DigiByte (DGB)

digibyte dgb

In dit stuk over DigiByte kijken we hoe de techniek in elkaar zit, behandelen we applicaties die gebruik kunnen gaan maken van deze digitale munt en last, but not least, doen we een voorspelling!

Zin in? Hier gaan we

Koop direct DigiByte met iDeal

Wat is DigiByte (DGB)?

DigiByte is een open-source, gedecentraliseerde betaalvaluta die werkt op blockchain technologie. Er wordt gebruik gemaakt van encryptietechnieken die vijf keer veiliger zijn dan die van vergelijkbare currency. DigiByte heeft een sterke focus op het doen van P2P (persoon naar persoon) betalingen binnen games.

Het veiligheidsaspect is zeker interessant, maar bijna elke crypto in de markt beweert veiliger te zijn dan de rest. Verder is de missie van het bedrijf zelf allesbehalve revolutionair. Is er dan iets wat wel uniek is ten opzichte van bijvoorbeeld Ripple of Bitcoin? Ja, er zijn een aantal interessante kenmerken van DigiByte die deze coin interessant kunnen maken. Zo is het product al in ontwikkeling sinds 2014 en daardoor verder dan sommige concurrenten.

Minecraft

De grootste opleving en naamsbekendheid kreeg het bedrijf dankzij een bekende online game; Minecraft. Minecraft wordt door miljoenen spelers wereldwijd gespeeld. Toen er geruchten gingen dat het spel een officiële samenwerking zou zijn gestart met DigiByte ging de prijs snel omhoog. Zeker omdat één DGB voor heel weinig geld te koop is., In de huidige markt trekt dat veel investeerders aan die denken dat alle cryptocurrency die minder dan één euro waard zijn meer waard zullen worden. In werkelijkheid bleek er geen samenwerking te zijn. Er was alleen sprake van een minecraft server die draait op het netwerk van DigiByte. Hoewel er dus geen samenwerking bestaat, is het wel een bewijs dat een cryptocurrency als DigiByte kan werken binnen games.

Ook John McAfee gaf een positief advies over het kopen van DigiByte. Dit zegt echter vrij weinig. Bijna dagelijks spreekt McAfee zijn steun uit over bepaalde crypto’s. Sommigen hiervan hebben hebben heel veel potentie, maar er zitten ook veel shitcoins tussen. Wij raden dan ook zeker aan om naast dit artikel je eigen research nog te doen.

DigiByte koers

De DigiByte koers en prijs zijn al vele malen hoger dan in 2014, toen het bedrijf werd opgericht. Hoe de koers zich vanaf nu zal ontwikkelen hangt af van toekomstige samenwerkingen en hoeveel mensen de munt gaan gebruiken. Aangezien er de ambitie is om een samenwerking aan te gaan met sociale media platformen is er nog voldoende groeipotentieel.

Populariteit (Google Trends)

DigiByte kopen

Volg deze link om zelf DigiByte te kopen met iDEAL. Momenteel is de munt vooral in Nederland heel populair. Als je verwacht dat de populariteit ook in andere landen toeneemt zal de prijs toenemen.

Bronnen
Officiële website: DigiByte.co
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap