Coinbase review

coinbase exchange banner

Investeerders in cryptovaluta zullen Coinbase ongetwijfeld kennen. Coinbase is momenteel namelijk de meest populaire cryptocurrency handelsbeurs wereldwijd.

Waarom dat is, en hoe het precies werkt lees je hier!

Wat is Coinbase?

Coinbase is een platform met een zeer groot handelsvolume in cryptovaluta. In tegenstelling tot grote concurrenten beperkt Coinbase zich momenteel echter nog bewust tot de handel van een aantal coins. Dit is een bewuste keuze. Het bedrijf staat geen ICO’s toe en vrijwel geen hard forks. Het grootste verschil met andere exchanges is dat je op Coinbase ook crypto’s kunt aankopen, in plaats van alleen verhandelen.

De CEO, Brian Armstrong, richtte het bedrijf medio juli 2011 op in de Verenigde Staten. In de afgelopen jaren is Coinbase exchange waanzinnig gegroeid. Zo worden maandelijks zo’n 50 miljoen bezoekers verwelkomt, die dagelijks voor ruim 1,5 miljard euro aan onder andere BTC, ETH en LTC verhandelen. Een tijd lang was de mobile app zelfs de meest gedownloade app in de Amerikaanse appstore. Over deze transacties wordt 1,49% aan transactiekosten geheven in Europa.

De dagelijkse opnamelimiet van Coinbase is afhankelijk van de verificatiemethode. Op het moment dat je een level 3 verified account bezit, kan je tot $25.000 opnemen. Hiervoor dien je jouw telefoonnummer, persoonlijke informatie en photo-ID te verifiëren. Betalingen kunnen gedaan worden met creditcard of iDeal.

Inmiddels is Coinbase gezwicht en bieden ze tientallen munten aan net als de concurrentie.

Een goedkoper alternatief voor Coinbase

Coinbase is een lange tijd dé exchange geweest voor crypto handelaren. Inmiddels is er zoveel concurrentie dat exchanges steeds goedkoper worden. Helaas houdt Coinbase de handelskosten op 1,49% en dat is met de concurrentie van nu erg hoog. De Bitvavo exchange is van Nederlandse bodem en rekent slechts 0,25% fee per transactie. Dit is bijna 6 keer goedkoper per transactie. Ook heeft Bitvavo meer dan 58 munten in het assortiment en Coinbase slechts 15. Wij adviseren dus om gebruik te maken van Bitvavo, via onderstaande actie krijg je nog eens extra korting.

10 euro gratis
Bitvavo Logo
10 euro gratis en € 10 000 gratis handelen
Registreer nu een account bij Bitvavo en handel de eerste € 10 000 zonder...Show More
Registreer nu een account bij Bitvavo en handel de eerste € 10 000 zonder transactiekosten te betalen + 10 euro gratis tegoed. Deze actie is 7 dagen geldig na het aanmaken van een account. Show Less

Hoe maak je een account aan?

Om gebruik te kunnen maken van het Coinbase handelsplatform, dien je een account aan te maken. Het aanmaken van dit account verloopt erg eenvoudig via een paar stappen op de officiële websiteNavigeer naar de registreerpagina en vul hier je e-mailadres en gebruikersnaam in. Bevestig deze registratie vervolgens via de link die naar jouw e-mailadres is verstuurd. Je hebt nu een basis account.

Wens je een geverifieerd account om je opnamelimiet te verhogen? Dan kun je er onder andere voor kiezen om een foto van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs te uploaden. Je ontvangt dan binnen enkele minuten al een bevestiging of de verificatie geslaagd is. Ten slotte kun je een betaalmethode toevoegen.

Je account is nu helemaal klaar voor gebruik! Je kan nu handelen in de meest bekende cryptocurrencies van dit moment. Om het handelsplatform van Coinbase het meest veilig te gebruiken, adviseren wij ten zeerste om de Two-factor Authentification in te schakelen. Zodra je ingelogd bent navigeer je hiervoor naar settings, bovenin het scherm. Coinbase maakt gebruik van Google Authenticator.

Veiligheid

Coinbase kwam recent onder vuur te liggen nadat de cryptobroker enkele keren uitviel bij een te groot volume. Andere handelsplatformen hebben hier in het verleden ook mee te maken gekregen, vooral in periodes waar heel veel nieuw publiek besluit in te stappen. Er is echter nog nooit sprake geweest van een hack of serieuze poging daartoe. Mocht Coinbase in de toekomst toch slachtoffer worden van een grootschalige hack, zijn ze hier volgens insider goed voor verzekerd.

Mocht je op problemen stuiten op het handelsplatform, dan heeft Coinbase mogelijk het meest uitgebreide FAQ overzicht onder de exchanges. Mocht dit niet voldoende zijn, bestaat het supportteam uit voldoende medewerkers om tickets af te handelen.

Pluspunten en minpunten

Onderstaand vind je de voor- en nadelen van het Coinbase handelsplatform.

+

  • Bewezen veilig door risicoloos ondernemen
  • Ontzettend gebruiksvriendelijk
  • Hoge liquiditeit en opnamelimieten
  • Mogelijkheid tot iDeal stortingen

  • Hoge transactiekosten (1,49%)
  • Coinbase trackt alle transacties

Coinbase ervaringen en reviews

Aangezien het een van de meest gebruikte cryptobeurzen ter wereld is, is de kans groot dat een van je vrienden of familieleden er ervaring mee heeft. Vraag gerust eens hoe zij het platform beoordelen. Wil je nog meer meningen van echte gebruikers? Bekijk hieronder een selectie van online reviews.

coinbase review