Binance Review

binance review

Als cryptohandelaar zoek je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke omgeving om te handelen in op de markt. Binance is een van de snelst groeiende cryptocurrency exchanges van het moment en zeer populair. Wat heeft Binance jou te bieden en is dit handelsplatform betrouwbaar? Ons oordeel volgt in deze Binance review.

Registreer via ons en ontvang levenslang 20% extra korting

Je ontvangt 20% extra korting over iedere transactie! Exclusief via CryptoUniversity.nl

Binance vriendenkorting

Wat is Binance?

In deze Binance review behandelen wij eerst wat het platform precies is. Binance is een bekende cryptocurrency exchange die bekend staat om zijn lage transactiekosten en hoge volumes. De transactiekosten bedragen nooit meer dan 0.10%, waar concurrenten vaak fees in rekening brengen van 0.15 tot 0.25%. Elke seconde kunnen 1,4 miljoen transacties verwerkt worden, daarmee is Binance wereldleider op het gebied van potentieel transactievolume.

Binance staat momenteel in de top 3 van snelst groeiende cryptocurrency exchanges. Naast de lage transactiekosten en snelle transactieverwerking dankt Binance zijn waanzinnige groei onder andere aan haar partnerprogramma. Gebruikers die andere mensen naar het Binance platform doorverwijzen ontvangen 20% van de handelskosten die deze gebruikers betalen. Wij hebben een speciale actie waarmee wij 20% van deze fee aan jullie terug kunnen geven. Als je je registreert via deze link dan zie je direct dat je een commissie kickbackpercentage van 20% krijgt. Een andere reden waarmee we de enorme groei te verklaren is uit het feit dat Binance een van de eerste crypto exchanges die het mogelijk maakte om te handelen in IOTA.

Voorbeelden van andere bekende digitale valuta’s die zijn te verhandelen op Binance zijn: BTC, ETH, NEO, TRX, ADA, XVG, XRP, EOS en LSK.

*Binance heeft een eigen cryptocurrency gelanceerd, de Binance Coin. Deze coin kan gezien worden als binnenlandse valuta binnen Binance.com. In ons artikel over Binance Coin lees je alles wat je verder wilt weten over deze token.

20% extra korting
Binance Logo Widget
20% extra vriendenkorting via ons
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting...Show More
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting. De vriendenkorting is voor altijd geldig. Show Less

Binance account aanmaken

Het aanmaken van een Binance account is gelukkig erg eenvoudig. Rechtsboven, op de officiële website, vind je de mogelijkheid om te registreren. Binance vraagt om jouw e-mailadres en een gewenst wachtwoord. Omdat het over echt geld gaat, adviseren we je een sterk wachtwoord te kiezen. Maak je account compleet door de keuze van een gebruikersnaam.

Voltooi vervolgens het registratieproces door akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en aan te geven dat je geen robot bent. Ten slotte bevestig je jouw registratie door middel van het beantwoorden van een e-mail van Binance. Het aanmaken van je Binance account is nu voltooid. Vanaf dit moment is het mogelijk om in te loggen door middel van je gekozen e-mailadres en wachtwoord.

Eenmaal ingelogd zit je in je eigen account op Binance. Om veilig te kunnen handelen op Binance moet je de Twee-factor Authentificatie gebruiken. Deze vind je direct op het scherm zodra je ingelogd bent. Dit kan door Google Auth of SMS Auth te kiezen. Zo wordt er bij transacties geverifieerd dat jij daadwerkelijk degene bent die de transactie heeft aangevraagd. Verder in deze Binance review lees je exact hoe het platform werkt en welke functionaliteiten je kan verwachten.

Registreer nu en ontvang 20% extra korting bij iedere transactie

Hoe werkt Binance?

Onze Binance review zou onvolledig zijn als we niet zouden uitleggen hoe de exchange precies werkt. Wij gaan er vanuit dat je al een account hebt geregistreerd, en dat je ingelogd bent. Zorg ervoor dat je de taal ingesteld hebt in het Nederlands. Het platform is zo uitgebreid dat we niet alle functionaliteiten kunnen behandelen. Na het doorlopen van onze beginnersgids kun je cryptocurrency storten, trades plaatsen en weer opnemen.

Cryptocurrency storten

Het is momenteel niet (meer) mogelijk om via iDEAL euro’s te storten bij Binance, dus je moet cryptocurrency overmaken naar het platform om te kunnen handelen. In dit voorbeeld gaan we Bitcoin storten naar Binance.

 1. Binance Bitcoin adres stortenGa rechtsboven naar Wallet en klik op Exchange Wallet
 2. Klik vervolgens op tabblad Storting (of klik op Storting achter BTC)
 3. Zoek onder Munt op BTC en klik op Bitcoin
 4. Er is nu een uniek wallet adres voor je gegenereerd. Bezit je al Bitcoin, stuur dit dan naar je nieuwe wallet adres. Heb je nog geen Bitcoin ga dan verder met de volgende stap, anders mag je door naar stap 8
 5. Registreer een account bij Bitvavo
 6. Stort bij Bitvavo euro’s via iDEAL in je account en koop daarvan Bitcoin
 7. Verstuur vervolgens de Bitcoin naar Binance
 8. Zodra je transactie bevestigd is door Binance ontvang je hierover een mail. Dit duurt niet langer dan 1 uur

Gefeliciteerd, je hebt succesvol Bitcoin verstuurd naar Binance om te handelen. Wil je liever een andere munt storten? Voer dan dezelfde stappen uit voor de gewenste munt. Zorg er wel voor dat je altijd de juiste munt naar de juiste wallet verstuurt. Als je Ethereum verstuurt naar een Bitcoin wallet dan ben je je munten voorgoed kwijt. Lees verder in onze Binance review als je wilt weten hoe je een koop- en verkooporder moet plaatsen.

20% extra korting
Binance Logo Widget
20% extra vriendenkorting via ons
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting...Show More
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting. De vriendenkorting is voor altijd geldig. Show Less

Een kooporder plaatsen

Als je succesvol cryptocurrency hebt gestort in je Binance account dan kun je een kooporder gaan plaatsen. Dit kan eenvoudig via de Binance exchange. Allereerst moet je onderzoek doen naar een munt die je wilt aankopen. In dit voorbeeld gaan we Binance Coin kopen. Door de Binance Coin te bezitten ontvang je extra korting op je trades (bovenop de 20% die je via ons krijgt).

 1. Klik linksboven op Markten
 2. Zorg dat BTC Markten geselecteerd staat en zoek op BNB
 3. Klik op BNB / BTC. Je wordt doorgeleid naar de beginnersomgeving om BNB / BTC te traden
 4. In het midden van je scherm zie je Koop BNB en Verkoop BNB staanBinance cryptocurrency storten
 5. Boven Koop BNB zie je Limit, Market en Stop-limiet staan. Met een limiet order plaats je een order voor een prijs die je zelf instelt. Maar in dit voorbeeld kiezen we voor een Market order. Als je een Market order plaatst dan koop je BNB tegen de huidige prijs.
 6. Selecteer Market
 7. Voer in hoeveel BNB tokens je wilt kopen
 8. Klik op Koop BNB

Je order wordt direct uitgevoerd en je heb succesvol BNB tokens gekocht. Je kunt exact dezelfde methode gebruiken voor andere handelsparen. De gekochte BNB tokens staan (bij een Market order) direct in je Binance wallet.

Een verkooporder plaatsen

Je kunt alle aangeboden cryptocurrency op het platform weer verkopen. In dit voorbeeld gaan we de zojuist aangekochte BNB tokens weer verkopen voor BTC.

 1. Klik linksboven op Markten
 2. Zorg dat BTC Markten geselecteerd staat en zoek op BNB
 3. Klik op BNB / BTC. Je wordt doorgeleid naar de beginnersomgeving om BNB / BTC te traden
 4. In het midden van je scherm zie je Koop BNB en Verkoop BNB staan
 5. Selecteer Market
 6. Voer onder Verkoop BNB in hoeveel BNB je wilt verkopen
 7. Klik op Verkoop BNB

Je hebt nu succesvol je BNB tokens verkocht voor BTC.

20% extra korting
Binance Logo Widget
20% extra vriendenkorting via ons
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting...Show More
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting. De vriendenkorting is voor altijd geldig. Show Less

Overige interessante Binance functionaliteiten

Binance is erg veel aan het ontwikkelen en levert de ene nieuwe functionaliteit na de andere op. Via het social media kanaal of je Binance dashboard kun je alle ontwikkelingen in de gaten houden. Alle functionaliteiten zijn te veel om te benoemen in deze Binance review, maar hieronder hebben wij enkele uitgelicht.

Binance wallet

Als je een account registreert ontvang je voor iedere munt een eigen wallet en een uniek walletadres. Het is dus niet verplicht om externe wallets te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat het niet wordt aangeraden om grote hoeveelheden cryptocurrency op een exchange te laten staan.

Binance Earn (Crypto Lending)

Het is mogelijk om cryptocurrency uit te lenen aan Binance en hierover een rente te ontvangen. Dit wordt Binance Earn genoemd. De rentes kunnen variëren van 3,5% tot wel 15% op jaarbasis. Er zit een maximum aan het uit te lenen cryptocurrency en dit wordt duidelijk aangegeven. Als je tijdelijk niets doet met je cryptocurrency dan is dit een handige manier om extra rendement te behalen.

Binance Staking

Bepaalde munten kunnen gestaked worden via het platform. Door simpelweg ondersteunde munten vast te houden kun je het netwerk versterken. In ruil hiervoor ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding verschilt per munt en ligt meestal tussen de 1% en de 14%. Ook hiermee kun je door niets te doen met je cryptocurrency rendement behalen.

Binance Marge handel

Dit is een functionaliteit voor meer ervaren gebruikers, waarmee je meer risico kunt nemen door met een hefboom te werken. Je kan hiermee speculeren met meer geld dan je eigenlijk hebt. Hierdoor neem je een hogere risico en kun je sneller al je geld kwijtraken. Met marge handel kun je niet meer verliezen dan je bezit, maar je kunt wel heel snel alles kwijtraken.

Is Binance betrouwbaar?

Uiteraard is een groot online handelsplatform een prooi voor hackers, zo ook Binance. De website heeft na diverse cyberaanvallen echter aangetoond dat het de beveiliging op orde heeft. Binance pleit er voor dat de bescherming van gebruikers en hun crypto’s de hoogste prioriteit heeft. Er is zelfs een speciaal SAFU fonds waar periodiek een gedeelte van de winst in gestort wordt. Mocht het zo zijn dat er een succesvolle hack gepleegd wordt op het platform dan wordt dit fonds gebruikt om tegoeden aan te vullen.

Binance.com gaat echter verder dan dat. Binance heeft een bounty programma waarbij ze in totaal 10 miljoen dollar uitgeven aan tips die de veiligheid van de website en zijn gebruikers nog meer kunnen verbeteren. Binance geeft hiermee een duidelijk signaal af aan andere hackers. Een instelling waar de concurrentie nog veel van kan leren.

Daarnaast is de communicatie van het bedrijf erg goed. Via social media worden we op de hoogte gehouden van nieuwe functionaliteiten, maar ook tijdens problemen. Zo kun je goed de voortgang van het probleem volgen.

20% extra korting
Binance Logo Widget
20% extra vriendenkorting via ons
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting...Show More
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting. De vriendenkorting is voor altijd geldig. Show Less

Binance app

Er was veel vraag naar, en nu is het eindelijk zover. De officiële Binance app is nu te downloaden in de Google Playstore en in de Apple AppStore. Opvallend genoeg vinden veel gebruikers de app fijner werken dan de website zelf. Het is handig om onderweg via de app te kunnen handelen, zonder weer opnieuw in te loggen. Wij hebben hier geen mening over, zowel de app als de website werken erg fijn. Let op, er zijn veel namaak apps die je gegevens proberen te stelen. Zorg er altijd voor dat je de officiële app gebruikt.

Voordelen en nadelen

Onze Binance review zou niet compleet zijn zonder de voors en tegens van het platform. We zetten de voordelen en nadelen van het Binance platform op een rij, zodat jij kan bepalen of Binance jouw vaste exchange zal worden.

Voordelen:

 • Lage transactiekosten
 • Extra korting via onze vriendenkorting
 • Extra korting op fee’s middels Binance Coin (BNB)
 • Zeer goede communicatie
 • Snelle verwerking van transacties
 • Betrouwbaar
 • Referral / partnerprogramma
 • Groot aanbod van altcoins
 • De community stemt mee in welke cryptocurrency moeten worden aangeboden
 • Een officiële Android en iOS app is beschikbaar
 • Er worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd

Nadelen:

 • Hoge withdrawal fee’s
 • Geen telefonische support
 • Geen Nederlandse support
 • Voor beginners iets minder overzichtelijk dan Poloniex
 • Geen iDEAL of bankoverschrijving meer door regulering
 • Binance Futures is uitgeschakeld voor Europese gebruikers
20% extra korting
Binance Logo Widget
20% extra vriendenkorting via ons
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting...Show More
Profiteer van 20% extra commissie kickbackpercentage bovenop de 25% Binance Coin korting. De vriendenkorting is voor altijd geldig. Show Less

Binance reviews en ervaringen

Hopelijk hebben we je een goed beeld kunnen geven wat dit platform precies is in onze Binance review en wat je er van kan en mag verwachten. Op cryptocompare.com vind je een groot aantal reviews en ervaringen van individuele gebruikers. We hebben er een paar voor je uitgelicht:

binance ervaringen en reviews

Onze eigen Binance ervaring is zeer goed. Wij maken al meer dan een jaar gebruik van het platform en hebben gezien dat er veel ontwikkeld wordt. Zo worden er regelmatig nieuwe munten toegevoegd, is er een zeer goede communicatie en werkt het systeem vlekkeloos. Binance is niet voor niets de populairste exchange ter wereld. Wij beoordelen dit bedrijf dan ook met een 9/10.