ApeCoin (APE)

Investeren in een NFT kan je doen omwille van tal van verschillende redenen. In eerste instantie doe je dit als vanzelfsprekend met het doel om er financieel beter van te worden.

Daarnaast is het echter ook mogelijk dat je een investering in een NFT kan overwegen om deel uit te kunnen maken van een (exclusief) clubje. Dat is precies wat er is gebeurd in Hollywood. Plots moest iedereen in het bezit zijn van een “Bored Ape”. Heel wat sterren pronken er dan ook maar wat graag mee. Dat deze NFT-collectie kan rekenen op een waanzinnige populariteit en exclusiviteit is inmiddels wel bekend. Het is dan ook niet voor niets dat ze reeds werd besproken tijdens de Late Night Show van niemand minder dan Jimmy Fallon. Ook Fallon zelf zou in het bezit zijn van een dergelijke anarchistische aap.

Het probleem dat zich stelt bij dergelijke projecten is dat het exclusieve karakter het al snel onmogelijk maakt voor veel mensen om deel uit te kunnen maken van de community. Voor een Bored Ape leg je op moment van schrijven dan ook al minimaal 70 Ethereum neer, voor heel wat mensen logischerwijs een financiële brug te ver. Toch bestaat er nog een andere manier om toch een beetje deel uit te kunnen maken van de community. Dit door te investeren in ApeCoin.

Koop direct ApeCoin met iDeal

Bitvavo is de goedkoopste exchange van NL. Registreer nu en ontvang vandaag €10 gratis crypto + €10.000 gratis handelen.

Kennismaking met ApeCoin

Voor ApeCoin geldt dat ze een zogenaamde ERC20-token is. Dit betekent dat ze (hoe kan het ook anders) gebruik maakt van de Ethereum blockchain. De token is op de markt gebracht door hetzelfde team dat ook verantwoordelijk is voor de Bored Ape Yacht Club.

Verschillende bekende namen hebben er ondertussen voor gekozen om eigenaar te worden van één van de anarchistische apen die deel uitmaken van de NFT-collectie. Het gaat hierbij niet alleen om de eerder reeds vermelde Jimmy Fallon, maar ook om bijvoorbeeld Justin Bieber en Paris Hilton. Zonder twijfel is deze NFT-collectie dan ook de weerspiegeling geworden voor het innovatieve karakter van niet alleen blockchaintechnologie, maar ook NFT’s in het bijzonder.

Dubbele functionaliteit

Voor ApeCoin geldt dat ze in de praktijk beschikt over een dubbele functie. Het gaat hierbij dan zowel om een governance als een utility functie. Door middel van deze native token wil het team achter de Bord Ape Yacht Club het decentrale karakter van het internet stimuleren. Bovendien wil men op deze manier ook graag verder kunnen bouwen aan de ontwikkeling van web 3.0.

Met ApeCoin krijg je als houder toegang tot bepaalde delen van het ecosysteem. Deze delen zijn enkel en alleen toegankelijk voor mensen of partijen die houder zijn van $APE. Het gaat hierbij niet alleen om exclusieve games, maar ook om exclusieve merchandise evenals om toegang tot bepaalde evenementen.

ApeCoin koers

Bekijk hier de APE koers in euro.

Exclusieve APE airdrop

Het succes van de Bored Ape Yacht Club heeft ervoor gezorgd dat de makers met een tweede collectie op de proppen zijn gekomen. De ontwikkeling van NFT 2.0 heeft er concreet voor gezorgd dat het voor holders mogelijk werd om dankzij een serum een bijkomende NFT te gaan minten. Het ging hierbij om de zogenaamde Mutant Apes. Ook hier blijf het niet bij. Waarom zou je namelijk stoppen wanneer er duidelijk vraag is naar het product dat je aanbiedt? Na de lancering van de Mutant Apes werd het dan ook mogelijk gemaakt voor holders om een hond te minten van de zogenaamde Kennel Club. Ook de lancering van ApeCoin gebeurde uiteraard niet onopgemerkt.

Om de lancering van ApeCoin te vieren werd er besloten om de holders van één van de hierboven aangehaalde NFT’s te voorzien van een interessante beloning. Concreet betekent dit dat de holders een airdrop ontvingen waarbij ze een bepaalde hoeveelheid aan tokens konden claimen. Om hoeveel tokens het daarbij precies ging was afhankelijk van de positie waar men over beschikte. Hoe beter je positie (en dus met andere woorden hoe meer NFT’s je in bezit had), des te meer rewards je ontving.

Exclusief, maar ook ontzettend risicovol

Van zodra een bepaalde asset de stempel van exclusiviteit krijgt opgespeld spreekt het voor zich dat er een zekere mate aan interesse rond wordt gecreëerd. In dit geval hangt de populariteit en interesse van ApeCoin sterk samen met deze van de Bored Ape Yacht Club. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat er op moment van schrijven een zeer sterke hype hangt rond NFT’s. Bovendien is algemeen bekend dat Hollywood vaak al snel op zoek gaat naar “the next best thing”.

Het is dan ook nog maar zeer de vraag hoe toekomstbestendig het exclusieve Bored Ape Yacht Clubje daadwerkelijk is. Slinkt de populariteit? Dan zal dat ook de waarde van de token niet ten goede komen. Dit gezegd hebbende spreekt het sowieso voor zich dat de exclusiviteit van ApeCoin een stuk minder sterk is dan deze van de Bored Ape Yacht Club NFT’s. Ben je van plan om een bepaalde hoeveelheid aan $APE te kopen? Dan zal je daar wellicht vooral op korte termijn een bepaald rendement mee willen proberen maken.