Bitcoin (BTC) weer door de 10.000 dollar grens

Bitcoin (BTC) weer door de 10.000 dollar grens

Na wekenlang van bijna geen prijs actie, schoot de Bitcoin koers gisteren opnieuw door de grens van $ 10.000. De stijging ging gepaard met een hoge volatiliteit en zakte kort daarna weer onder de 10.000 dollar grens. Veel analisten hadden al een uitbraak verwacht, nadat de koers de afgelopen dagen weer wat tekenen van leven vertoonde.

Vanochtend testte Bitcoin met succes opnieuw de psychologische 10.000 dollar grens met een hoogtepunt van ongeveer $ 10.300. Na een kleine correctie wordt 1 BTC op dit moment verhandeld voor $10.232. Dit is poging 4 van dit jaar dat Bitcoin de 10k probeert te doorbreken, en het is de vraag of we vandaag boven de 10k zullen closen.

Doordat de stijging in het weekend plaatsvond is er wel weer een CME Futures gap ontstaan tussen de $9.600 en $9.900. Deze gaps worden vaak gevuld, wat betekent dat de koers opnieuw onder de 10K kan duiken.

Altcoins moeten inleveren

De afgelopen weken zagen we vooral een stijging van verschillende altcoins, zoals VeChain, Cardano en Chainlink. Door de recente stijging van Bitcoin staan veel altcoins in het rood in vergelijking met Bitcoin. Het lijkt erop dat Bitcoin opnieuw de dominantie probeert terug te pakken. Met uitzondering van Elrond, die lijkt zich niets aan te trekken van de huidige markt en staat op dit moment ruim 35% in de plus.

De afgelopen maanden vertoonde Bitcoin (en goud) een hoge correlatie met de Amerikaanse aandelenmarkt. Dit lijkt door de recente stijging ook weer voorbij te zijn. Niet alleen Bitcoin stijgt hard, maar ook goud bereikte vandaag een all-time high van $1.944.

Een mooie maand voor Bitcoin- en goudbeleggers. Hoe lang deze stijging volhoudt en of Bitcoin kopen nu een goed idee is, is natuurlijk maar de vraag. Het sentiment in de markt is in ieder geval zeer positief en ook de volumes op exchanges lijken terug te komen. Mainstream media berichten weer over Bitcoin en dat is een positief signaal.