Interview: Pim Piepers – Florijncoin

florijncoin

We nodigden Pim Piepers uit voor een interview. Pim is Business Developer van een nieuw blockchain project. En het is niet zomaar een project maar een van Nederlandse bodem. We hebben het natuurlijk over Florijncoin (FLRN).

Voor we beginnen, hoe zou je Florijncoin omschrijven voor onze
lezers die nog niet weten wat het is?

FLRN biedt eenvoudige betalingen van Wallet naar Wallet. Daarnaast is het door middel van de blockchain een verbetering en innovatie voor Europa. FLRN is een X11 coin. Dit is een hybride algoritme van zowel Proof-of-Work en Proof-of-Stake. Het verifiëren van data op de blockchain gebeurd dan ook op basis van zowel miners als masternodes. Deze zijn te verkrijgen via de onafhankelijke Florijn Agency. We lanceerden Florijncoin op 22 november, samen met de bijbehorende wallet. Deze is hier te downloaden.

1 Florijncoin is gelijk aan 1 euro. Iedereen die nu meedoet met de tokensale krijgt 2 FLRN voor elke euro. Dit geldt tot het einde van dit jaar. Aan het begin van 2019 loopt de tokensale door en gaat FLRN per kwartaal (Kwartaal 1, 2019: 1 FLRN = €1,50. Kwartaal 2, 2019: 1 FLRN = €1,30. Dan kwartaal 3 en 4 2019: 1 FLRN = €1,10. In 2020 is FLRN dan op zijn normale wisselkoers van 1 FLRN = €1,-.

pim piepers
Pim Piepers, Florijncoin

Waarom zijn jullie met FLRN begonnen, wat was de drijfveer?

We wilden een antwoord hebben op de Euro. Florijncoin is dat antwoord. Het doet datgene wat de Euro zegt te doen. Een eigen blockchain, een munt voor de mensen. De mogelijkheid om je eigen bank te worden en daadwerkelijke handelsvrijheid binnen de Eurozone.

We zijn niet tegen een Europese unie, of een saamhorigheidsgevoel. We zien echter dat de Euro om diverse redenen een averechts effect heeft. We moeten er nu voor gaan zorgen dat steeds meer mensen FLRN gaan gebruiken en minen zodat Florijncoin in 2020 helemaal klaar voor gebruik is en verhandelbaar is op externe exchanges.

De naam van het project en de token valt op. Vanwaar de naam?

Florijncoin is een verwijzing naar een oude Europese munt. Het geeft herkenning en is toepasbaar op het gebied waarin we opereren; Europa.

We zijn niet tegen een Europese unie of een saamhorigheidsgevoel. We zien echter dat de Euro om diverse redenen een averechts effect heeft

Op 22 november presenteerden jullie het project op de High Tech Campus
in Eindhoven. Hoe heb je dat ervaren en zijn daar nieuwe interessante
opportunities of samenwerkingen uitgekomen?
De lancering was goed bezocht en we hebben een aantal interessante partners kunnen aankondigen: Biedex.com, Rebelcactus.com en Megawindforce.com. Stuk voor stuk personen of start ups die een uitdaging hebben bij het vinden van financiering voor hun veel belovende projecten. Dergelijke info gaat nu verwerkt worden op florijncoin.com.

Naast de Florijncoin blockchain die jullie ontwikkelen, zijn er ook de “Project Wallets”. In de whitepaper is te lezen dat er verschillende soorten wallets zullen zijn in verschillende industrieën zoals sport,
goede doelen en een green wallet.

Wat is de connectie tussen al deze wallets, en zitten er ook
verschillende functionaliteiten in de specifieke wallets?
Als Florijncoin, via het onafhankelijke bureau Florijn Agency, zetten wij ons in om het belang voor iedereen die Florijncoins heeft zo groot mogelijk te maken. Het komende jaar, tijdens de token sale, werken wij er aan om de Florijncoin blockchain op te laten groeien. Als het main net (maart 2020 gepland) staat is Florijncoin volwassen genoeg om op crypto-exchanges te komen.

Project Wallets en andere zaken worden door dezelfde Florijn Agency gefaciliteerd om de ondernemer aan nieuw betaalinstrument te helpen, de ondernemer gaat er verder mee aan de slag onder eigen verantwoordelijkheid, wij, Florijncoin en het team wat hier aan werkt via Florijn Agency, biedt alleen een betaal- en spaarfaciliteit, de rest is aan de respectievelijke projecteigenaren/ondernemers.

Hoe meer ondernemers mee doen, hoe sterker we samen staan. De garantie die wij bieden is dat de Florijncoin Blockchain en de Florijncoin Wallets gaandeweg steeds beter worden.

Wat is het belangrijkste doel met Florijncoin voor 2019?
2019 is het jaar van de token verkoop, waar we 33,5 miljoen euro willen ophalen. Dat is een gangbaar bedrag voor een startup die met een nieuwe Europees betaalsysteem de markt betreedt. In 2020 moet het Main net klaar zijn.

Waar kunnen geïnteresseerden terecht om FLRN tokens te kopen?
Op de website Florijncoin.com, of direct via de shop.