Kennismaking met Trader Joe op de Avalanche blockchain

De kans is zeer groot dat je niet helemaal onbekend bent met de zogenaamde Avalanche blockchain. Het gaat hierbij dan ook om een zeer populaire blockchain die op een gegeven moment werd bestempeld als één van de potentieel meest interessante Ethereum-killers. Dat was het gevolg van het feit dat Avalanche erin slaagde om een aantal pijnpunten van de Ethereum-blockchain te verhelpen. Niet alleen is het op deze blockchain dan ook mogelijk om goedkope transacties uit te voeren, daarnaast kenmerkt ze zich ook door een uitstekende schaalbaarheid. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ze zich inmiddels de thuisbasis mag noemen van enkele zeer interessante projecten waaronder Trader Joe. Wat dit project nu precies zo interessant maakt ontdek je door middel van de informatie die we op deze pagina voor je op een rijtje hebben gezet.

Wat is Trader Joe?

Trader Joe is een zogenaamde one-stop DEX die dus draait op het Avalanche netwerk. Voor deze DEX geldt dat ze verschillende DEX-diensten combineert met DeFi. Concreet betekent dit dat onder meer de onderstaande opties tot de mogelijkheden behoren:

 • Lenen;
 • Handelen (met hefboom);
 • Liquidity pools;
 • Farming;
 • Staking;

De lancering van de Trader Joe DEX vond plaats in juni van het jaar 2021. In november van dat jaar al bereikte de Total Value Locked een belangrijke mijlpaal. Ze was op dat moment dan ook goed voor een totale waarde van zomaar even 2,6 miljard Amerikaanse dollar. In januari 2022 werd dat bedrag echter gehalveerd.

Eind 2023 is de TVL gezakt naar zo’n 120 miljoen dollar.

Een zeer belangrijk deel van de populariteit waar het platform op kan rekenen is afkomstig van de grote en bekende investeerders die ze heeft weten aan te trekken. Het gaat hierbij dan om verschillende partijen zoals met name:

 • Coin98 Ventures;
 • Avalanche Foundation;
 • Three Arrows Capital;

Bij de lancering van Trader Joe op de markt werd meteen duidelijk dat het achterliggende team een zeer duidelijke doelstelling voorop heeft gesteld. Zo stellen ze bijvoorbeeld de gemeenschap op de eerste plaats. Bovendien willen ze niet alleen snel en vernieuwend, maar ook zeer veilig zijn. Op deze manier moet iedereen zorgeloos gebruik kunnen maken van een DEX.

De werking van Trader Joe voor je uitgelegd

Wanneer jij ook wel geïnteresseerd bent om gebruik te gaan maken van Trader Joe spreekt het voor zich dat je graag zal willen ontdekken hoe de werking van dit platform er in de praktijk uitziet. Het eerste wat je uiteraard moet doen is je wallet aansluiten. Alleen op deze manier is het mogelijk om de Avalanche blockchain te verbinden met het platform van Trader Joe. Dit kan eenvoudig gebeuren door middel van de MetaMask wallet. Het is mogelijk om deze op te zetten in de meest uiteenlopende browsers. Dat geldt dus met andere woorden zowel voor Chrome als voor Brave als voor Firefox.

Wanneer je jouw wallet hebt gekoppeld is het mogelijk om alle tokens toe te gaan voegen welke draaien op de blockchain van Avalanche. Je dient er wat dit betreft wel rekening mee te houden dat eerst de zogenaamde token informatie moet worden toegevoegd. Het toevoegen van dergelijke informatie kan zeer eenvoudig gebeuren door het volgen van de onderstaande stappen:

 1. Klik op ‘Import Token’;
 2. Vul de gevraagde informatie in van de token in kwestie;
 3. De token wordt via een auto-fill optie ingevoerd in je MetaMask;
 4. Klik finaal op ‘Add Custom Token’ en vervolgens nog eens op ‘Save’;

Hou er rekening mee dat het uitvoeren van zo’n transactie in de praktijk gepaard gaat met bepaalde GAS kosten die betaald dienen te worden. Deze kosten vallen in de praktijk echter ontzettend goed mee. Met slechts 0,1 AVAX kom je in de praktijk dan ook al een behoorlijk eind.

Ontdek ook de staking mogelijkheden van Trader Joe

Trader Joe biedt gebruikers zoals eerder in dit artikel al aangehaald ook de mogelijkheid om te staken. Door het staken van JOE is het dan ook mogelijk om zogenaamde xJOE te ontvangen. Er wordt je in dit geval ook de mogelijkheid aangeboden om gebruik te maken van een zogenaamde auto-compounder. Deze kan er zomaar voor zorgen dat je kan rekenen op heel wat extra opbrengsten.

In dit geval worden yield farming beloningen automatisch verkocht waarna de opbrengst automatisch wordt toegevoegd aan de pool. Op deze manier kan je toewerken naar het verkrijgen van een hogere APY. Op deze manier kan je aanspraak maken op interessante rente of yield percentages. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je op deze manier mogelijke winsten misloopt wanneer de waarde van de JOE-token stijgt.

Kies je ervoor om gewoon te gaan staken met Trader Joe? Dan spreekt het voor zich dat je inzet op twee verschillende rendementen. Enerzijds is er dan het passieve rendement dat wordt verworven uit de staking, maar daarnaast profiteer je ook van mogelijke koersstijgingen die de JOE-token doormaakt. In principe sla je op deze manier dan ook twee vliegen in één klap.

Wat is Trader Joe?

Trader Joe is een one-stop decentralized exchange (DEX) op het Avalanche-netwerk. Het combineert verschillende DEX-diensten met DeFi-functionaliteiten zoals lenen, handelen met hefboom, liquidity pools, farming en staking. De DEX werd gelanceerd in juni 2021.

Wat maakt Trader Joe zo populair?

Trader Joe werd snel populair vanwege de grote investeerders die het platform aantrok, zoals Coin98 Ventures, Avalanche Foundation en Three Arrows Capital. De focus op gemeenschap, innovatie en veiligheid draagt ook bij aan de populariteit.

Hoe werkt Trader Joe?

Om Trader Joe te gebruiken, moet je eerst je wallet (zoals MetaMask) koppelen aan het platform. Vervolgens kun je Avalanche-tokens toevoegen aan je wallet door de tokeninformatie in te voeren en de tokens te importeren.

Wat zijn de kosten voor transacties op Trader Joe?

Transacties op Trader Joe vereisen betaling van GAS kosten, maar deze zijn relatief laag. Met slechts 0,1 AVAX kun je al transacties uitvoeren.