Anycoin Direct krijgt als eerste Nederlandse broker een Duitse BaFin-licentie

Anycoin Direct krijgt als eerste Nederlandse broker een Duitse BaFin-licentie

In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de cryptocurrency sector, heeft Anycoin Direct, een Nederlandse crypto broker, geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse crypto broker de prestigieuze licentie van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) te verkrijgen. Deze erkenning markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Anycoin Direct en versterkt zijn positie als een van de meest betrouwbare cryptodienstverleners in Europa.

Deze licentie staat los van de registratie bij De Nederlandsche Bank.

Veiligheid en betrouwbaarheid boorop

De BaFin licentie, essentieel voor het handelen in en het aanbieden van bewaardiensten voor cryptovaluta, bevestigt dat Anycoin Direct voldoet aan de hoogste standaarden van IT-beveiliging, risicobeheer en consumentenbescherming. Deze licentie garandeert de veiligheid van opslag en handel van cryptocurrencies in Duitsland, een cruciaal aspect gezien de groeiende bezorgdheid over digitale activa veiligheid.

Strategische uitbreiding in Duitsland

Bram Ceelen, CFO van Anycoin Direct, licht toe:

Het verkrijgen van de BaFin-licentie in Duitsland is een strategische stap in onze internationale expansie. Duitsland, met zijn volledig regelgevend kader voor cryptocurrency, biedt een unieke kans voor groei. Deze licentie is een erkenning van onze inzet voor financiële integriteit en operationele betrouwbaarheid.

Bas Lamers, Algemeen Directeur van Anycoin Direct GmbH, voegt hieraan toe:

Deze prestatie benadrukt onze toewijding aan het bieden van veilige en gebruiksvriendelijke cryptodiensten. We zijn verheugd om onze Duitse klanten een naadloze crypto-ervaring te bieden, ondersteund door onze bewezen betrouwbaarheid en persoonlijke benadering.

Een decennium van innovatie en groei

Sinds de oprichting in 2013 heeft Anycoin Direct zich onderscheiden door zijn snelle en persoonlijke klantenservice, waardoor het platform toegankelijk en gebruiksvriendelijk is voor een breed publiek. Met meer dan 500.000 gebruikers is Anycoin Direct uitgegroeid tot een van Europa’s meest vertrouwde cryptoplatforms. Het bedrijf heeft ook naam gemaakt door PSV Eindhoven als eerste Europese voetbalclub volledig met Bitcoin te sponsoren.

De BaFin-licentie voegt zich bij de bestaande registraties van Anycoin Direct bij DNB (De Nederlandsche Bank) en FMA (Financiële Marktautoriteit Oostenrijk), waardoor het bedrijf zijn diensten verder kan uitbreiden en zijn klantenbasis door heel Europa kan vergroten.

Met deze nieuwe licentie zet Anycoin Direct een belangrijke stap voorwaarts in de consolidatie van zijn positie als een toonaangevende speler in de Europese cryptomarkt, klaar om te voldoen aan de groeiende vraag naar veilige en betrouwbare cryptodiensten.