Reddcoin (RDD)

reddcoin rdd
Reddcoin is de meest bekende social currency onder de cryptovaluta. Zeker de laatste tijd  hoor je de naam steeds vaker vallen. Is er behoefte aan een cryptocurrency die zich alleen maar bezig houdt met betalingen binnen sociale netwerken, of is dit juist een voordeel?

We zullen uitleggen wat Reddcoin nou is, hoe het werkt, en wat de toekomst kan gaan brengen.

Koop direct Reddcoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Wat is Reddcoin?

Reddcoin is een cryptocurrency dat zich met behulp van blockchain technologie richt op het doen van betalingen op sociale media. Betalingen worden direct verwerkt en er is geen sprake van enige transactiekosten.

Door het doen van transacties zo simpel mogelijk te maken probeert Reddcoin zich te integreren op sociale media als Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en andere kanalen.
Het logo heeft iets weg van het Google Chrome logo. Om te zorgen dat het netwerk goed blijft werken wordt gebruik gemaakt van PoSV. PoSV staat voor Proof of Stake Velocity. Dit houdt in dat zowel eigenaarschap als gebruik wordt beloond.

Wordt het succesvol?

Wat weinig mensen weten is dat Reddcoin een cryptocurrency is die al best lang bestaat. En dat is ook direct de reden waarom wij skeptisch zijn over het lange termijn succes. RDD werd opgericht in het begin van 2014. Nu, 4 jaar later, is Reddcoin nog steeds niet geïntegreerd in een groot sociaal netwerk. Als er echt een koppeling komt met Facebook, Twitter of Twitch dan hebben wij veel vertrouwen in de toekomst. Tot nu toe zijn er geen signalen dat dit echt gaat gebeuren, al heeft Mark Zuckerberg aangegeven zich het komende jaar te gaan verdiepen in blockchain technologie.

Wanneer er een digitale valuta gaat samenwerken met sociale media is het ook maar de vraag of dit specifiek een coin gaat zijn die zich alleen maar op deze niche richt. Er zijn alternatieve crypto’s die ook al directe transacties kunnen doen tegen 0% fee. Een voorbeeld hiervan is IOTA.

Reddcoin koers

 

De Reddcoin koers is de eerste 3 jaar bijna niet in beweging geweest. Vervolgens is de prijs, mede door de hype op het internet, zeer snel gestegen. De vraag die we onszelf moeten stellen is; hoe groot is de kans dat deze currency daadwerkelijk gaat samenwerken met grote sociale platformen en als dat lukt, hoeveel is dat waard? In bovenstaande afbeelding is te zien op welke positie de munt staat in de totale marketcap ranglijst, de live prijs in euro’s en de totale marketcap.

Reddcoin kopen

Denk jij dat deze sociale valuta een groot succes gaat worden, en misschien wel de prijs van 1$ of meer kan bereiken? Koop dan zelf je eigen hoeveelheid Reddcoin.

Koop direct Reddcoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: https://www.reddcoin.com/
Reddcoin wallet: https://www.reddcoin.com/reddwallet/
Koers: CoinMarketCap