Vier grote Amerikaanse farmaceutische bedrijven sluiten zich aan bij het blockchainproject voor het beheer van ‘chargebacks

blockchain farmaceutische

Pfizer Inc. en andere grote Amerikaanse farmaceutische bedrijven hebben zich aangesloten bij een project om een blockchain netwerk op te bouwen voor de gezondheids- en farmaceutische industrie, aldus het persbericht van 2 mei.

McKesson Corporation, AmerisourceBergen Corporation, Premier Inc. en Pfizer Inc. hebben zich aangesloten bij de MediLedger Project Contracting and Chargebacks Working Group.

MediLedger – een initiatief van het in San Francisco gevestigde bedrijf Chronicled Inc. – is ontworpen om de kosten te verlagen en processen efficiënter te maken voor het delen van gegevens. Dit willen ze doen door een gemeenschappelijk netwerk te ontwikkelen. De oplossing zal naar verluidt de reconciliatie- en chargebackprocessen automatiseren.

Terugboekingen – geannuleerde of verdachte transacties – komen vaak voor langs mediale toeleveringsketens in de Verenigde Staten. Verschillende actoren, waaronder overheidsprogramma’s en particuliere verzekeraars, zijn betrokken bij de betalingen.

Na de release is het al gelukt om een protocol voor de verkoopbare controle van het terugsturen van de medicijnen te maken die in lijn ligt met de huidige verordeningen van Drug Supply Chain Security Act. De gegevens van de deelnemers zullen naar verluidt alleen worden gedeeld met de handelspartners die zij specifiek kiezen, aangezien het platform geen centrale opslagplaats van alle gegevens aanbiedt.

Chronicled CTO Maurizio Greco zei over de samenwerking: “We kunnen [het Blockchain systeem] ontwerpen, zodat alleen de licentiehouder opnames kan maken voor bijvoorbeeld zijn eigen producten. Dit lijkt misschien een iets eenvoudigs, maar het is revolutionair.”.

De Blockchain heeft in de gezondheidszorg steeds meer kracht gewonnen. Onlangs heeft een belangrijke leverancier van gezondheidsinformatietechnologie voor de Amerikaanse overheid, HMS Technologies Inc. (HMS) onthuld dat het SolveCare’s blockchain platform zal integreren in hun federale initiatieven op het gebied van gezondheidsinformatietechnologie. Dit wordt gedaan om de kosten van de gezondheidszorg van de overheid naar beneden te halen en om de interoperabiliteit en toegankelijkheid te verbeteren.

In Zuid-Korea sloot Gil Medical Center een overeenkomst met de markt voor medische gegevens Longenesis om een op Blockchain gebaseerde oplossing voor het beheer van gezondheidsgegevens te ontwikkelen. Dit zal naar verluidt de efficiëntie van het verzamelen van gegevens verbeteren, de medische onderzoeksprocessen nog beter aken en zorgen voor een transparant beheer van de patiëntengegevens.