Ethereum exchange

ethereum exchange

In dit artikel zullen we je vertellen over wat de beste Ethereum exchange is. Door voor de beste exchange te kiezen bespaar je kosten, heb je de meeste ruilcombinaties (ETH/BTC, ETH/XRP, ETH/USD). Wil je alleen maar Ethereum vasthouden zonder te handelen? Dan heb je aan stap uit dit artikel genoeg. Als je ook in andere valuta wil handelen dan dien je de rest van de stappen te doorlopen.

Wat is een Ethereum exchange?

Een ethereum exchange is een platform waarin je kan handelen in Ethereum. Je kan dit omruilen voor dollars, bitcoins of andere crypto valuta. Zie het als een online aandelenhandel, net als bijvoorbeeld de AEX. Er zijn weinig exchanges die puur voor deze currency zijn gemaakt. De meeste cryptocurrency exchanges bieden meerdere valuta aan.

Voorbeelden van Ethereum exchanges

  • Bitvavo: Crypto exchange uit Nederland met registratie bij De Nederlandsche Bank. Maximale kosten 0.25%.
  • Bybit: Internationale crypto exchange met samenwerking met SATOSMaximale kosten 0.10%.
  • Coinmerce: Nederlandse Bitcoin exchange met registratie bij De Nederlandsche Bank. Maximale kosten 2%. Coinmerce voert orders door via Binance (op de achtergrond).

Een veelgebruikte methode is om je euro om te zetten via Bitvavo en dit te versturen naar Bybit. Voor daytraders biedt Bybit namelijk een zeer aantrekkelijke kostenstructuur.

Investeren in Ethereum via Bitvavo

De eerste stap in het proces is het aanmaken van een account op Bitvavo. Bitvavo is een Nederlands bedrijf met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en verschillende verzekeringen (wallet en account).

Je dient je account eerst te verifiëren. Dit kan een beetje lastig zijn aangezien je jouw paspoort moet indienen via je smartphone. Dit moet goed lukken voordat de verificatie wordt goedgekeurd.

Het is echter wel de moeite waard, want hierna kan je direct aan de slag. Je kan ethereum kopen met verschillende betaalmethodes, denk aan iDeal, PayPal en Bancontact.

Naast Ethereum kan je via Bitvavo meer dan 200 altcoins kopen, denk aan Injective, Dogecoin, Polkadot, Shiba Inu en meer.

Handelen op een Ethereum exchange

Je hebt nu 2 keuzes, je kan jouw gekochte munten op jouw Bitvavo account (wallet) laten staan en hopen dat de koers omhoog gaat. Een andere optie is dat je jouw investering verdeelt over andere altcoins. Dit heeft 2 voordelen:

  • Je spreidt je risico
  • Sommige kleinere munten hebben nog een groter groeipotentieel

Wil je hiermee doorgaan dan dien je een account aan te maken op Bybit. Bybit heeft de laagste trading fee’s en een groter aanbod in currencies.

Ook op Bybit zal je jouw account moeten verifiëren, maar door de lagere kosten en het grotere aanbod heb je meer keuze.

Hoe zet je jouw digitale valuta over naar Bybit?

Klik bovenaan op de knop ‘funds’ en kies vervolgens op ‘deposits / withdrawals’.

Typ in de zoekbalk ‘ETH’ in. Zoek Ethereum in de lijst en klik op Deposit. Een adres zal weergegeven worden. Dit adres dien je in te voeren bij Bitvavo. Binnen een half uur staan jouw coins op Bybit en kan je deze via de exchange knop geheel of gedeeltelijk verdelen over andere cryptocurrency.

Waar je op moet letten

Omdat de prijzen per dag kunnen verschillen is het belangrijk om op een goed moment in te stappen. Als je op de verkeerde dag instapt kan je zo in 1 dag 15% van je geld kwijtraken. Hoe weet je wanneer het moment juist is? Daar zijn verschillende manieren voor. Het is belangrijk om te kijken hoe de markt zich de week ervoor heeft gedragen. Ook is het belangrijk om het nieuws te volgen. Er zijn online genoeg goede communities die op de hoogte zijn van het laatste en belangrijkste nieuws. 

Wat is een Ethereum exchange?

Een Ethereum exchange is een online platform waar je Ethereum (ETH) kunt handelen tegen andere valuta zoals dollars, Bitcoin (BTC), of andere cryptocurrencies. Het werkt vergelijkbaar met online aandelenhandel.

Voorbeelden van Ethereum exchanges

Bitvavo: Nederlandse crypto exchange met registratie bij De Nederlandsche Bank. Maximale kosten 0.25%.
Bybit: Internationale crypto exchange met lage kosten van maximaal 0.10%.
Coinmerce: Nederlandse Bitcoin exchange met registratie bij De Nederlandsche Bank. Maximale kosten 2%. Orders worden via Binance uitgevoerd.

Hoe kan ik investeren in Ethereum via Bitvavo?

Account aanmaken: Maak een account aan bij Bitvavo.
Verificatie: Verifieer je account met de vereiste documenten.
Aankoop: Koop Ethereum met betaalmethodes zoals iDeal, PayPal, en Bancontact.
Diversiteit: Naast Ethereum kun je bij Bitvavo meer dan 200 altcoins kopen.

Hoe handel ik op een Ethereum exchange?

Na aankoop kun je je Ethereum op Bitvavo laten staan of investeren in andere altcoins. Voor meer handelsopties en lagere kosten kun je een account aanmaken bij Bybit.

Wat zijn de voordelen van het spreiden van mijn investering?

Risicospreiding: Door je investering te verdelen over verschillende munten, spreid je het risico.
Groeipotentieel: Sommige kleinere munten kunnen een hoger groeipotentieel hebben.

Kan ik ook andere cryptocurrencies kopen op deze exchanges?

Ja, zowel Bitvavo als Bybit bieden een breed scala aan cryptocurrencies naast Ethereum, waardoor ze geschikt zijn voor diverse crypto-investeringen.