Shiba Inu (SHIB)

Er zijn het laatste jaren weer honderden nieuwe cryptomunten gelanceerd en deze zijn niet allemaal even succesvol gebleken. Ruim een miljoen Nederlanders zijn al actief op de cryptomarkt en hebben dus cryptomunten in hun bezit.

De meeste investeerders richten de pijlen op de bekende cryptocurrency, zoals Bitcoin en Ethereum. Echter zal het ook interessant zijn om eens verder te kijken en een altcoin aan te schaffen.

Dogecoin wist bijvoorbeeld plotseling een wereldberoemde munt te worden, mede dankzij de uitspraken van Elon Musk. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende memecoins zich zouden gaan profileren. Een cryptomunt waar onze aandacht naar uitgaat is de Shiba Inu cryptomunt. De potentie is er, de Shiba Inu koers is laag en het is gewoon een leuke cryptomunt op in het bezit te hebben.

In dit artikel vertellen wij meer over de Shiba Inu cryptocurrency!

Koop direct Shiba Inu met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

De Dogecoin Killer

Dogecoin werd als een grap gelanceerd en bleef een lange periode op een zeer lage koers staan. De munt leek weinig toekomst te hebben en het werd afgeraden om te investeren in Dogecoin. Echter was het de machtige Elon Musk die vrijwel uit het niets zijn vertrouwen in de Dogecoin uitsprak, waardoor de koers bijzonder snel omhoog schoot. De aandacht ging toen ook stiekem uit naar andere zogeheten memecoins.

Shiba Inu werd daardoor plotseling interessant voor veel investeerders. Het gebruik van het Japanse hondenras was ook geen verrassing, aangezien de hond een crypto-icoon is geworden. Het gedecentraliseerde experiment moet uiteindelijk Dogecoin gaan verslaan. De makers van de cryptomunt zijn zelfverzekerd en noemen de munt zelfs de Dogecoin Killer.

Het team achter de Shiba Inu cryptomunt heeft besloten om zichzelf niet te belonen met tokens. De makers hebben de aandacht gericht op een eerlijke en open markt, wat uiteindelijk de toekomst van de Shiba Inu coin ten goede moet komen. Alle pre-mined munten zijn naar Ethereum ontwikkelaar Vitalik Buterin gestuurd. Die het op zijn beurt weer heeft gedoneerd naar India.

Shiba Inu koers

Onderstaande grafiek toont de real-time Shiba Inu koers in euro van de afgelopen 7 dagen.

Je kan de periode veranderen door op 1D, 30D, YTD of Alles te klikken.

Kan Shiba Inu in waarde stijgen?

Wij beschikken helaas niet over een glazen bol en kunnen de toekomst niet voorspellen. Het zou zomaar kunnen dat Shiba Inu in waarde kan stijgen, maar het kan ook de andere kant opgaan. Een investering in cryptocurrency kan winstgevend uitpakken, maar je kan er ook geld mee gaan verliezen.

Het slimste is, als je interesse in SHIB hebt, om een klein bedrag te investeren en om de tijd weer wat munten bij te kopen. Zo bouw je een mooie portefeuille op en kan je goed de risico’s spreiden.

Shiba Inu kan op langer termijn stijgen, maar het is en blijft een risicovolle investering. Het feit dat de cryptomunt momenteel bij de grote exchanges verkrijgbaar is, dat is een positief teken!

Concurrentie met de Dogecoin

Concurrentie is gezond en zal de investeerders gefocust houden. Dogecoin wist al voor grote successen te zorgen, maar bestaat al sinds 2013. De technologie achter Dogecoin is minder van deze tijd, dus er is nog veel werk aan de winkel.

De Shiba Inu munt is een stuk nieuwer en daardoor ook moderner. Het kan om die reden een alternatief zijn van Dogecoin en investeerders hopen zelfs dat het een opvolger wordt. Mocht je twijfelen, dan kan je het beste je risico’s spreiden door meerdere munten aan te kopen.

Voordelen van de Shiba Inu cryptomunt

De investeerders zijn momenteel ook druk bezig met de Shiba Inu cryptomunt en dat komt ook mede door de huidige hype. Je moet echter niet vergeten dat het om een memecoin gaat, waardoor het project automatisch al wat minder serieus is. Er zijn voldoende andere cryptomunten die de aandacht op serieuzere zaken hebben gericht en de wereld vooruit willen helpen. Dat is toch minder het geval met de Shiba Inu.

Desondanks zijn er genoeg kansen voor SHIB om wat prijsactie te laten zien. Munten zoals de Shiba Inu worden vaak populairder, en dit kan een positieve impact op de koersen hebben. De koers beweegt vaak al bij een kleine gebeurtenis. Let op, het kan ook misgaan en dan verliest de investeerder geld.

Waar kan je Shiba Inu kopen?

De cryptomunt Shiba Inu is momenteel bij diverse bekende exchanges verkrijgbaar. De cryptomunt kan bijvoorbeeld worden aangeschaft bij het alom bekende Bitvavo. Het fijne van een exchange is dat jij eenvoudig en snel de munten kan kopen. Betalen is zelfs mogelijk met iDeal en de uitbetalingen worden snel verwerkt. De exchanges beschikken over een website en een app.

Bekijk hier onze Shiba Inu kopen pagina of klik op de knop hieronder om naar Bitvavo te gaan.

Koop direct SHIB met iDeal bij Bitvavo

Tips voor de investeerders

Investeren in cryptocurrency is nooit en te nimmer zonder risico’s. Het kan voorkomen dat een investeerder geld verliest. Echter hebben wij wat tips genoteerd die misschien wel de helpende hand kunnen bieden:

Investeer alleen wat jij kan missen

Wij raden je aan om alleen geld te investeren dat je kan missen. Je moet nooit afhankelijk worden van cryptocurrency. Begin met kleine bedragen en eventueel kan je op een later moment meer geld investeren in cryptomunten zoals de Shiba Inu.

Spreiden

Investeer niet uitsluitend in één cryptomunt. Je kan het beste de kansen spreiden, zodat je een klap zou kunnen opvangen. Echter moet je er ook rekening mee gaan houden dat alle munten op hetzelfde moment in een daling terecht kunnen komen. Gelukkig kan er ook positief nieuws naar buiten komen en dan stijgen de koersen van vrijwel alle cryptocurrency.

Check het laatste nieuws

Bekijk altijd het laatste nieuws rondom de Shiba Inu cryptomunt. Simpelweg door up-to-date te blijven kan jij slimme investeringen doen en er een geweldig rendement uithalen.

Bronnen:

  • Website: https://shibatoken.com/
  • Wallet: Trust Wallet