er allemaal kunt kopen en verkopen en nog meer.

Stappenplan DigiByte kopen bij Bitvavo

Bitvavo is vaak de goedkoopste plek voor het kopen van DigiByte (DGB). Het koopproces is niet ingewikkeld, hieronder leggen we aan je uit hoe het werkt.

Extra tip: zorg dat je bij stap 1 en 2 alle mogelijke veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Denk aan het aanmaken van een sterk en uniek wachtwoord, maar ook het gebruiken van een e-mailadres dat goed is beveiligd en het installeren van two-factor authentication.

Mocht je tips willen over hoe dit allemaal werkt, dan kun je die ook bij Bitvavo vinden.

 1. Creëer een Bitvavo account voor jezelf (als je dit nu doet dan ontvang je €10.000 om gratis te verhandelen en €10 gratis crypto).
 2. De volgende stap is het invullen van jouw persoonlijke gegevens, je e-mailadres en een sterk wachtwoord. Daarna druk je op de Registreren knop.
 3. Zodra je de bevestigings e-mail hebt kun je op jouw eigen account inloggen.
 4. Via de knop Tegoed Storten stort je een bedrag op je account.
 5. Kies een betaalmethode (denk bijvoorbeeld aan iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving) en klik op Doorgaan.
 6. Via het dashboard druk je op de knop DigiByte en selecteer je hoeveel van deze coin je wilt kopen.
 7. De laatste stap is het koopproces afronden via de knop DigiByte Kopen. Daarna wordt je order verwerkt.

Nadat je al deze stappen hebt doorlopen weet jij voortaan altijd hoe DigiByte kopen werkt én heb je succesvol in DigitByte geïnvesteerd.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Je weet nu hoe DigiByte kopen via Bitvavo werkt, maar bent misschien nog niet overtuigd dat je voor Bitvavo moet kiezen. We raden altijd aan om ook je eigen research te doen, maar geven hier vast een kort overzicht van een aantal voordelen van deze exchange.

Allereerst heeft Bitvavo voor iedere aangeboden munt ingebouwde wallets en lage prijzen, dit maakt het bij uitstek geschikt voor nieuwe crypto investeerders. Waarom? Het scheelt veel uitzoekwerk en mocht je klein willen beginnen en niet teveel kosten willen maken, dan kan dat bij Bitvavo.

Dit alles neemt niet weg dat Bitvavo ontzettend geschikt is voor de ervaren crypto (ver)koper. Bitvavo is namelijk een exchange en broker in één en biedt een breed assortiment van cryptocurrencies aan. Ideaal voor de investeerder die een divers portfolio wilt opbouwen zonder daar meerdere platformen voor te hoeven gebruiken.

Uiteraard heeft ook een ervaren crypto investeerder baat bij lage prijzen. Wanneer je Bitvavo met 0.25% aan fees vergelijkt met andere platformen zoals Litebit (2%), Coinbase (1.49%) en Bitcoin Meester (1.5%), is het duidelijk waar je het goedkoopst uit bent.

Mocht je twijfels hebben omdat je van plan bent een grote hoeveelheid geld te investeren en je risico zoveel mogelijk wilt verkleinen dan is het goed om te weten dat Bitvavo zichzelf heeft ingedekt op dit gebied. Naast een stichting waar jouw fondsen in zitten zijn ze ook tot 225 miljoen dollar verzekerd. Faillissement van Bitvavo heeft in dat geval geen serieuze gevolgen voor jouw investering.

Rekenvoorbeeld beleggen in DigiByte (DGB)

Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten die je maakt bij het gebruiken van een exchange hebben we een rekenvoorbeeld voor je. Je ziet direct hoeveel kosten je maakt bij het DigiByte kopen via Bitvavo en bij een concurrent die hogere kosten heeft. Handig om te weten, de fees bestaan uit:

 • Handelskosten: wat jij betaalt voor het gebruiken van de service die een exchange of broker je biedt
 • Transactiekosten: de kosten die je maakt voor de transactie van jouw geld naar het platform
 • Blockchainkosten: het bedrag dat de miner wordt betaald op de blockchain

In het onderstaande rekenvoorbeeld voor DigiByte kopen vergelijken we Bitvavo met Bitcoin Meester.

Kies jij voor DigiByte kopen via Coinbase, dan betaal je een fee van 1.49%. Stel je investeert dus 100 euro, dan betaal je 1,49 euro aan handelskosten, plus 1 euro voor het gebruik van de betaalmethode iDEAL. Investeer je 100 euro, dan krijg je er 97,51 euro aan DigiByte voor terug.

Stel je doet dezelfde investering maar dan via de exchange Bitvavo, dan kost DigiByte kopen je een stuk minder. Ze rekenen een fee van 0.25%, dat is dan 0,25 cent, en het gebruiken van betaalmethode iDEAL is gratis. Je krijgt dus 99,75 euro aan DigiByte bij een investering van 100 euro.

Al helemaal mooi meegenomen is de actie van Bitvavo die op dit moment nog steeds geldt. Ben jij een nieuwe gebruiker dan mag je de eerste 10.000 euro gratis via het platform verhandelen. Bij een investering van 100 euro krijg je in dat geval 100 euro aan DigiByte terug.

Waarom zou ik DigiByte kopen?

Weet je nog niet zeker of DigiByte kopen iets voor jou is? Dan is het belangrijk nog even door te gaan met onderzoek doen. Onthoud dat wij, maar ook andere platformen, nooit een bindend advies kunnen geven over het kopen van een bepaalde crypto. Niemand kan namelijk weten wat er gaat gebeuren.

Zorg dus dat je altijd zelf overtuigd bent van je investering en de voor- en nadelen goed tegen elkaar hebt afgewogen. Dat gezegd hebbende, hier volgt iets meer informatie over deze cryptocurrency.

DigiByte is al sinds 2014 in ontwikkeling, en loopt daarmee voor op een aantal jongere concurrenten. Het is gecreëerd door Jared Tate met als focus de betalingen tussen twee personen in games. Of je het spel speelt of niet, je hebt vast eens van Minecraft gehoord. Nou, daar is DigiByte ontzettend populair mee geworden. Dit proces is beveiligd door middel van encryptietechnieken en vindt compleet decentraal plaats.

Voordelen

 • De populariteit van DigiByte onder Minecraft gebruikers brengt autoriteit en bekendheid met zich mee.
 • Het is bewezen dat DigiByte in praktijk werkt.
 • Sinds oprichting is de koers ontzettend gestegen.

Nadelen

 • Wat DigiByte kan, kunnen velen anderen ook. Denk aan Ripple en Bitcoin. Het is dus niet super uniek.
 • Oprichter Jared Tate is sinds 2020 niet meer bij DigiByte betrokken.

Wat is Digibyte (DGB)?

Digibyte is een snel, veilig en gedecentraliseerd blockchain-platform en cryptocurrency. Het is bekend om zijn lange bestaan in de crypto-wereld en staat bekend om zijn geavanceerde technologie, waaronder DigiShield en MultiShield.

Hoe kan ik Digibyte kopen?

Je kunt Digibyte kopen op verschillende crypto exchanges, waaronder Bitvavo. Het proces omvat het aanmaken van een account, het uitvoeren van identiteitsverificatie, het storten van geld (zoals via iDEAL of Bancontact), en het aankopen van DGB.

Waarom zou ik Digibyte kopen?

Digibyte biedt een van de veiligste en snelste blockchain-technologieën. Het is ook zeer gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet onder controle staat van een enkele entiteit. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor investeerders die op zoek zijn naar een veilige en onafhankelijke cryptocurrency.

Zijn er risico's verbonden aan het investeren in Digibyte?

Zoals bij elke investering in cryptocurrency, is er een risico van volatiliteit en waardeverandering. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en alleen te investeren wat je je kunt veroorloven te verliezen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de volatiliteit van de cryptomarkt, onderzoek te doen naar Digibyte, en te begrijpen hoe cryptocurrency-investeringen werken. Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen.

Hoe bewaar ik mijn Digibyte veilig?

Na aankoop kun je je DGB tokens opslaan in een digitale wallet. Het is aan te raden om een veilige wallet te gebruiken, zoals een hardware wallet, en sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie te gebruiken voor extra beveiliging.

Wat maakt Digibyte anders dan andere cryptocurrencies?

Digibyte onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologie, waaronder vijf verschillende mining-algoritmen die de veiligheid verhogen. Het heeft ook een van de langste blockchains, wat bijdraagt aan zijn stabiliteit en betrouwbaarheid.

Hoe kan ik mijn rendement maximaliseren bij het kopen van Digibyte?

Door te kiezen voor een exchange met lage handelskosten en door de markttrends in de gaten te houden, kun je je rendement maximaliseren. Het is ook belangrijk om geduldig te zijn en een langetermijnvisie te hebben.