Polkadot kopen

Polkadot kopen met iDEAL is in 2023 zeer eenvoudig. Met behulp van Nederlandse brokers kan jij zonder enige technische kennis DOT tokens kopen inclusief een crypto wallet. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je kan investeren in Polkadot en waar je op moet letten.

Doe voor je aankoop altijd goed onderzoek naar het project waar je in wilt investeren. Onthoud ook dat de cryptomarkt een erg risicovolle markt is, waarbij de koersen snel kunnen dalen.

Polkadot kopen bij Bitvavo

Er zijn een aantal crypto brokers die Polkadot (DOT) aanbieden, maar helaas nog niet allemaal. Onderstaande widget vergelijkt de Polkadot prijzen inclusief handelskosten bij alle brokers.

In het overzicht zie je dat het bij Bitvavo op dit moment het goedkoopst is om Polkadot te kopen met iDEAL.

Het verschil in de prijs komt door de handelskosten die in rekening worden gebracht. Hoe lager deze handelskosten, hoe minder je betaalt voor je DOT tokens en hoe sneller je rendement maakt.

Stappenplan Polkadot kopen via Bitvavo

Het aankopen via Bitvavo is een stuk goedkoper dan via bijvoorbeeld Coinmerce, dit scheelt je direct in transactiekosten. We verwachten dat het met ons stappenplan moet lukken:

  1. Registreer een account bij Bitvavo.
  2. Doorloop de verplichte verificatie, hier kan je niet omheen wanneer je Polkadot wil kopen.
  3. Stort euro’s via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.
  4. Ga naar de Polkadot Pagina.
  5. Klik op Kopen en voer in hoeveel eurotegoed je wil omzetten voor Polkadot.
  6. Klik op Polkadot Kopen.

Na een bevestiging wordt je DOT bijgeschreven in je account. Je ontvangt van Bitvavo je eigen Polkadot wallet.

Waarom Polkadot kopen bij Bitvavo?

Polkadot investeerders hebben verschillende doelen, de een wil de techniek ondersteunen en de ander wil rendement behalen op zijn investering. De meeste mensen zien het als een speculatieve asset en zien de munt en hun portfolio graag in waarde stijgen. Daar is op zich niets mis mee.

Als je rendement belangrijk vindt dan is het belangrijk om onnodige kosten zo laag mogelijk te houden. Crypto platforms, zoals Bitvavo, brengen kosten in rekening in ruil voor de diensten die zij leveren. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar deze kosten kunnen flink verschillen bij verschillende platformen.

Bij BCM bijvoorbeeld betaal je 1% transactiekosten voor het kopen van Polkadot. Bij Bitvavo is dit standaard slechts 0.25%. Op een investering van € 100 is dit een verschil van € 1 aan kosten bij Bitcoin Meester en € 0,25 bij Bitvavo. Bij grotere bedragen of volumes kunnen deze kosten dus flink oplopen.

Je ontvangt nu tijdelijk van Bitvavo een interessante welkomstpromotie. Zo ontvang je 10 euro gratis crypto en mag je €10.000 gratis verhandelen. Ben je dus nieuw, dan kan betaal je helemaal geen kosten.

Waarom investeren in Polkadot?

Polkadot is heel snel heel populair geworden en snel in waarde gestegen. De munt stond ook binnen no-time in de top 10 van CoinMarketCap. Polkadot heeft dezelfde doelen als Ethereum, maar wil er niet mee concurreren. Zij willen juist samenwerken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cardano.

Met name op het gebied van schaalbaarheid, waar Ethereum op dit moment moeite mee heeft, wil Polkadot flinke stappen zetten. Hoe ze dit precies gaan doen lees je in ons Polkadot artikel.

Polkadot heeft zijn eigen blockchain en draait niet op de Ethereum blockchain. Ook kan je extra DOT verdienen door je coins te staken.