Cult DAO, de basis voor een financiële revolutie?

Het staat als een paal boven water dat onze wereld wordt geplaagd door menig aantal problemen. Niet alleen zijn er verschillende virussen die het vizier gericht hebben op de gezondheid van ons mensen, wat bovendien ook te denken van klimaatproblemen evenals bijvoorbeeld de oorlog tussen Oekraïne in Rusland? We zien dit allemaal gebeuren, maar er is op zich niet veel dat we er tegen in kunnen brengen.

Cult DAO is echter een andere mening toegedaan. Voor haar geldt dat ze deze problemen ook aanschouwt, maar met haar project hoopt ze daar iets tegen te kunnen doen. Benieuwd om meer te weten te komen over Cult DAO? Blijf dan vooral zeker verder lezen!

Wat is Cult DAO en wat doet ze precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat Cult DAO nu precies is. Het gaat hierbij om een Decentralized Autonomous Organization welke beschikt over een eigen schatkist evenals over een eigen token. Het is eigenlijk vrij lastig om precies de vinger te leggen op wat dit project nu eigenlijk is. Wat we wel kunnen stellen is dat Cult DAO zich richt op zowel economische als maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de schatkist waar Cult DAO over beschikt geldt dat ze eveneens een specifiek doel dient. Ze is dan ook in het bijzonder bedoeld om investeringen mee te doen in projecten welke weten te voldoen aan een aantal criteria. Voor deze belangrijke criteria geldt dat er kan worden gedacht aan de volgende drie zaken:

  • Het project moet de strijd aanbinden tegen centralisatie;
  • Het project moet decentralisatie bevorderen;
  • Er moet een direct voordeel voor een goed doel worden gerealiseerd;

Voor de doelen geldt dat ze voorgedragen worden door de 50 grootste en dus belangrijkste stakers. Voor deze stakers geldt dat ze luisteren naar de naam “The Guardians”. Buiten deze 50 partijen wordt aan andere stakers de mogelijkheid aangeboden om te stemmen over het voorstel.

Om het stemmen evenals het doen van voorstellen te stimuleren wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde token burn. Voor elke 15,5 ETH van CULT welke wordt opgehaald geldt dat er 2,5 ETH wordt verbrand. De resterende 13 ETH gaat vervolgens naar het geïnvesteerde protocol of doel waarvoor werd gestemd.

Wat moet je weten over de CULT-token van Cult DAO?

Wanneer we het ecosysteem van Cult DAO onder de loep gaan nemen komen we tot de vaststelling dat er daar twee coins deel van uitmaken. De zogenaamde CULT-token is de belangrijkste van beide munten. Voor de tweede token geldt dat ze luistert naar de naam dCULT. Voor deze token geldt op haar beurt dat ze in het leven werd geroepen voor bestuurlijke taken.

Bovenstaande maakt duidelijk dat de CULT-token verantwoordelijk is voor het vullen van de schatkist. Bovendien kan ze ook dienst doen als speculatief middel voor investeerders. Het verhandelen van CULT heeft er uiteraard voor gezorgd dat de DOA schatkist van Cult DAO sinds de oprichting van het project behoorlijk gevuld is geraakt. Op deze manier beschikt het project over het noodzakelijke vermogen om te kunnen investeren in gedecentraliseerde projecten. Om dit voor mekaar te krijgen geldt voor CULT-transacties op moment van schrijven dat er sprake is van een transactiekost van 0,40 procent.

CULT staken? Dit moet je weten!

Voor het merendeel van de crypto enthousiastelingen geldt dat ze het belangrijk vinden dat hun holdings een zo optimaal mogelijk rendement weten op te leveren. Dit geldt zeker ook voor partijen die houder zijn van CULT. Voor deze mensen geldt dat ze er in de praktijk zeer eenvoudig voor kunnen kiezen om hun CULT te gaan staken. Op de website van Cult DAO bevindt zich dan ook een knop welke stelt ‘Launch App’. Door hier op te klikken kom je in de applicatie terecht waar je vervolgens gewoon op ‘Stake CULT’ in kan klikken. Vervolgens kan je aangeven hoeveel je wenst te staken waarna je de transactie kan voltooien.

Niet alleen het staken van je CULT-tokens is een eenvoudig proces. Wil je er op een zeker ogenblik voor kiezen om een bepaald gedeelte van je holdings te unstaken? In dat geval kan je gewoon op de ‘Withdraw’ knop klikken. Nadat je de transactie hebt bevestigd zal je vervolgens meteen je tokens ontvangen. Er zijn in ieder geval duidelijk heel wat interessante voordelen toe te schrijven aan het Cult DAO project. Niet alleen is de motivatie achter de oprichting van het project duidelijk bijzonder nobel, daarnaast is het door de CULT-token te staken ook nog eens mogelijk om voor jezelf een bepaald passief inkomen te realiseren. In ieder geval, wanneer je wel interesse hebt in een wereldverbeterend project (op de blockchain) kan Cult DAO het bekijken zeker waard zijn.