Bitvavo introduceert Periodiek Kopen functie voor app gebruikers

Bitvavo introduceert Periodiek Kopen functie voor app gebruikers

Bitvavo, een prominente speler in de wereld van cryptocurrency exchanges, heeft vandaag een nieuwe feature uitgerold die direct beschikbaar is in de Bitvavo app: Periodiek Kopen. Deze functie laat gebruikers automatisch periodiek beleggen in de cryptomarkt.

Wat is Periodiek Kopen?

Periodiek Kopen is een functie die app gebruikers in staat stelt om op een regelmatige basis een vast bedrag in cryptovaluta te investeren. Deze methode, bekend als cost averaging, is een populaire strategie in de wereld van beleggen. Het stelt investeerders in staat om het risico van marktvolatiliteit te minimaliseren door hun aankopen over tijd te spreiden, waardoor markt timing minder noodzakelijk is.

Bereken hier de Wat als situatie als je DCA had toegepast op Bitcoin.

Hoe werkt Periodiek Kopen?

  1. Instelling: Gebruikers kunnen de Periodiek Kopen functie eenvoudig instellen via de Bitvavo app.
  2. Crypto keuze: Kies uit een reeks van beschikbare cryptovaluta voor periodieke aankoop.
  3. Bepaal de frequentie: Stel de dag van de maand in waarop je je aankoop wilt laten plaatsvinden.
  4. Automatische uitvoering: Bitvavo voert de aankoop automatisch uit op het ingestelde tijdstip, waarbij de aankoop willekeurig op die dag wordt geplaatst om marktmanipulatie te voorkomen.

Periodiek Kopen biedt verschillende voordelen, waaronder risicobeheersing, gemak en aanpasbaarheid. Door regelmatig te investeren, verklein je het risico van het investeren op een moment dat financieel minder gunstig is. Dit maakt het een veiligere optie voor degenen die bezorgd zijn over marktvolatiliteit. Bovendien automatiseert deze functie het investeringsproces, wat het voor gebruikers gemakkelijker maakt om consistent te blijven in hun investeringsstrategie. Dit zorgt voor een zorgeloze ervaring, vooral voor degenen die nieuw zijn in de wereld van crypto-investeringen. Daarnaast biedt Periodiek Kopen de mogelijkheid voor gebruikers om het investeringsbedrag, de frequentie en de specifieke cryptovaluta die ze willen kopen aan te passen. Dit betekent dat ze hun investeringen kunnen afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren en financiële doelen, wat een aanzienlijke mate van controle en personalisatie biedt.

Belangrijke punten

Er zijn echter ook enkele belangrijke overwegingen bij het gebruik van Periodiek Kopen. Net als bij reguliere aankopen, zijn er standaard transactiekosten van toepassing op periodieke aankopen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze extra kosten bij het plannen van je investeringen. Ook is het essentieel om ervoor te zorgen dat je voldoende saldo hebt op de geplande aankoopdatum om de aankoop te kunnen voltooien.

Een ander belangrijk aspect van Periodiek Kopen is de flexibiliteit die het biedt. Je kunt je periodieke aankoop op elk moment annuleren of aanpassen, wat je de vrijheid geeft om je investeringsstrategie naar behoefte te wijzigen.