Ethereum exchange

ethereum exchange

In dit artikel zullen we je vertellen over wat de beste Ethereum exchange is. Door voor de beste exchange te kiezen bespaar je kosten, heb je de meeste ruilcombinaties (ETH/BTC, ETH/XRP, ETH/USD). Wil je alleen maar Ethereum vasthouden zonder te handelen? Dan heb je aan stap uit dit artikel genoeg. Als je ook in andere valuta wil handelen dan dien je de rest van de stappen te doorlopen.

Wat is een ethereum exchange?

Een ethereum exchange is een platform waarin je kan handelen in Ethereum. Je kan dit omruilen voor dollars, bitcoins of andere crypto valuta. Zie het als een online aandelenhandel, net als bijvoorbeeld de AEX. Er zijn weinig exchanges die puur voor deze currency zijn gemaakt. De meeste cryptocurrency exchanges bieden meerdere valuta aan.

De eerste stap

De eerste stap in het proces is het aanmaken van een account op coinbase. Coinbase is een amerikaans bedrijf wat zeer betrouwbaar is en uiterst goed beveiligd is tegen bedreigingen van buitenaf. Je dient je account eerst te verifiëren. Dit kan een beetje lastig zijn aangezien je jouw paspoort voor het scherm van je webcam moet houden. Dit moet goed lukken voordat de verificatie wordt goedgekeurd. Het is echter wel de moeite waard want hierna kan je direct aan de slag. Je kan ethereum kopen op 2 verschillende manieren; via creditcard of via bankoverschrijving. Creditcard is de snelste manier, bij een overschrijving vanaf je bank gaan er een aantal werkdagen overheen.

Naast Ethereum kan je via Coinbase ook Bitcoin en Litecoin inkopen. In 2018 zullen er meerdere crypto’s volgen.

ethereum exchange
stap 1

Stap 2; alleen nodig als je wil handelen om je rendement te verhogen

Je hebt nu 2 keuzes, je kan jouw gekochte munten op jouw coinbase account (wallet) laten staan en hopen dat de koers omhoog gaat. Een andere optie is dat je jouw investering verdeelt over andere altcoins.  Dit heeft 2 voordelen;

  • je spreidt je risico
  • sommige kleinere munten hebben nog een groter groeipotentieel

Wil je hiermee doorgaan dan dien je een account aan te maken op binance. Binance heeft de laagste trading fee’s en het grootste aanbod in currencies.

Ook op Binance zal je jouw account moeten verifiëren, maar dit hoef je niet direct te doen. Dit heb je alleen nodig als je je geld eraf wil halen. Zolang je jouw Ethereum in de exchange laat staan heb je dit niet nodig.

Hoe zet je jouw digitale valuta om naar binance?
Klik bovenaan op de knop ‘funds’ (zie afbeelding) en kies vervolgens op ‘deposits / withdrawals’.

stap 2
Klik nu op ‘funds’ (bovenaan)

Typ in de zoekbalk ‘ETH’ in. Zoek Etherum in de lijst en klik op deposit. Een adres zal weergegeven worden. Dit adres dien je in te voeren bij coinbase. Binnen een half uur staan jouw coins op Binance en kan je deze via de exchange knop geheel of gedeeltelijk verdelen over andere cryptocurrency.

stap 2 eth

Waar je op moet letten

Omdat de prijzen per dag kunnen verschillen is het belangrijk om op een goed moment in te stappen. Als je op de verkeerde dag instapt kan je zo in 1 dag 15% van je geld kwijtraken. Hoe weet je wanneer het moment juist is? Daar zijn verschillende manieren voor. Het is belangrijk om te kijken hoe de markt zich de week ervoor heeft gedragen. Ook is het belangrijk om het nieuws te volgen. Er zijn online genoeg goede communitys die op de hoogte zijn van het laatste en belangrijkste nieuws. Heb je hier geen tijd voor? Sluit je dan aan bij één van onze diensten. Als je gebruik maakt van onze abonnementen service krijg je maandelijks 6 tips binnen van currencies om in te kopen of te verkopen. Op deze manier hoef je geen kennis van de markt te hebben en maak je gebruik van de ervaring die wij hebben.