Render Token (RNDR)

De metaverse lijkt iets te gaan worden waar we richting de toekomst zeker rekening mee zullen moeten gaan houden. Voor deze virtuele wereld geldt dat ze uiteraard bepaalde eisen stelt. Eén van deze eisen heeft betrekking tot de rekenkracht die is vereist. Die is namelijk vrij aanzienlijk. Er gebeurt immers heel wat op hetzelfde moment binnen de virtuele wereld en al die verschillende zaken moeten live geladen kunnen worden.

Voor de Render Token geldt dat ze een bepaalde oplossing kan bieden voor die vereiste rekenkracht. Het Render Netwerk is namelijk een gedistribueerd evenals gedecentraliseerd rendering netwerk waar de deelnemende partijen hun computerkracht op aanbieden om op die manier samen een sterk netwerk te kunnen genereren. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Koop direct Render Token met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Hoe werkt Render precies?

De ene metaverse is de andere niet. Zoveel is eigenlijk op dit ogenblik reeds duidelijk. Wel is het zo dat alle verschillende metaverses bepaalde zaken met elkaar gemeen hebben. Een netwerk als Render zou immers zomaar een cruciale rol kunnen gaan spelen voor een echt goed functionerende metaverse.

Zonder dat er vloeiende graphics gerealiseerd kunnen worden is er namelijk geen echte metaverse mogelijk. De vereiste rekenkracht voor het kunnen tot stand brengen van deze graphics wordt echter sterk beïnvloed door de drukte in de virtuele wereld. Hoe drukker het wordt, des te meer moeite het in de praktijk immers zal kosten om de graphics live te kunnen blijven renderen. Gelukkig kunnen projecten zoals bijvoorbeeld Render op dat vlak een uiterst belangrijke bijdrage realiseren.

Proof of Render

Voor het Render netwerk geldt dat ze gebruik maakt van het zogenaamde Proof of Render governance systeem. Voor dit systeem geldt dat ze werd gebouwd op de blockchain van Ethereum. Niet alleen voor de zogenaamde dataverificatie, maar ook voor het verwerken van transacties is Render (op moment van schrijven) dus afhankelijk van het netwerk van Ethereum.

Voor het PoR-algoritme geldt dat ze over aanzienlijke gelijkenissen beschikt met het Proof of Work algoritme. In beide systemen zijn het namelijk zogenaamde nodes die hun computerkracht verstrekken aan het netwerk. In ruil voor het aanbieden van deze computerkracht ontvangen zij een bepaalde hoeveelheid aan tokens. Voor deelname aan het Render Netwerk worden zogenaamde RNDR tokens ontvangen.

Rekenkracht wordt op verschillende manieren benut

In de basis mogen Proof of Work en Proof of Render dan wel over niet onaanzienlijke gelijkenissen beschikken, toch moet het benadrukt worden dat er wel degelijk sprake is van een bepaald verschil. Dit verschil heeft betrekking tot de manier waarop de computerkracht wordt gebruikt door het netwerk. Voor Proof of Work geldt dat ze wordt gebruikt om wiskundige berekeningen op te kunnen lossen.

Deze zijn verantwoordelijk voor het kunnen doorvoeren van bepaalde transacties op het netwerk. Dit is onder meer het geval bij de nummer één cryptovaluta van de wereld, namelijk Bitcoin. Voor Proof of Render geldt dat ze deze computerkracht gebruikt om complexe VFX/3D rendering services uit te kunnen voeren. Dat de rekenkracht niet hoeft te worden gebruikt voor de verwerking van transacties is uiteraard het gevolg van het feit dat Ethereum dit eigenlijk reeds voor haar rekening neemt.

Wat moet je precies weten over de Render token?

Voor de Render token geldt in de praktijk dat ze dienst doet als brandstof voor het Render Netwerk. Zonder RDNR (zoals de token wordt genoemd) is er geen computerkracht beschikbaar en bijgevolg dus ook geen mogelijkheid om te kunnen renderen. Zonder deze rendering zou er ook geen sprake kunnen zijn van een metaverse. We zouden dus in de praktijk kunnen stellen dat de werking van de metaverse rechtstreeks verbonden is aan de RNDR-token.

Voor deze token geldt dat ze op moment van schrijven nog een zogenaamde ERC-20 token is. Het betreft hier het basic token type voor een fungible token welke aanwezig is op de blockchain van Ethereum. De totale supply van RDNR is vastgesteld op 530.962.614. Dit is met andere woorden het maximum aantal RNDR-tokens welke op de markt aanwezig kan zijn.

Wat maakt de Render Token in de praktijk zo interessant?

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van Render is dat ze bijzonder schaalbaar is. In principe is het zelfs zo dat er in de praktijk geen limiet bestaat voor wat het Render Netwerk aankan. Dit uiteraard op voorwaarde dat er stelselmatig nieuwe nodes deel van gaan uitmaken die telkens weer nieuwe rekenkracht met zich meebrengen. Het enige wat de mogelijke groei inperkt zijn de limieten van de Ethereum blockchain.

Een ander voordeel dat kan worden toegeschreven aan Render heeft betrekking tot de vele mogelijkheden die het netwerk met zich meebrengt. Op diverse vlakken is het voor gebruikers dan ook mogelijk om voordeel te behalen met het Render Netwerk.

Niet alleen is het mogelijk om geld te verdienen door de rekenkracht die overblijft aan het netwerk te geven, daarnaast kunnen er ook projecten gerenderd worden. Dit alles leidt in de praktijk tot een zeer efficiënt systeem waarin alle deelnemende partijen kunnen rekenen op bepaalde aantrekkelijke voordelen.