Move-to-earn: crypto verdienen door te bewegen

Gaming is sinds jaar en dag ontzettend populair. Heel wat mensen worden dan ook in de praktijk aangetrokken door het competitieve karakter waar bij het spelen van videogames doorgaans wel sprake van is. Dit gezegd hebbende heeft er zich hierdoor door de jaren heen een niet onbelangrijk probleem gesteld. Gamen doe je namelijk in het merendeel van de gevallen terwijl je gewoon lekker onderuit gezakt zit in een stoel of in een zetel. Dat hoeft echter in de praktijk zeker niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Door de jaren heen zijn er verschillende videogames verschenen die ons motiveren om te bewegen.

Tegenwoordig bestaan er zelfs games die je daarvoor belonen in de vorm van crypto. Ben jij nog niet bekend met het move-to-earn principe, maar wil je daar wel graag verandering in brengen? Verdiep je dan beslist even in de onderstaande informatie!

Een eerste kennismaking met move-to-earn

Voor heel wat mensen geldt in de praktijk dat ze meer dan waarschijnlijk nog niet bekend zijn met het move-to-earn principe. De basis daarvoor is nochtans reeds enige tijd in het verleden reeds gelegd. Zonder dat we het misschien goed en wel beseften hebben verschillende ontwikkelaars van videogames ervoor gezorgd dat we aanzienlijk meer zijn gaan bewegen. Een bekend voorbeeld zijn bijvoorbeeld de Wii Sports games. Ondanks het feit dat deze videogames je weliswaar motiveerden om te bewegen deed je dat wel nog steeds gewoon achter je televisiescherm.

De echte basis voor move-to-earn is in de praktijk gelegd door een game als Pokémon Go. Door de echte wereld in te trekken kon je op verschillende plaatsen wilde Pokémon vinden. Vervolgens kon je deze Pokémon vangen en kon je ze beter maken zodat je er gevechten mee kon winnen. In ruil voor het winnen van die gevechten kon je uiteraard rekenen op bepaalde beloningen.

Niet alleen werd je hierdoor als speler verplicht uit je huis gehaald, daarnaast werkte het belonend effect behoorlijk verslavend. Niet alleen wou iedereen een complete Pokédex hebben, daarnaast wou iedereen ook de sterkste Pokémon hebben in de gym, etc. De move-to-earn games die je tegenwoordig de mogelijkheid bieden om crypto te verdienen gaan nog een stapje verder.

Maar wat is move-to-earn dan precies?

Move-to-earn, ook wel M2E genaamd, is de ontwikkeling in crypto die het mogelijk heeft gemaakt voor jou als gebruiker of speler om gratis crypto te ontvangen. Wat je daarvoor moet doen? Simpel, gewoon voldoende bewegen! Door bepaalde vooropgestelde fitness doelen te behalen of door bijvoorbeeld voldoende stappen te zetten is het mogelijk om beloningen te verdienen. Voor verschillende move-to-earn games geldt dat ze ook over een extra competitief karakter beschikken.

Zo kan je het bijvoorbeeld vaak opnemen tegen vrienden of familie in speciale challenges. Niet alleen maakt M2E het mogelijk om op een speelse manier aan je gezondheid te werken, daarnaast kan je er ook nog eens gratis crypto mee verdienen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Welke move-to-earn projecten bestaan er tegenwoordig reeds?

Move-to-earn lijkt in eerste instantie misschien vrij nieuw te zijn, maar dat is het niet. Er zijn dan ook op de markt reeds verschillende op blockchain gebaseerde projecten terug te vinden waar je mee aan de slag kan gaan. Eén van deze projecten luistert naar de naam STEPN. Het gaat hierbij om een web 3.0 applicatie die is gebouwd op de blockchain van Solana.

Als speler ontvang je beloningen wanneer je gaat stappen of wanneer je bijvoorbeeld aan hardlopen doet. Voordat je de weg op kan en kan beginnen met crypto verdienen dien je een paar sneakers te kopen. Dat moet gebeuren op de eigen NFT-marktplaats waar het spel over beschikt. Voor elke sportschoen geldt dat ze een zogenaamde non-fungible token is. Voor elke sneaker geldt ook dat ze over haar eigen specifieke eigenschappen beschikt. Zo kan je kiezen tussen bijvoorbeeld:

  • Gewone wandelschoenen;
  • Speciale loopschoenen;
  • Trainers;

Bij het kopen van een bepaalde schoen of NFT ontvang je bepaalde instructies. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je met een bepaald paar sneakers tussen de 5 en 10 kilometer per uur moet zien te wandelen om bepaalde rewards te kunnen ontvangen. De interface? Die is zeer eenvoudig en ligt een beetje in lijn met deze van de populaire app Runkeeper.

Ook Genopets kan een interessante optie zijn om te overwegen

Nog een move-to-earn game die reeds deel uitmaakt van het cryptolandschap luistert naar de naam Genopets. Ook voor deze zelfverklaarde nummer één move-to-earn game geldt dat ze gebruik maakt van de blockchain van Solana. De kans is ontzettend groot dat het concept van deze game je niet helemaal onbekend voorkomt. Ze is dan ook voor een significant deel gebaseerd op het concept van het eerder op deze pagina reeds aangehaalde Pokémon Go. Op basis van de in-game beslissingen die je maakt evolueert je NFT met je mee. Om met de app aan de slag te kunnen gaan en crypto te kunnen verdienen dien je ze wel te connecteren met bijvoorbeeld een Strava of een Fitbit.

In ieder geval, wil jij graag aan je gezondheid werken en tegelijkertijd ook wat gratis crypto verdienen? Dan mag het duidelijk zijn dat dit tegenwoordig geen enkel probleem hoeft te zijn, in tegendeel.