De cryptocrash; 3 redenen waarom je niet in paniek moet raken

crypto bubbel

Het was weer eens zover. Een paar dagen geleden zakten de crypto koersen weer in. In een paar dagen tijd daalde de Bitcoin van ruim 10.000 $ naar net iets meer dan 6.000 dollar. Zoals vaak het geval is bewoog de markt mee met de prijs van de Bitcoin. Heel vervelend op de korte termijn en er zullen een aantal nieuwe investeerders zijn die uit paniek alles verkocht hebben.

Wij zeggen; niet doen! Hieronder geven we je 3 redenen om niet te verkopen.

1. Aandelenmarkt kreeg hardere klappen

In de afgelopen weken is de totale waarde (marketcap) gedaald met meer dan 300 miljard dollar. Dat is slechts een schijntje van dezelfde daling op de aandelenbeurzen. Bij de 10 grootste aandelenbeurzen van de wereld ‘verdampte’ de afgelopen dagen in totaal 4.000.000.000.000 dollar. Ruim duizend keer zoveel als op de cryptomarkt! In percentages van de totale markt gezien de aandelen koersen wel minder extreem dan cryptocurrency.

2. Amazon, Apple en de dotcom bubbel

Tussen 1997 en 2001 zaten we in de zogeheten dotcom bubbel. Een periode waar vele internetbedrijven het licht zagen. Hoe wij nu tegen blockchain techniek aankijken, werd toen naar het internet gekeken. Uiteindelijk knapte de bubbel en gingen er honderden bedrijven failliet. Dit zal in de toekomst ook gebeuren met vele cryptocurrency. Maar net als na de dotcom crash zullen er een aantal spelers overblijven die zullen opkrabbelen en nog veel meer waard  zullen worden dan zij tot nu toe geweest zijn.

Apple en Amazon zijn slechts 2 voorbeelden van bedrijven die de internet bubbel hebben overleefd.

3. Er is (nog) geen sprake van een klappende bubbel

In tegenstelling tot wat de media ons wil laten geloven, is er geen sprake van een klappende bubbel. Afgelopen periode was er sprake van een van een waardedaling van +- 50%. Erg fors, maar geen knappende luchtbel.

Ook vond de daling in een relatief korte periode plaats maar gebeurde dit wel geleidelijk. Er moet sprake zijn van een daling van minimaal 90% als we het over een klappende bubbel hebben.

Conclusie

De techniek achter vele cryptocurrency is nog steeds revolutionair. Het is momenteel wacchten tot massale adoptie in de dagelijkse economie. Daarnaast moeten we niet vergeten dat de koersen nog steeds veel hoger staan dan 3 maanden geleden.