Verge (XVG)

verge

Laten we Verge eens behandelen. De laatste paar maanden is de munt in populariteit gestegen. Op Reddit en Twitter vinden we fanatieke communities die heel positief zijn. Er is echter ook veel kritiek op Verge.

Of dat terecht is?

Daar gaan we verder op in.

Koop direct Verge met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Verge?

Verge is een gedecentraliseerd blockchain platform dat volledige privacy en anonimiteit garandeert voor de gebruikers. De blockchain technologie die gebruikt wordt, is gebouwd op verschillende privacy software als I2P en Tor. In de toekomst wil het platform de mogelijkheid bieden om Smart Contracts te genereren zonder enige identiteit te hoeven afgeven.

Open Source

Er is geen sprake van een ‘bedrijf’. Het hele project is open-source. Dit betekent dat iedereen zich kan aanmelden om mee te ontwikkelen. Wij zijn absoluut fan van open-source projecten maar het kan ook een nadeel zijn. Vooral als er een heel grote community achter zit kan het soms juist nadelig zijn voor de efficiëntie van een project. Dit zien we ook terug in de Verge Github. Ondanks dat er een tiental mensen meewerken aan Verge, is zien we dat er niet heel veel code wordt geschreven ten tijde van dit artikel.

Minen

Omdat Verge werkt aan de hand van een Proof of Work systeem (PoW). Dit houdt in dat het mogelijk is om te minen. Voor Verge minen zijn er 5 verschillende algoritmes te gebruiken. Dit is om te voorkomen dat de macht bij een grote groep komt te liggen, zoals bij Bitcoin mining wel het geval is. Om zoveel mogelijk rendement te halen is het een goed idee om jezelf aan te sluiten bij een mining pool.

Wraith protocol en andere ontwikkelingen

Momenteel is het wraith protocol live gegaan. Wraith protocol biedt de gebruiker flexibiliteit. Niet iedereen wil zijn identiteit in elke situatie verbergen. Met het nieuwe protocol heeft elke gebruiker de keuze om wel of geen gebruik te maken van de privacy feature.

Ook wordt hard gewerkt aan het verhogen van het aantal transacties per seconde. Momenteel ligt het maximum op 100 transacties per seconde. In de toekomst zou dit aantal op 2000 komen te liggen. De huidige transactietijd is ongeveer 5 seconden.

xvg wraith protocol
Verge wraith protocol

XVG koers

 

De live Verge koers is hierboven af te lezen. Alle prijzen zijn in euro’s. De marketcap is de totale waarde van alle cryptocurrency, vermenigvuldigt met de huidige prijs.

Verge kopen

Wil je Verge kopen? Verge is een interessant project. Ondanks dat er ook veel kritiek op is geweest , staan er een aantal mooie ideeën op de roadmap. En dat veel mensen privacy belangrijk vinden is duidelijk. Toch kan het ook een bedreiging op lange termijn zijn, wanneer de overheid cryptocurency gaat reguleren.

Koop direct Verge met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: Vergecurrency.com
Wallet: Zie website
Koers / Prijs: CoinMarketCap