EOS

eos crypto

EOS heeft de ambitie om het go-to blockchain platform te worden in de nabije toekomst. In de toekomst? Ja, want het EOS ecosysteem is nog niet klaar voor gebruik. Dit betekent wel dat jij nog de kans hebt om in te stappen.

In dit stuk behandelen we alle onderwerpen die je moet weten, zodat je zelf kan reviewen of EOS een goede investering is.

Koop direct EOS met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Inhoudsopgave

  • Wat is EOS?
  • Eigenschappen
  • Initial Coin Offering
  • EOS koers
  • EOS kopen
  • Bronnen

Wat is EOS?

EOS is een blockchain ecosysteem dat zal werken met gedecentraliseerde apps en smart contracts. Grootste elementen binnen het platform zijn schaalbaarheid en toegankelijkheid.

EOS wil alle sterke eigenschappen van andere cryptocurrency in de markt combineren. De bockchain moet de veiligheid van die van Bitcoin hebben, gecombineerd met de gebruikstoepassingen van Ethereum. Het platform zal een compleet dApp platform bieden compleet met geïntegreerde cloud opslag en server hosting. De EOS blockchain zal miljoenen transacties per minuut kunnen gaan verwerken.

Vooral het laatste punt is erg interessant. EOS positioneert zich vaak als een verbeterde versie van Ethereum. Schaalbaarheid is een van de grootste problemen waar de concurrentie mee kan. Als miljoenen transacties per minuut behaald kan worden, is het een echte game-changer. Onderdeel van het team achter het netwerk is Dan Larimer. Larimer is ook betrokken bij twee andere cryptoprojecten; BitShares en Steemit.

Daniel 'Dan' Larimer

Wat het melden waard is, is dat EOS coins eigenlijk ERC20 tokens zijn. Dit houdt in dat de tokens gecreëerd zijn op de Ethereum blockchain. Erg tegenstrijdig als je bedenkt dat de toekomstige verbeterde versie van Ethereum, wel hun blockchain gebruikt voor de token distributie. Het team heeft echter al gemeld dat zodra het EOS platorm klaar is, er over zal worden gestapt naar hun eigen blockchain.

Update: Inmiddels (juni 2018) is EOS gemigreerd naar het eigen mainnet en is het geen ERC20 token meer.

Eigenschappen

  • Schaalbaarheid

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, maakt EOS geen gebruik van ‘consensus over state’ maar van een nieuw model; consensus over gebeurtenissen. Hierbij wordt niet de huidige staat van het netwerk geverifieerd, maar de gebeurtenissen die voorafgaand hebben plaatsgevonden. Dit model is zo veel efficiënter dat het mogelijk moet zijn om miljoenen transacties per minuut te verifiëren.

  • Authenticatie

Binnen het EOS netwerk zit een ingebouwd authenticatie systeem. Zo is het mogelijk om verschillende toegangsniveaus voor gebruikers in te stellen en te combineren met data van buiten de blockchain zelf.

Als je account gehackt of gestolen wordt zijn er verschillende manieren om je identiteit te bewijzen en weer toegang te krijgen.

  • Transactiekosten

In beginsel rekent EOS geen transactiekosten. Dit houdt in theorie in dat gebruikers van gedecentraliseerde applicaties geen extra fee’s kwijt zijn voor transacties. Developers hebben wel de vrijheid om transactiekosten, en de hoogte hiervan, te rekenen.

  • Cloud oplossingen

Cloud opslag is automatisch geïmplementeerd. Alle dapps die developers bouwen zullen automatisch gebruik maken van de hosting en cloud oplossingen vanuit het EOS ecosysteem.

Een volledig overzicht van alle technische documentatie vind je in de EOS whitepaper. Voor ontwikkelingen die op de planning staat bekijk je de roadmap die je ook op de website kan vinden.

Initial Coin Offering

De Initial Coin Offering van EOS loopt nog steeds. Dit is misschien een beetje verwarrend omdat EOS ook al beschikbaar is op cryptocurrency exchanges. Deze ICO verloopt dan ook anders dan de meeste. De ICO ging van start op 26 juni, voor ongeveer $1. De ICO zal precies een jaar doorlopen tot 26 juni 2018. De meeste ICO’s duren meestal een maand, of tot er een bepaald bedrag is opgehaald. In dit geval is de situatie dus anders en kan je nog steeds meedoen met de ICO. De prijs op de verschillende handelsbeurzen bepaalt de markwaarde.

EOS koers

 

De koers wordt constant geüpdate en geeft de gemiddelde prijs van alle exchanges weer.

EOS kopen

Denk jij dat EOS hun ideeën kan uitvoeren? Dan is de kans groot dat dit een van de grootste wereldwijd gebruikte blockchain systemen gaat worden. EOS kopen kan gemakkelijk en snel via iDeal.

Koop direct EOS met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Bronnen
Officiële website: eos.io
Wallet: MyEtherWallet
Koers: CoinMarketCap