Dogecoin Kopen

Overweeg jij Dogecoin kopen met iDEAL? Dan ben je hier op het juiste adres. We geven je namelijk een overzicht van de beste broker om deze crypto te kopen, hoe het koopproces werkt en wat de voor- en nadelen van Dogecoin kopen zijn.

Los van hoe deze dingen werken is het ook verstandig om achtergrondonderzoek te doen. Daarvoor kun je terecht op deze pagina voor meer informatie over wat Dogecoin (DOGE) is, de koers en de populariteit.

Dogecoin kopen tegen de laagste prijs

Wanneer je cryptocurrency gaat kopen wil je dit altijd doen tegen een zo laag mogelijke prijs. Het doel is tenslotte om er geld aan te verdienen, niet om er geld aan kwijt te raken. Naast voor jezelf kiezen welke crypto je gaat kopen, moet je ook besluiten welk platform je gaat gebruiken.

Twee factoren die hier een belangrijke rol in spelen zijn de kosten van het platform en de veiligheid van het platform. Het doel: zo laag mogelijke kosten zonder in te leveren op veiligheid en betrouwbaarheid. Met dat altijd in ons achterhoofd raden wij aan om Bitvavo te gebruiken voor Dogecoin kopen.

Dit platform is de goedkoopste exchange van Nederland en ze rekenen een fee van 0.25%. We laten je zien wat de kosten van Dogecoin kopen zijn met een rekenvoorbeeld waarin we Bitvavo vergelijken met een concurrent.

Stappenplan Dogecoin kopen bij Bitvavo

Zoals je ziet is Dogecoin kopen nog altijd het goedkoopst bij Bitvavo. We nemen je stap voor stap mee door het koopproces bij deze broker. Dan kun je straks makkelijk en direct aan de slag. Volg de volgende stappen:

 1. Ga naar https://account.bitvavo.com/create.
 2. Vul je persoonlijke gegevens, e-mailadres en een sterk wachtwoord in. Druk op Account aanmaken.
 3. Bevestig je account met de verificatiecode in je e-mail inbox.
 4. Nadat je bent ingelogd klik je op Mijn account.
 5. Klik op Storten en vul het gewenste bedrag dat je wilt storten en de betaalmethode in.
 6. Je wordt nu doorverwezen naar een externe pagina om geld over te maken.
 7. iDEAL verwerkt dit direct en zodra het geld op je account staat kun je Dogecoin kopen.
 8. Klik op Koersen & coins bovenaan de pagina.
 9. Selecteer de crypto Dogecoin (DOGE).
 10. Vul in het rechtervak in voor hoeveel geld je Dogecoin kopen wilt.
 11. Druk op Kopen.

Zoals je ziet moet je eerst geld storten en kun je daarna Dogecoin kopen. Gezien het geld kost om een storting te doen is het handig om vooruit te denken of je naast Dogecoin andere crypto’s wilt kopen in de nabije toekomst.

Doe dan gelijk een storting die al deze aankopen dekt, dat scheelt je weer aan transactiekosten.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je Dogecoin kan kopen en verkopen. Naast dat dit het meest voordelige platform is om Dogecoin te kopen, zijn er nog een aantal andere redenen om te kiezen voor dit platform. We zetten ze voor je op een rij:

 • Bitvavo heeft het grootste aanbod in Nederland en België. Je kunt er meer dan 200 verschillende crypto’s kopen en verkopen. Wat houdt dat in voor jou? Dat je maar een keer het eerder beschreven proces van account aanmaken en geld storten hoeft te doorlopen om vervolgens je crypto portfolio op te kunnen bouwen. Je kunt namelijk voor bijna alle belangrijke coins bij Bitvavo terecht. Ideaal voor de beginnende crypto investeerder.
 • Op Bitvavo kun je voor kortingen sparen en de fee verlagen tot wel 0.03%. Deze korting bouw je op naarmate je meer handelt en wordt berekend op basis van je handelsvolume. Vergis je niet, dit kan hoge kortingen opleveren als je grotere investeringen doet en dat is vooral voor investeerders met ambitieuze doelen aantrekkelijk.
 • Staking houdt in dat je cryptocurrencies in je wallet houdt waardoor het blockchain netwerk versterkt wordt. Bij Bitvavo kan je voor 30 crypto’s tot wel 15% rente ontvangen. Oftewel, wanneer jij crypto in je wallet houdt krijg je hier rente over. Dat is een mooi voordeel wanneer je Bitvavo gebruikt. Houd rekening met het verschil tussen Lending en Staking.
 • Tot slot is een groot voordeel van Bitvavo gebruiken dat het goedkoop is voor Dogecoin kopen. Nergens anders kan dat namelijk zo goedkoop. Lees verder voor het rekenvoorbeeld waarin we dit laten zien.

Rekenvoorbeeld aanschaffen van Dogecoin (DOGE)

Dogecoin kopen kost overal geld in de vorm van een fee, dus het is een kwestie van de goedkoopste broker vinden om dit bij te doen. Dat is vaak Bitvavo. Allereerst is het handig om te snappen waar kosten uit bestaan. Er zijn:

 • Handelskosten: kosten voor het gebruik van de service van Bitvavo (of een andere broker).
 • Transactiekosten: kosten voor de betaalmethode.
 • Blockchainkosten: kosten voor de miner op de blockchain.

In dit rekenvoorbeeld laten we zien wat het verschil is tussen Dogecoin kopen bij Bitvavo en Dogecoin kopen bij Coinbase.

Koop je voor 100 euro aan Dogecoin via het platform Coinbase, dan betaal je Litebit 1,49 euro (de fee is 1.49%) aan handelskosten en daarnaast ook nog eens 0,50 euro voor de betaalmethode iDEAL. In totaal krijg je dus 98,01 euro aan Dogecoin wanneer je een investering doet van 100 euro.

Besluit jij tot Dogecoin kopen via Bitvavo, dan betaal je hen bij een investering van 100 euro een bedrag van 0,25 euro (namelijk de fee van 0.25%) aan handelskosten. Wanneer jij dus een betaling doet van 100 euro krijg je daar 99,75 euro aan Dogecoin voor teruggestort op je account.

Waarom zou ik Dogecoin kopen?

Wanneer je besluit om in crypto te investeren is research doen essentieel en tegelijkertijd geen garantie voor succes. Ongeacht uitgebreide reviews van experts, kan niemand (ook wij niet) beloven dat Dogecoin kopen een slimme investering is. Dat kan alleen de tijd ons laten zien. Wat we wel kunnen doen is alle relevante informatie met je delen. Daarom kort wat meer informatie over Dogecoin.

Dogecoin is een cryptomunt die het mogelijk maakt om op veilige wijze internationale betalingen te doen. Dit is hetzelfde als wat Bitcoin en Litecoin doen. Het lijkt echter meer op Litecoin, omdat deze crypto net als Dogecoin een stuk sneller is dan Bitcoin.

Het verhaal achter Dogecoin is interessant, het logo is namelijk gebaseerd op een meme. Vandaar de bijnaam: Memecoin.

Voordelen

 • Dogecoin is dankzij haar meme-verhaal razend populair in de crypto community.
 • Het heeft bewezen succes door middel van publieke acties zoals het inzamelen van geld voor het Jamaicaanse bobsleeteam.
 • Dogecoin heeft net als vele andere grote non-crypto merken een belangrijk sportteam gesponsord. Red Bull vind je terug in Formule 1, Dogecoin vind je terug in Nascar.
 • Elon Musk is een groot fan van DOGE.

Nadelen

 • Wat Dogecoin aanbiedt is niet uniek, grote crypto’s als Bitcoin en Litecoin doen het ook.
 • Het is begonnen als een grap en zou eigenlijk niet zo waardevol moeten zijn.