Altcoins kopen

altcoins kopen

We krijgen vaak de vraag wat nou de beste plek is om altcoins te kopen in Nederland. Altcoins is een verzamelnaam voor alle cryptocurrency die er zijn, met uitzondering van Bitcoin. De meeste mensen verwijzen met Altcoins echter naar crypto’s die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. In dit artikel geven we aan wat de beste plek is om altcoins te kopen. Niet waar je naar op zoek was? Bekijk dan het hoofdstuk over Bitcoins kopen.

Via Bitvavo (iDEAL en Bancontact)

Bitvavo Logo (Exchange)

Bitvavo is eigenlijk de allerbeste manier om altcoins te kopen. Het werkt simpel en snel. Daarnaast is het een betrouwbaar Nederlands bedrijf. Het grootste voordeel van Bitvavo is dat het een exchange is en dat zij ook exchange tarieven rekenen voor alle orders. Dus altcoins kopen met iDeal is hier erg goedkoop. Je betaalt slechts 0.25% handelskosten per transactie. Voordat je Bitvavo kan gebruiken dien je een account aan te maken. Dit is echter zo gepiept.

 • Aanbod: Meer dan 190 crypto’s.
 • Kosten: Laag, max. 0.25%.
 • Rente: Ja, tot wel 7.50% rente per jaar.
 • Verzekering:
  • Account verzekerd tegen hacks tot wel €100.000.
  • Wallet verzekering tot wel 255 miljoen dollar.
 • Regulatie: Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Nadat je een account hebt aangemaakt heb je de keuze uit 190+ verschillende altcoins, bekijk hier het volledige aanbod: https://bitvavo.com/nl/markets.

Hier zitten een aantal bekende coins tussen zoals Ethereum en Ripple. Maar ook minder bekende munten worden hier aangeboden.

Gratis € 1000
Bitvavo Logo
€ 1000 gratis handelen
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert...Show More
Handel de eerste € 1000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Via Bitcoin Meester (iDEAL, Bancontact en creditcard)

Bitcoin Meester Logo (Broker)Bitcoin Meester is de beste plek om altcoins te kopen als je opzoek bent naar een groot assortiment. Via het platform worden meer dan 200 verschillende altcoins aangeboden, die je kan kopen met iDEAL, Bancontact of creditcard.

Het systeem is eenvoudig ingericht, waardoor je makkelijk en snel altcoins kopen kan. Zoals de naam al doet vermoeden is het een Nederlands bedrijf en zijn ze gevestigd in Aalsmeer. Een nadeel is dat je een commissie betaalt over je aankoop. Dit is echter bij bijna alle websites het geval. Bij Bitcoin Meester betaal je over iedere transactie 1% handelskosten. Gelukkig kan je sparen voor extra korting, wanneer je € 100 of meer handelt binnen 30 dagen ontvang je al 0.5% korting.

 • Aanbod: Meer dan 200 crypto’s.
 • Kosten: Gemiddeld, max. 1%.
 • Rente: Ja, tot wel 6.5% rente per jaar.
 • Verzekering: Niet bekend.
 • Regulatie: Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Lees meer over deze broker in onze Bitcoin Meester review.

0.90% korting
Bitcoin Meester Logo Widget
Registreer nu en spaar voor 0.90% korting
Registreer nu een account bij Bitcoin Meester en spaar voor een korting tot wel 0.90%. Dit...Show More
Registreer nu een account bij Bitcoin Meester en spaar voor een korting tot wel 0.90%. Dit is afhankelijk van je handelsvolume. Show Less

Via Coinbase (creditcard)

coinbase mini logo
Een andere optie is om altcoins te kopen via Coinbase. Het voordeel hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om te betalen met een creditcard. Je kan ook betalen middels een bankoverschrijving maar dit duurt een aantal werkdagen voordat het geld is overgeboekt. Als je direct wil beginnen kies je dus voor een creditcard betaling.

Coinbase is het grootste en bekendste platform ter wereld waar je cryptocurrency kunt kopen. Het is een Amerikaans bedrijf en heeft gebruikers over de hele wereld. Het aanbod is wel heel beperkt. Op dit moment kan je er bijna 15 soorten altcoins kopen, onder andere;

Bitvavo biedt 60+ verschillende altcoins aan, en Coinbase slechts 15. De kans is groot dat jij in een munt wil investeren die hier niet bijstaat. In dat geval kun je terecht bij Binance. Binance is een cryptocurrency exchange met een aanbod van meer dan 200 munten. Je kan hier echter alleen crypto’s omwisselen naar andere crypto’s.

Je zal nog steeds Bitvavo, Bitcoin Meester of Coinbase moeten gebruiken. Wij raden aan om op een van deze 3 platformen te gebruiken om Ethereum te kopen en deze naar Binance te versturen. Vanaf daar is het mogelijk om je Ethereum om te wisselen naar de altcoin van jouw keuze.

De beste strategie voor 2023

Hoeveel kennis je ook denkt te hebben van blockchain en cryptocurrencies, niemand heeft een glazen bol. Het is dan ook nooit met 100% zekerheid te voorspellen welke munt succesvol wordt en welke niet. En nee, Reddit is lang niet altijd een go-to kanaal om tips te vergaren.

Om je risico te verspreiden is het verstandig om niet alles op één munt in te zetten. Verspreid je investering over een aantal verschillende coins, maar doe dit ook met een bepaalde gedachte. Wanneer je jouw geld over 20 verschillende munten verspreidt is de kans redelijk groot dat er een of twee crypto’s tussen zitten die sterk in prijs stijgen. Omdat je hier echter maar 1/20-ste van je geld op hebt gezet zal je hier echter weinig van merken. Een betere verdeling is om je geld te verdelen over ongeveer 5 verschillende cryptocurrency. Op deze manier heb je een goede balans tussen rendement en risico.

Dit is overigens onze mening en geen financieel advies.

Verder is het niet handig om blindelings te investeren in een munt die aangedragen wordt door een vriend, iemand op een forum/chat of een influencer. Doe altijd eerst je eigen onderzoek en ga niet uit van adviezen van anderen. In de meeste gevallen worden deze personen ervoor betaald of hebben ze er een eigen belang bij. Als uit je eigen onderzoek is gebleken dat er inderdaad toekomst zit in een bepaalde altcoin dan kan je erin investeren. Het blijft een risicovolle investering dus zorg ervoor dat je niet je volledige vermogen in één munt investeert.