Polkadot kopen

Polkadot kopen met iDEAL is in 2023 zeer eenvoudig. Met behulp van Nederlandse brokers kan jij zonder enige technische kennis DOT tokens kopen inclusief een crypto wallet. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je kan investeren in Polkadot en waar je op moet letten.

Doe voor je aankoop altijd goed onderzoek naar het project waar je in wilt investeren. Onthoud ook dat de cryptomarkt een erg risicovolle markt is, waarbij de koersen snel kunnen dalen.

Koop direct Polkadot met iDeal en ontvang €10 DOT gratis

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Polkadot kopen bij Bitvavo

Er zijn een aantal crypto brokers die Polkadot (DOT) aanbieden, maar helaas nog niet allemaal. Onderstaande widget vergelijkt de Polkadot prijzen inclusief handelskosten bij alle brokers.

In het overzicht zie je dat het bij Bitvavo op dit moment het goedkoopst is om Polkadot te kopen met iDEAL.

Het verschil in de prijs komt door de handelskosten die in rekening worden gebracht. Hoe lager deze handelskosten, hoe minder je betaalt voor je DOT tokens en hoe sneller je rendement maakt. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% aan transactiekosten en je handelt de eerste €10.000 gratis.

Stappenplan Polkadot kopen via Bitvavo

Het aankopen via Bitvavo is een stuk goedkoper dan via bijvoorbeeld Coinmerce, dit scheelt je direct in transactiekosten. We verwachten dat het met ons stappenplan moet lukken:

  1. Registreer een account bij Bitvavo.
  2. Doorloop de verplichte verificatie, hier kan je niet omheen wanneer je Polkadot wil kopen.
  3. Stort euro’s via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.
  4. Ga naar de Polkadot Pagina.
  5. Klik op Kopen en voer in hoeveel eurotegoed je wil omzetten voor Polkadot.
  6. Klik op Polkadot Kopen.

Na een bevestiging wordt je DOT bijgeschreven in je account. Je ontvangt van Bitvavo je eigen Polkadot wallet.

Waarom Polkadot kopen bij Bitvavo?

Polkadot investeerders hebben verschillende doelen, de een wil de techniek ondersteunen en de ander wil rendement behalen op zijn investering. De meeste mensen zien het als een speculatieve asset en zien de munt en hun portfolio graag in waarde stijgen. Daar is op zich niets mis mee.

Als je rendement belangrijk vindt dan is het belangrijk om onnodige kosten zo laag mogelijk te houden. Crypto platforms, zoals Bitvavo en Bybit, brengen kosten in rekening in ruil voor de diensten die zij leveren. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar deze kosten kunnen flink verschillen bij verschillende platformen.

Bij BCM bijvoorbeeld betaal je 1% transactiekosten voor het kopen van Polkadot. Bij Bitvavo is dit standaard slechts 0.25%. Op een investering van € 100 is dit een verschil van € 1 aan kosten bij Bitcoin Meester en € 0,25 bij Bitvavo. Bij grotere bedragen of volumes kunnen deze kosten dus flink oplopen.

Je ontvangt nu tijdelijk van Bitvavo een interessante welkomstpromotie. Zo ontvang je 10 euro gratis crypto en mag je €10.000 gratis verhandelen. Ben je dus nieuw, dan kan betaal je helemaal geen kosten.

Waarom investeren in Polkadot?

Polkadot is heel snel heel populair geworden en snel in waarde gestegen. De munt stond ook binnen no-time in de top 10 van CoinMarketCap. Polkadot heeft dezelfde doelen als Ethereum, maar wil er niet mee concurreren. Zij willen juist samenwerken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cardano.

Met name op het gebied van schaalbaarheid, waar Ethereum op dit moment moeite mee heeft, wil Polkadot flinke stappen zetten. Hoe ze dit precies gaan doen lees je in ons Polkadot artikel.

Polkadot heeft zijn eigen blockchain en draait niet op de Ethereum blockchain. Ook kan je extra DOT verdienen door je coins te staken.

Alternatieve DOT exchanges

Je kan natuurlijk DOT kopen met iDeal bij andere crypto bedrijven, hier een klein overzicht van andere aanbieders:

Hoe kan ik Polkadot kopen met iDEAL?

Je kunt Polkadot kopen via Nederlandse brokers zoals Bitvavo. Deze platforms bieden een eenvoudige manier om DOT te kopen met iDEAL, zonder technische kennis.

Wat zijn de stappen om Polkadot te kopen via Bitvavo?

Registreer een account bij Bitvavo.
Doorloop de verificatieprocedure.
Stort euro's via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.
Ga naar de Polkadot-pagina op Bitvavo.
Voer in hoeveel je wilt investeren in DOT en bevestig de aankoop.
Je DOT tokens worden bijgeschreven in je Bitvavo wallet.

Waarom zou ik Polkadot kopen bij Bitvavo?

Bitvavo staat bekend om zijn lage transactiekosten (0.25%) en gebruiksgemak. Daarnaast bieden ze een welkomstpromotie met gratis crypto en de mogelijkheid om tot €10.000 gratis te verhandelen.

Wat zijn de voordelen van investeren in Polkadot?

Polkadot biedt technologische voordelen zoals verbeterde schaalbaarheid en interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Het is een project dat samenwerking zoekt met andere blockchain-ecosystemen, zoals Ethereum.

Is het veilig om Polkadot te kopen?

Investeren in cryptocurrencies draagt altijd risico's met zich mee, waaronder volatiliteit en marktfluctuaties. Het is belangrijk om onderzoek te doen en alleen te investeren wat je kunt veroorloven te verliezen.

Wat is Polkadot (DOT)?

Polkadot is een innovatief blockchain-protocol dat gericht is op interoperabiliteit en schaalbaarheid. Het stelt verschillende blockchains in staat om met elkaar te communiceren en samen te werken.

Waarom is Polkadot populair?

Polkadot is populair vanwege zijn unieke benadering van blockchain-interoperabiliteit en de mogelijkheid om verschillende netwerken met elkaar te verbinden. Dit biedt potentieel voor uitgebreide toepassingen en verbeterde schaalbaarheid.