Mede-oprichter Ethereum: De crypto bodem is bereikt

eth

Joseph Lubin, mede-oprichter van de belangrijke cryptocurrency Ethereum (ETH), verklaarde op 21 december in een tweet dat ‘het dieptepunt van de crypto van 2018″ voorbij is.

Volgens Lubin wordt het dieptepunt van de crypto-markt “gekenmerkt door een epische hoeveelheid angst, onzekerheid en twijfel”, die met name wordt gezaaid door de industriėle media en de social influencers, waarnaar hij verwijst als “our friends in the 4th and crypto-5th estates.”

Verder haalt de oprichter van het Ethereum blockchain-gebaseerde softwarebedrijf ConsenSys in een reeks Twitterberichten aan dat er recentelijk grote aantallen ontslagen zijn geweest:

“ConsenSys blijft gezond en houdt zich bezig met het opnieuw afstemmen van prioriteiten en activiteiten en we zijn hier al ongeveer negen maanden geleden mee begonnen.”

Hij verklaarde dat ConSensys in zijn rol als tech blockchain incubator en venture-bedrijf blijft investeren in projecten en voor interne projecten, die “de kern voor onze toekomstgerichte business” blijven, mensen in dienst zal gaan nemen.

In dezelfde reeks Twitterberichten klaagde Lubin met betrekking tot “situaties waarin journalisten en bloggers geen echte gegevens hebben voor, daadwerkelijk inzicht hebben in of begrip hebben van een epische hoeveelheid gissingen en preventieve paranoia”.

Samenvattend herhaalde Lubin nogmaals zijn optimisme over de toekomst van ConsenSys en Ethereum en verklaarde: “Men hoeft niet te vrezen voor een ramp. Vanuit mijn perspectief ziet de toekomst er heel rooskleurig uit. […] Als je door mijn ogen 2019 kon bekijken, zie je dat er verbeteringen in aankomst zijn en dat het wel eens heel erg gunstig kan uitpakken.”

Deze week zijn er rapporten opgedoken waarin bronnen, die bekend zijn met de kwestie, meldden dat ConsenSys startende ondernemingen, die eerder financieel werden ondersteund, afstoot. De bronnen meldden dat het aantal ontslagen werknemers ergens tussen de 50-60% kan liggen, wat neerkomt op 1.200 personen uit het personeelsbestand van ConsenSys.

Afgelopen week meldde Cointelegraph dat, in vergelijking met meer banenverlies in verschillende industrieën wereldwijd, de huidige inzinking van de cryptocurrency-markten en de aangekondigde ontslagen bij de gelieerde bedrijven relatief lijken mee te vallen.

In september had de andere medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, erop gewezen dat er geen enkele kans bestaat dat de cryptocurrency– en de blockchain-ruimte opnieuw een “eindeloze groei” zal doormaken.

Bron: cointelegraph.com