Ethereum koers / prijs in Euro’s

ethereum koers

 

Ethereum is hot. Alleen al in Nederland zijn er duizenden mensen die dagelijks de Ethereum koers bijhouden. Voor degene die niet weten hoe dit moet, dit kan makkelijk via tientallen apps op je telefoon. Als je de ethereum koers live wil zien, vind je deze op onze pagina.

We gaan in dit hoofdstuk niet in op wat deze cryptocurrency precies is. Als je dat nog niet weet kan je ons eerder geschreven artikel lezen. In dit artikel nemen we je mee hoe de prijs zich over de afgelopen jaren heeft ontwikkel tot wat het nu is.

De historie

Het was juli 2014 dat Ethereum werd opgericht. Mensen konden zich toen inkopen in de currency. In totaal werd er 18 miljoen dollar opgehaald. Een schijntje van de totale waarde van vandaag. Op 21 december 2017 was de Ethereum koers 728 € waard en de totale marketcap ruim 83 miljard dollar. Bijna iedereen die in het eerste jaar is ingestapt hoeft zich financieel gezien geen zorgen meer te maken, mits ze hun coins niet tussentijds verkocht hebben natuurlijk. Pas in augustus 2015 ging Ethereum echt live. Dit houdt in dat de cryptocurrency beschikbaar werd op verschillende exchanges, zogenaamde handelsplatformen.

2015 / 2016; de adoptie jaren

Zoals gezegd was 2015 het echte startpunt. Vanaf hier kon er gehandeld worden tussen Ethereum en Bitcoin. Op het moment dat de Ethereum koers live ging was de waarde in dollar 2,83 $. Aan het einde van 2016 was de Ethereum prijs 8,24 $ waard. Een stijging van ongeveer 300% in meer dan een jaar tijd. Niet slecht, maar peanuts als je het vergelijkt met de huidige markt. Dat is ook niet heel gek. In deze jaren was de kennis en interesse in crypto’s nog niet groot. Het waren vooral zeer technische mensen die zich hiermee bezig hielden. Ook gebeurde er nog niet heel veel qua ontwikkeling.

2017, de cryptogekte is losgebarsten

2017 was het jaar waarin digitale valuta steeds vaker in het nieuws kwamen. Media berichten erover en hierdoor begon de ‘normale’ burger zich in te lezen. Voor de meeste  mensen gebeurden dit pas aan het einde van het jaar. Maar de Ethereum koers ontwikkelde zich eigenlijk in 4 fases.

In de eerste fase werd een prijs bereikt van 314 euro. Dit gebeurde op 13 juni. Dit was een prijs waarbij veel investeerders geloofden dat. Iedereen die er ook maar een half jaar inzat had een geweldig rendement gepakt waardoor mensen besloten eruit te stappen. Dit zorgde ervoor dat de prijs weer wegzakte, oftewel fase 2. Het laagste punt werd bereikt op een prijs van 126 €, een maand later op 16 juli. Vanaf hier werd er weer een nieuwe fase aangeboord waarin de koers langzaam maar zeker een constante stijging zien. Niet heel snel, maar heel geleidelijk. Op 30 november werd een nieuwe all time high van 410 € bereikt. Deze ethereum prijs bleef 11 dagen stabiel tot we in een proces kwamen wat we in elke aandelenmarkt zien; een eindejaarssprint! Vlak voor het einde van een jaar gaan mensen nog als een gek inkopen, vaak ook omdat ze een bonus of 13e maand hebben ontvangen en hier risico mee durven nemen. Ten tijde dat dit artikel geschreven is stond de prijs op 728 euro.

Ethereum koers verwachting 2018

Wat kunnen we verwachten voor 2018? Laten we voorop stellen dat niemand een glazen bol heeft, ook wij niet. Wel hebben we meerdere jaren ervaring in verschillende beleggingsmarkten. Tot nu toe is 2018 geen heel goed jaar geweest voor crypto’s. Wij verwachten pas een positieve correctie wanneer er duidelijke regels worden opgesteld rondom regulering. Naar verwachting zullen de eerste serieuze stappen hieromtrent wel gezet worden richting het einde van het jaar.

ethereum waarde

Heb je vragen? Wil je informatie over hoe je Ethereum kan kopen? Of wil je gebruik maken van een van onze diensten? Neem contact met ons op via de mail of het chatscherm rechtsonderaan.