Bitcoin breekt derde keer door $10.000 close heen

Bitcoin breekt derde keer door $10.000 close heen

PERSBERICHT – Het heeft een slordige twaalf maanden geduurd, maar het moment is eindelijk daar! Bitcoin is door de grens van $10.000 dollar close heen gebroken, voor de derde keer in de historie van de felbegeerde crypto. Een gunstig teken volgens de eigenaar van Bitcoinkoers.com, Thanh Lanh Tran. Hij blikt vooruit op de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Bitcoin flirtte al vaker met de $10.000 dollar range

Al vaker schoot Bitcoin door de spreekwoordelijke $10.000 dollar range, maar wist op de maandelijkse close toch vaak niet boven de grens te eindigen. Of dat voor juli 2020 anders zal zijn zal de toekomst uit moeten wijzen. Toch is het geen verrassing dat de Bitcoin koers op de wekelijkse close boven de magische grens van de tienduizend dollar is geëindigd, vindt Tran:

Al een tijdje flirtte Bitcoin met de grens van de $10.000 dollar, het was niet meer dan een kwestie van tijd voordat hij er doorheen zou gaan. Een stevige resistance, vaak getest, maar niets doorstaat de kracht van de opwaartse beweging die Bitcoin al jaren laat zien. Tel daar de adoptie van de blockchain-technologie bij op en het is vooral de vraag wannéér de koers door de BARRIÈRE van de 10K zou gaan, in plaats van óf dat zou gaan gebeuren.

Bitcoin here to stay

De vorige keer dat de Bitcoin waarde door de grens van de $10.000 heen wist te breken werd er natuurlijk gehoopt op vuurwerk, maar dat bleef destijds uit. De keer daarvoor, de memorable break-out van 2017, kwam dat vuurwerk er wel. Toen wist de koers vriend en vijand te verrassen door door elk denkbaar plafond heen te knallen.

Of dat nu weer gaat gebeuren zullen we natuurlijk vanzelf merken”, aldus Tran. “Het is niet ondenkbaar dat Bitcoin opnieuw richting de $20.000 zal stijgen, zoals in 2017 ook het geval was”, vervolgt hij. “Bitcoin is here to stay!”

Blijft Bitcoin boven de $10.000?

Of een Bitcoin de komende maanden ook nog meer waard zal zijn dan $10.000 zal de komende maanden blijken. Tran heeft in ieder geval goede hoop:

Wanneer de koers daadwerkelijk door de $10.000 heengebroken blijft, zal deze grens de komende tijd een support lijn gaan vormen. Dan zouden er wel eens mooie dingen kunnen gebeuren, zeker als de oude bovengrens van $10.000 de nieuwe ondergrens is.

Volgens kenners loopt de potentie van Bitcoin uiteen tussen de $0 en de $100.000 per Bitcoin richting 2021.