Altcoins kopen

altcoins kopen

We krijgen vaak de vraag wat nou de beste plek is om altcoins te kopen in Nederland. Altcoins is een verzamelnaam voor alle cryptocurrency die er zijn, met uitzondering van Bitcoin. De meeste mensen verwijzen met Altcoins echter naar crypto’s die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. In dit artikel geven we aan wat de beste plek is om altcoins te kopen. Niet waar je naar op zoek was? Bekijk dan het hoofdstuk over Bitcoins kopen.

Via Bitvavo (iDEAL en Bancontact)

Bitvavo Exchange

Bitvavo is eigenlijk de allerbeste manier om altcoins te kopen. Het werkt simpel, snel en de kosten zijn laag. Daarnaast is het een betrouwbaar Nederlands bedrijf. Het grootste voordeel van Bitvavo is dat het een exchange is en dat zij ook exchange tarieven rekenen voor alle orders. Dus altcoins kopen met iDeal is hier erg goedkoop. Je betaalt slechts 0.25% handelskosten per transactie. Voordat je Bitvavo kan gebruiken dien je een account aan te maken. Dit is echter zo gepiept.

 • Aanbod: Meer dan 200 crypto’s in 2024.
 • Kosten: Laag, max. 0.25%.
 • Rente: Ja, tot wel 15% rente per jaar (Staking en Lending).
 • Verzekering:
  • Account verzekerd tegen hacks tot wel €100.000.
  • Wallet verzekering tot wel 255 miljoen dollar.
 • Regulatie: Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Nadat je een account hebt aangemaakt heb je de keuze uit 200+ verschillende altcoins, bekijk hier het volledige aanbod: https://bitvavo.com/nl/markets.

Hier zitten een aantal bekende coins tussen zoals Ethereum, Solana, Injective en Ripple. Maar ook minder bekende munten worden hier aangeboden.

Gratis € 10
Bitvavo Logo
€ 10 gratis crypto + € 10.000 gratis handelen
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een...Show More
Ontvang 10 euro en handel de eerste € 10.000 volledig gratis bij Bitvavo als je nu een account registreert. Deze actie is geldig tot 7 dagen nadat je je account geregistreerd hebt. Show Less

Via Bybit (iDEAL, Bancontact en creditcard)

Bybit exchangeBybit is de beste plek om altcoins te kopen als je opzoek bent naar een groot assortiment. Via het platform worden meer dan 700 verschillende altcoins aangeboden, die je kan kopen met iDEAL, Bancontact of creditcard.

Bybit werkt samen met SATOS, waardoor Bybit iDeal kan aanbieden. SATOS beheert alle crypto en euro’s van Nederlandse gebruikers. Ook verwerkt SATOS alle transacties. SATOS heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank.

Het systeem is eenvoudig ingericht, waardoor je makkelijk en snel altcoins kopen kan. Bybit is een internationaal bedrijf met een hoofdkantoor in Dubai. Zij kunnen cryptohandel tegen zeer lage kosten aanbieden (max. 0.10% per transactie).

Houd er rekening mee dat Futures handel uitgeschakeld is voor Nederlanders. Bij Bybit kan je ook minder bekende crypto’s kopen, zoals Kaspa, BONK en TokenFi.

 • Aanbod: Meer dan 700 crypto’s.
 • Kosten: Zeer laag, max. 0.10% per transactie.
 • Rente: Ja, tot wel 15% rente per jaar.
 • Verzekering: Niet bekend.
 • Regulatie: Niet geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, maar werkt samen met SATOS.

Lees meer over deze exchange in onze Bybit review.

Gratis $40
ByBit Korting
Ontvang tot $40, 10% korting en tot $30,000 bonus
Ontvang $40 gratis na storting van minimaal $400 of $20 na storting van minimaal $100...Show More
Ontvang $40 gratis na storting van minimaal $400 of $20 na storting van minimaal $100. Daarnaast krijg je standaard 10% korting op de handelskosten en kan je een bonus tot $30,000 winnen. Show Less

Via Coinbase (creditcard)

coinbase mini logo
Een andere optie is om altcoins te kopen via Coinbase. Het voordeel hiervan is dat je de mogelijkheid hebt om te betalen met een creditcard. Je kan ook betalen middels een bankoverschrijving maar dit duurt een aantal werkdagen voordat het geld is overgeboekt. Als je direct wil beginnen kies je dus voor een creditcard betaling.

Coinbase is het grootste en bekendste platform ter wereld waar je cryptocurrency kunt kopen. Het is een Amerikaans bedrijf en heeft gebruikers over de hele wereld. Het aanbod is wel heel beperkt. Op dit moment kan je er bijna 15 soorten altcoins kopen, onder andere;

Bitvavo biedt 200+ verschillende altcoins aan, en Coinbase slechts 15. De kans is groot dat jij in een munt wil investeren die hier niet bijstaat. In dat geval kun je terecht bij Binance. Binance is een cryptocurrency exchange met een aanbod van meer dan 200 munten. Je kan hier echter alleen crypto’s omwisselen naar andere crypto’s.

Je zal nog steeds Bitvavo, Bitcoin Meester of Coinbase moeten gebruiken. Wij raden aan om op een van deze 3 platformen te gebruiken om Ethereum te kopen en deze naar Binance te versturen. Vanaf daar is het mogelijk om je Ethereum om te wisselen naar de altcoin van jouw keuze.

De beste strategie voor 2024

Hoeveel kennis je ook denkt te hebben van blockchain en cryptocurrencies, niemand heeft een glazen bol. Het is dan ook nooit met 100% zekerheid te voorspellen welke munt succesvol wordt en welke niet. En nee, Reddit is lang niet altijd een go-to kanaal om tips te vergaren.

Om je risico te verspreiden is het verstandig om niet alles op één munt in te zetten. Verspreid je investering over een aantal verschillende coins, maar doe dit ook met een bepaalde gedachte. Wanneer je jouw geld over 20 verschillende munten verspreidt is de kans redelijk groot dat er een of twee crypto’s tussen zitten die sterk in prijs stijgen. Omdat je hier echter maar 1/20-ste van je geld op hebt gezet zal je hier echter weinig van merken. Een betere verdeling is om je geld te verdelen over ongeveer 5 verschillende cryptocurrency. Op deze manier heb je een goede balans tussen rendement en risico.

Dit is overigens onze mening en geen financieel advies.

Verder is het niet handig om blindelings te investeren in een munt die aangedragen wordt door een vriend, iemand op een forum/chat of een influencer. Doe altijd eerst je eigen onderzoek en ga niet uit van adviezen van anderen. In de meeste gevallen worden deze personen ervoor betaald of hebben ze er een eigen belang bij. Als uit je eigen onderzoek is gebleken dat er inderdaad toekomst zit in een bepaalde altcoin dan kan je erin investeren. Het blijft een risicovolle investering dus zorg ervoor dat je niet je volledige vermogen in één munt investeert.

Wat zijn altcoins?

Altcoins zijn alle cryptocurrencies behalve Bitcoin. Ze worden vaak gezien als minder bekende crypto's die nog niet mainstream zijn.

Waar kan ik het beste altcoins kopen in Nederland?

De beste plekken om altcoins te kopen in Nederland zijn Bitvavo, Bybit en Coinbase. Elk platform heeft zijn eigen voordelen en aanbod.

Waarom zou ik kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo is een betrouwbaar Nederlands bedrijf met lage handelskosten (max. 0,25%). Het biedt een breed scala aan altcoins (meer dan 200) en heeft een gebruiksvriendelijk platform.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Lage kosten: Maximaal 0,25% handelskosten per transactie.
Rente: Mogelijkheid om tot 15% rente per jaar te verdienen via staking en lending.
Verzekering: Account verzekerd tot €100.000 en wallet verzekering tot 255 miljoen dollar.
Regulatie: Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Wat biedt Bybit?

Bybit biedt een groot assortiment van meer dan 700 verschillende altcoins. Het platform is eenvoudig en biedt lage transactiekosten (max. 0.10%).

Wat zijn de beperkingen bij Bybit voor Nederlanders?

Futures handel is uitgeschakeld voor Nederlanders bij Bybit.

Hoe kan ik mijn risico spreiden bij het investeren in altcoins?

Verdeel je investering over verschillende altcoins. Een goede balans is om te investeren in ongeveer 5 verschillende cryptocurrencies.

Is het verstandig om te investeren op basis van tips van anderen?

Nee, het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen voordat je investeert in altcoins. Wees sceptisch over adviezen van vrienden, forums, chats of influencers.

Hoe kan ik betalen voor altcoins?

Je kunt betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard en andere gangbare betaalmethoden, afhankelijk van het gekozen platform.

Zijn er risico's verbonden aan het investeren in altcoins?

Ja, investeren in altcoins brengt risico's met zich mee. Het is belangrijk om alleen te investeren met geld dat je kunt missen.

Hoe bepaal ik welke altcoins ik moet kopen?

Doe onderzoek naar de markt, de technologie achter de altcoin, het team en de toekomstvisie. Baseer je keuze op grondige analyse in plaats van speculatie.